Burgemeester: ”Vergunning ANWB Boot Hoorn op zijn vroegst begin juni rond”

27-3-2012

HOORN - ”De ANWB is voor eigen rekening en risico tot in ieder geval begin juni bezig met de organisatie van de ANWB Boot Hoorn.” Dit verkondigt Burgemeester Van Veldhuizen dinsdagavond in de raadscommissie. De vergunning kan ten vroegste begin juni 2012 worden verleend.

Van Veldhuizen meldt, dat alles op alles wordt gezet om de vergunning zo snel mogelijk te organiseren. Dit geschiedt met de grootste zorg en met inachtneming van alle regels. ”Niemand wil een onveilig evenement, dat is de slechtste reclame die we kunnen wensen. Wij handelen met uiterste zorg.”

”Het is nu nog te vroeg om te oordelen over de haalbaarheid van het evenement, alle veiligheidsonderzoeken zijn nog in volle gang.” Hij vervolgt: ”In 2004 is het evenementenbeleid opgesteld en in 2008 geactualiseerd. Het Oostereiland was toen nog niet in beeld als onderdeel van het evenementenbeleid in het havengebied. Daarom kan het juridisch gezien alle kanten op. Incidentele grote evenementen kunnen binnen de juridische grenzen plaatsvinden, mits de meerderheid van de Hoornse gemeenteraad het niet zint.” Hij voegt toe: ”Het College wil dit graag organiseren. Maar aan alles zit een grens van veiligheid.”

Reacties
Reactie: (Jacques Wester)
30-3-2012, 17:51
Sorry, foutje. Sesamstraat moet zijn: van der Valkstraat!

Reactie: (Jacques Wester)
30-3-2012, 17:43
Het is duidelijk, beste allemaal, meneer Ruppert heeft zich in de nesten gewerkt. Niet in de nestjes van de alleraardigste flierefluiters, nee, hij zit in het het kraaiennest van het rondvaartbootje van de Valken. Driewerf hoera voor zijn actie? Denk het niet! Het wordt tijd om de galgen weer op te richten aan de Galgebocht en tegelijkertijd met de uitschuifbare verrekijker te turen naar Pampus. Daar zit nog steeds onze "verbannen" vriend Roger die er eigenlijk met zijn straf nog goed vanaf gekomen is. Hij vreest echter wel het ergste voor MENEER AART, evenals de acteurs van Sesamstraat.

Reactie: (Niels)
30-3-2012, 17:36
Brekend!! Lees daarnet op Twitter dat de ANWB heeft besloten dat de botenbeurs niet door gaat. Teveel logistieke problemen. Ja dat hadden wij ze vtv kunnen vertellen. Al die boten en al die mensen met maar één brug naar het Oostereiland niet alleen logistiek een probleem maar ook op gebied van veiligheid.

Reactie: (Cato Velthuijs)
30-3-2012, 14:23
Heeft U de brief al gelezen vd ANWB aan het Gemeentebestuur van Hoorn ? WWW.hoorn.nl/.../Brief-ANWB-botenbeurs-Oostereiland.pdf Klikken en dan onderaan openen. Wederom CHANTAGE ! Lees de punten, waar de gemeente aan tegemoet dient te komen, waaronder de eis, de bunkerboot,watersportwinkel, Atalante, een geschikte alternatieve locatie aan te bieden ! Indien er aan deze eisen om wat voor reden niet tegemoetgekomen kan worden,dan wordt er op zoek gegaan naar een andere locatie en gaan zowel de Nieuwe Botenbeurs als de 2e hands Botenbeurs niet meer door in Hoorn !!De bunkerboot Atalante wil en kan en mag niet voor een paar dagen verplaatst worden. Waarnaar toe ?? MILIEU ? Hoop, dat de Gemeente Hoorn zich niet laat intimideren !! Vr.GROET Cato. (ben niet tegen de B.B.)

Reactie: (C.Velthuijs)
29-3-2012, 11:48
Nog even aan Hr Ruppert, als de drie passagiersschepen tegelijk naar Hoorn komen,dan is er maar plaats voor twee schepen naast elkaar aan het Houten Hoofd(achter elkaar lukt niet!) Met drie schepen naast elkaar wordt de doorgang belemmert, en dat mag niet!

Reactie: (C.Velthuijs)
29-3-2012, 11:24
Jeetje,de passagiersschepen liggen heel vaak aan het Houten Hoofd, de vraag is, zijn het er maar drie ? De meeste passagiersschepen hebben een jaar van tevoren al geboekt, maar er kunnen zomaar in de tussenliggende tijd meer boekingen bijkomen en gaan ze die dan weigeren??? De passagiersschepen leveren veel geld op voor de gemeente, wat is wijsheid ?? Er liggen er vaak wel zeven!! Het is nog lang niet klaar!!!!

Reactie: (Argus)
28-3-2012, 16:46
De website van de ANWB vandaag over de botenbeurs geeft de indruk dat deze absoluut doorgaat! Een fraai voorbeeld van onfatsoenlijke presentatie van deze bond of heeft er toch binnenskamers al onbehoorlijks besluitvorming plaatsgevonden?

Reactie: (Jeetje)
28-3-2012, 16:05
Er komen in die tijd drie grote passagiersschepen. Die kunnen aan het Houten Hoofd liggen, dat gebeurt wel vaker (dat vertelde wethouder Ruppert gisteren).

Reactie: (Niels)
28-3-2012, 15:34
De grote passagiersschepen @C.Velthuijs blijken opeens voor wethouder Ruppert niet belangrijk te zijn, ze moeten uitwijken naar Enkhuizen (dat vertelde hij verleden week bij het OLB).

Reactie: (C.Velthuijs)
28-3-2012, 15:02
En waar blijven de grote passagiersschepen ??? Het is zomaar 1 vd. vele probleempjes!!

Reactie: (Yvwijo)
28-3-2012, 14:27
En hoeveel kost het de belastingbetaler extra om deze statusverhogende uiterlijke schijn te vertonen? Ik dacht dat de Gemeente Hoorn moest bezuinigen?