Hoornse kermis na steekpartij afgelast

18-3-2012

HOORN - Zojuist maakte de gemeente Hoorn bekend dat de kermis in de wijk Kersenboogerd is afgelast. Afgelopen nacht is daar een 17-jarige jongeman door messteken om het leven gekomen.

Uit piëteit heeft de gemeente besloten de kermis niet om 13 uur te heropenen, maar helemaal af te gelasten. Dit besluit is genomen in overleg met loco-burgemeester Aart Ruppert, politie en kermisexploitanten. Overigens is één van de twee kermispleinen nog onderzoeksgebied voor de politie en afgezet met linten. Men zag het ook niet zitten om enkele meters verderop dan wel een deel van de kermis open te stellen.

De kermis op het Aagje Dekenplein liep zaterdagavond ten einde toen de jongen werd gevonden. In eerste instantie dachten hulpverleners dat hij onwel was geworden, maar hij bleek een steekwond te hebben en overleed later.

De toedracht van de steekpartij is nog onduidelijk. De minderjarige verdachte wordt zondag verder verhoord. De politie doet ook nog onderzoek op het kermisterrein.

In West-Friesland is zeer geschrokken en bedroefd gereageerd op het tragische incident. Ook uit andere delen van het land komen veel reacties via Social Media.

Reacties
Reactie: (as de vos)
18-3-2012, 22:27
MET MESSTEKEN OM HET LEVEN GEKOMEN???] verschrikkelijk,een jonge jongen maakt op gruwelijke wijze een eind aan een leven,van een zoon,kleinzoon,misschien ook een broer,neefje,een groot verlies voor alle nabestaande,ik betuig mijn groot medeleven

Reactie: (pietje)
18-3-2012, 21:50
politie op de kermis? mijn meiden wilde gisteravond even een rondje kermis ik was er rond 21.30 maar heb hier geen een politieagent gezien hoor elk jaar gebeurt er hier wel wat op de kermis maar zie hier nooit politie ja als er iemand wordt neergestoken dan zijn ze er en de dag erna staat het er vol mee mischien een hint volgend jaar iets meer mankracht inzetten? voordat er nog meer slachtoffers vallen!!!!! wat helemaal niet nodig is.

Reactie: (bewoner )
18-3-2012, 19:39
ik vind dat de kermis in hoorn moet blijven en gewoon blijven bestaan ,het leven gaat gewoon verder.dus niks afschafen .ik kan me nog voor de geest halen toen er iemand dood werd geschoten bij de volendammer en bij het cafe aan de nieuwland ,hebben we ook niet gezegt alle kroegen dicht in hoorn en verplichte metaalpoortjes op straat .mensen laten we dus wel helder nadenken wat we zeggen

Reactie: (Joost)
18-3-2012, 17:59
De politie doet geen enkele moeite om de veiligheid te waarborgen bij de kermis. Dus ik zou zegge vanwege de vervelende sfeer en al de ruzies dat de kermis er volgend jaar maar niet moet komen. Op facebook was al een poll: Kermis hoorn-kersenboogerd afschaffen na zoveelste jaar gezeik. tot nu toe 394 stemmen voor en 18 tegen. dat zegt ook al wat lijkt mij...

Reactie: (Monique)
18-3-2012, 16:08
@Brigges: helaas is het aantal agenten van 'bovenaf' opgelegd. Den Haag mag wel eens over de brug komen, zodat er overal weer een knappe bezetting is. @Karel2: nu hoop ik dat ik jouw stukje goed begrijp, al maak je het me wel lastig. Probeer even na te denken. Als je het over verkeerscontroles hebt dan praat je over de verkeerspolitie. Dat is een ander onderdeel van de politie. Dus als zij controleren, dan zijn de surveillerende agenten er gewoon ook nog. Een vrouwelijke agent heeft dezelfde opleiding gehad. Het zegt weer meer over het respect van de burgers naar de (vrouwelijke) politie dan over de kwaliteit van de agent(e).

Reactie: (karel 2 )
18-3-2012, 15:37
het staat verkeerd hier onder het is niet de schuld van de reizergers maar van de gemeente

Reactie: (karel 2)
18-3-2012, 15:31
ik wil iets korts zeggen hier over en dat zal ik dan ook doen.het is de schuld van de reizegers maar van de gemeente ze hebben wel tijd om met 48 man een algemenen kontrol uit te voeren maar verkrachters en moodernaars laten ze lopen of hebben ook geen tijd om zoals deze kermis rond te lopen en als ze dan rond lopen zijn het ook nog vrouwelijk agents niks tegen de vrouwelijke maar wat willen die dan wat doen aan 20 ruzien jongeren dan staan ze ook maar toe te kijken er is jaren hier gezeur over en dan lope ze er wel maar dan komen ze op dagen dat het rustig is jammer van deze burgermeester dat ie de piroteit ver keerd ligt af treden moet ie

Reactie: (Brigges)
18-3-2012, 14:08
één kermis in Hoorn en dan wel in de binnenstad heeft alleen maar voordeel, het handjevol dienders dat in het weekend toch al in de stad loopt neemt dan gelijk de kermis mee op de route... toen wij onlangs een nare ervaring hadden in het weekend met opgeschoten jeugd, de politie belden en de dag erna op het bureau waren kregen we te horen dat er "geen" dienders waren omdat die in het weekend in de stad nodig zouden zijn..tja, dan sla je dan twee vliegen in ;e;en klap lijkt me, EN politie op de kermis EN politie in de stad.

Reactie: (Edith Sijm)
18-3-2012, 14:02
@Hendrik Stoffels.... als je geen kermis in de binnenstad wil, zou ik je aanraden om ergens anders te gaan wonen. Je weet dat als je in de binnenstad gaat wonen, dat er 1 x per jaar kermis is. En dit hoort ook zo te blijven! Ga anders lekker in een hutje op de hei zitten. Dan heb je ook geen last van de kroegen in het weekend pfff. Laten we Hoorn een nog grotere slaapstad maken! Als je geen overlast wil hebben... ga dan niet in de binnenstad wonen. Niet achteraf lopen klagen!!!

Reactie: (K. Vaak)
18-3-2012, 13:49
Persoonlijk vind ik 1 kermis ook wel genoeg, maar dan WEL in de binnenstad. Je weet dat je die kermis kunt verwachten als je daar een huis koopt, als je daar niet tegen kunt raad ik een hutje op de hei aan, lekker rustig. Wel ben ik voorstander van preventief fouilleren en gebruik van kleine metaaldetectoren. Jammer dat 't zo moet, maar gister is maar weer bewezen dat het helaas nodig is. Nu nog opvoedbootcamps in NL invoeren en de ouders ook verantwoordelijk stellen,misschien verandert er dan eens wat in dit (qua rechtspraak)milde land.

Reactie: (bewoner)
18-3-2012, 13:40
hoi@hendrik stoffelsnu moet je even naar je verstand gaan pratenjij wil de binnenstad kermis weg hebben wij niet ,dus wil je even niet voor mij gaan praten kabouterpuntneus

Reactie: (Bewoner)
18-3-2012, 13:34
Waar gaat dit nou weer over ook al bij de burger king in hoorn ook al steekpartij jeugd van tegenwoordig kermis in Kersenboogerd loopt toch nooit storm van public, vliegt nu hier één politie helikopter langs me huis. hoort dat soort tuig gewoon niet thuis?

Reactie: (nomen nescio)
18-3-2012, 13:33
Ik begrijp uit andere berichten dat de kermis dicht is, omdat de politie nog sporenonderzoek verricht. Zo zoekt men het wapen in prullenbakken. En verder de vraag of 1 kermis, hoe groot(uitgebreid) ook, in augustus voldoende is.

Reactie: (Lydia,Hoorn)
18-3-2012, 13:28
Prima reactie. Respect voor de slachtoffers. Mooi gedaan.

Reactie: (kersy)
18-3-2012, 13:05
Voor de duidelijkheid voordat jullie alles over 1 kam scheren, het is een jonge uit Zwaag die is opgepakt!!

Reactie: (Hendrik Stoffels)
18-3-2012, 13:05
1 kermis is genoeg voor Hoorn. Daarom pleitten de bewoners van de binnenstad al jaren om de binnenstadkermis op te heffen.

Reactie: (Lodewijk)
18-3-2012, 12:52
De enig mogelijke goeie reactie van de gemeente is genomen, n.l. aflasten deze kermis. Als er niet structureel genoeg politie aanwezig kan zijn is dit de enig juiste oplossing, voor nu vandaag, en hopelijk ook voor de toekomst, volkomen overbodig dit slappe aftreksel van een kermis. Komt 's avonds alleen maar het schuim van West Friesland naar toe. Nooit meer terug komen met deze walgelijke kermis.

Reactie: (Daniel)
18-3-2012, 12:47
Eindelijk eens een juiste beslissing vanuit het gemeentehuis. 1 kermis in Hoorn is genoeg!

Reactie: (Paul D)
18-3-2012, 12:40
Een juiste beslissing!

Reactie: (bewoner)
18-3-2012, 12:25
dat vindt ik een juiste beslissing van bijde partijen