Maak een minituin bij MAK

10-4-2012

HOORN - Op woensdag  18 april is er bij  MAK-Blokweer weer een gezellige ‘MAK’s Doe-middag’. Op deze middag kunnen kinderen een minituintje maken, en leren zo meer over hoe planten groeien. Natuurlijk is het ook gewoon erg leuk om te zien hoe jouw plantjes groeien.

Kom jij ook een minituin maken? We hebben mooie kweekbakken klaar staan! Je kiest er een uit en vult deze met tuinaarde en een beetje compost. In de vakken kun je groenten opkweken. Wat vindt je lekker? Broccoli? Of liever mais? Je kunt ook in een paar vakken zaden van bloemen doen. In de natuur zijn de zaden gemaakt. Uit een zaadje kan een hele plant groeien. Het is een wonder: bijna alles zit er al in!
Ieder neemt zijn eigen kweekbak mee naar huis. Het is leuk om de plantjes te zien opkomen. Je moet wel goed zorgen voor je minituin, maar natuurlijk doe je dat!

Deelname kost 4 euro. 1 consumptie is inbegrepen. Het is ook mogelijk een voordelige maandkaart te kopen. Je betaalt dan 3 euro per keer.
Iedere woensdag organiseert MAK-Blokweer MAK’s Doe-middag. Dit is een activiteitenmiddag voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De activiteiten staan altijd in het teken van één van onze thema’s: natuur, milieu en boerderij.

MAK’s Doe-middag duurt van 14.00 uur tot 15.30 uur. Geef je snel op! Alleen dan weet je zeker dat je mee kunt doen. Aanmelden kan bij de informatiebalie van het bezoekerscentrum of telefonisch, tel. 0229-266344.

Voor meer informatie: www.mak-blokweer.nl
Stichting Mak Blokweer, Kloosterhout 1-2 , 1695 JC Blokker, tel. 0229-266344.
Met het ingaan van de zomertijd is het MAK open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 - 17.00 uur.