GSM-parkeren in Hoorn

3-4-2012

HOORN - Vanaf maandag 16 april kunnen parkeerders in de binnenstad van Hoorn voor het parkeren op straat ook betalen via hun mobiele telefoon. De gemeente Hoorn wil met deze extra service het betalen voor parkeren klantvriendelijker maken. Je belt of sms’t naar één van de bedrijven die deze dienst in Hoorn aanbieden en betaalt de werkelijke parkeertijd achteraf via automatische incasso.

Om van GSM-parkeren gebruik te maken, moet je je eenmalig registreren bij één van de aanbieders. Dat zijn Parkmobile, Yellowbrick, SMSparking en Park-Line. Registratie vindt plaats via de websites van deze bedrijven. Binnen enkele dagen ontvang je een bevestiging. De maandelijkse kosten variëren van € 0,00 tot € 2,50.
In Hoorn is voor het GSM-parkeren geen identificatiemiddel nodig achter de voorruit. Het kenteken van de auto geldt als identificatie. Tijdens het registreren wordt naar het kenteken en het mobiele nummer gevraagd.

Hoe werkt GSM-parkeren?
• Je parkeert je auto en zoekt het GSM-zonenummer. Op straat is bebording aangebracht op of nabij de parkeerautomaten (op lantaarns of lichtbakken), waarop een mobiele telefoon is afgebeeld en waarop een nummer staat weergegeven. Dit nummer zijn gekoppeld aan de locatie en het daar geldende parkeertarief.
• Met een toestel waarvan het telefoonnummer bekend is bij de provider ga je bellen of sms’en. Je meldt je aan door het zonenummer in te toetsen.
• Na het bevestigen van het zonenummer sta je als parkeerder geregistreerd. Als je stopt met parkeren op die plek, meld je je op dezelfde manier af.
• Parkeercontroleurs scannen met hun handterminal de kentekenplaat: Binnen enkele seconden kunnen zij zien of de auto bij een provider is aangemeld voor die locatie. Zo niet, dan schrijft de parkeercontroleur een boete (naheffingsaanslag) uit.
• Achteraf, bijvoorbeeld maandelijks, rekent de provider alle parkeerkosten af via automatische incasso.

Aanbieders
De volgende bedrijven leveren GSM-parkeren in Hoorn:
• Park-Line: www.smsparking.nl
• Parkmobile: www.parkmobile.nl
• SMS-parking www.park-line.nl
• Yellowbrick: www.yellowbrick.nl

Reacties
Reactie: (Derek the Fox)
6-4-2012, 18:10
Volgens mij is SMS parking de goedkoopste ( lage aanmeldingskosten , geen verplicht abonnement). Maar ik heb er geen ervaring mee, kan best zijn dat andere aanbieders beter zijn als je er veel gebruik van maakt.