Controle op achterlaten vuilnis Kersenboogerd

20-4-2012

HOORN - De komende weken controleert bureau Stadstoezicht in de wijk Kersenboogerd op het achterlaten van vuilnis. Het gaat dan om grofvuil en vuilniszakken die buiten de ophaaldagen neergezet worden en het plaatsen ervan naast ondergrondse vuilcontainers.

Deze controles worden uitgevoerd naar aanleiding van klachten van burgers. Deze klachten komen vooral binnen via telefonische meldingen (0229-252200), maar ook via de wijkcoördinatoren, eigen waarnemingen en de overleggen leefbaarheid van de verschillende wijken.

Afval
Het achterlaten van vuilniszakken en grofvuil in de openbare ruimte veroorzaakt veel problemen, zoals:
• Een onplezierige woonomgeving door de rommelige situatie bij vuilcontainers;
• Afval op straat is onhygiënisch en trekt ongedierte aan;
• Het achterlaten van vuilniszakken en grofvuil leidt tot zwerfafval dat door hele wijk verspreid raakt;
• Het achterlaten van vuilniszakken en grofvuil verlaagt de drempel voor anderen om ook afval erbij te plaatsen, waardoor het probleem groter wordt;
• Het achterlaten van vuilniszakken en grofvuil kost meer belastinggeld, onder andere door extra opruimkosten, verwerkingskosten, kosten van meldingen, klachtenafhandeling en handhaving.

Boetes
Bureau Stadstoezicht deelt boetes uit voor het achterlaten van grofvuil en vuilniszakken. De boete voor het plaatsen van een vuilniszak naast een ondergrondse container is € 70,-. Voor het plaatsen van grofvuil buiten de ophaaldagen geldt een boete van €180 euro.

Inzameling
In de gemeente Hoorn gebeurt de inzameling van afval door HVCinzameling. Afval (huisvuil, grofvuil, oud papier en klein chemisch afval) kan alleen gestort worden op de daarvoor aangewezen plaatsen. Het op andere plaatsen storten van vuil of afval is verboden. Bij HVCinzameling kunt u terecht voor informatie over de tijden waarop en de frequentie waarmee huisvuil in uw buurt wordt ingezameld, welke inzamelmethode wordt gebruikt en op welke manier ander afval (grofvuil, chemisch afval, plastic etc.) wordt ingezameld. Kijk voor meer informatie op de website www.hvcinzameling.nl of bel 0800-0700.



Reacties
Reactie: (Dirk)
21-4-2012, 17:32
NSB nee, maar wie betaalde de opruim kosten? En als je weet dat vele graag geld vangen is de kans op betrapt te worden vele malen groter. Nu is Politie zeldzaam maar als elke burger jou kan verraden is het risico van dit doen veel te groot en worden mensen netter. Ik vind het meer een Sovjet voorstel maar het werkte wel. Helaas denken vele Russen nu terug aan de nettere Sovjet Unie periode.

Reactie: (plies)
20-4-2012, 20:41
NSB gedachten Dirk?

Reactie: (Dirk)
20-4-2012, 17:45
Als ik €35,- beloning zou krijgen als ik iemand zou verraden blijft er nog €35,- over en is de pakkans vele malen groter. Nu weet niemand iets dus belonen van verraders zal meer meldingen met namen opleveren van dit soort overtredingen.