Ernstige misstanden bij kindercentrum de Blokkendoos

25-4-2012

HOORN - De gemeente Hoorn heeft besloten een zware sanctie op te leggen aan de leiding van kindercentrum De Blokkendoos in Hoorn. De twee leidinggevenden van de kinderopvangorganisatie moeten binnen twee weken een locatiemanager aanstellen, die de dagelijkse leiding en de bedrijfsvoering op zich neemt. Daarna mogen zij geen leiding meer geven aan het kindercentrum en moeten zij zich beperken tot de rol van aandeelhouder. Tot die tijd staat het kindercentrum onder verscherpt toezicht van de GGD. Aanleiding voor het besluit is een rapport van de GGD over de kinderopvangorganisatie.

Nadat er bij de GGD verschillende signalen van klokkenluiders binnenkwamen over misstanden bij De Blokkendoos heeft de GGD op verzoek van de gemeente eind 2011 een uitgebreid onderzoek ingesteld. De GGD sprak met diverse oud-medewerkers van De Blokkendoos die in de afgelopen jaren en deels recent nog bij De Blokkendoos werkten. Deze interviews, maar ook signalen van ouders en eigen waarnemingen van inspecteurs van de GGD, vormen onafhankelijk van elkaar het beeld dat de leidinggevenden van De Blokkendoos ongeschikt zijn om in een kindercentrum te werken, of om leiding te geven aan een kindercentrum.

Emotionele veiligheid
Er is volgens de GGD in een aantal gevallen sprake geweest van emotionele mishandeling en verwaarlozing van kinderen door de vrouwelijke leidinggevende. Het gaat dan om pestgedrag, het kleineren van kinderen en verbaal geweld. In sommige gevallen wordt ook gesproken over fysiek geweld bij kinderen. Dit bestaat uit het meer dan eens hardhandig vastpakken van kinderen. De GGD concludeert dan ook dat de emotionele veiligheid van de kinderen in het geding is door een slechte pedagogische behandeling van de kinderen door deze leidinggevende.

Angstcultuur
Uit het door de GGD gedane onderzoek is naar voren gekomen dat in een fors aantal gevallen sprake is van emotionele mishandeling van de pedagogisch medewerkers, in de vorm van kleineren, pesten en intimideren. Op het kindercentrum in Hoorn heerst volgens oud-medewerkers een angstcultuur, waardoor medewerkers en kinderen misstanden niet durven te melden. Bovendien constateerde de GGD tijdens recente inspecties opnieuw overtredingen van het aantal kinderen per leidster en de verplichting van het in beeld brengen van de veiligheid- en gezondheidsrisico’s. Dit ondanks meerdere waarschuwingen en boetes in het verleden.

Conclusie
De GGD concludeert als toezichthouder dat er bij de twee leidinggevenden structureel een groot tekort is aan pedagogische en leidinggevende competenties, en dat de eigenaren niet in staat zijn gebleken om goede en veilige opvang te bieden aan kinderen. ‘Het rapport en de conclusies van de GGD zijn ernstig,’ aldus wethouder Michiel Pijl. ‘Ouders mogen er vanuit gaan dat hun kind opgevangen kan worden in een veilige en gezonde omgeving. Dat is hier duidelijk niet het geval. Ons besluit staat dan ook vast. Deze mensen zijn niet geschikt om een kindercentrum te leiden, of om hier te werken, en dat moet zo snel mogelijk stoppen.’

Informatiebijeenkomst ouders
De gemeente Hoorn nodigt alle ouders en verzorgers die een of meer kinderen op De Blokkendoos hebben of hebben gehad uit voor een besloten informatiebijeenkomst op donderdag 26 april om 20:30 uur in de raadszaal van het stadhuis, Nieuwe Steen 1 in Hoorn. ‘Wij kunnen ons voorstellen dat ouders zich zorgen maken en met vragen zitten over wat er nu precies is gebeurd en hoe nu verder,’ legt burgemeester Van Veldhuizen uit. Tijdens deze bijeenkomst lichten de GGD en de gemeente het onderzoek en de conclusies toe. Ook kunnen de ouders en betrokkenen al hun vragen stellen. Media of andere geïnteresseerden zijn hierbij niet welkom.

Informatiebijeenkomst (oud-)medewerkers
De gemeente Hoorn organiseert ook een besloten informatiebijeenkomst voor (oud-)medewerkers, op donderdag 26 april om 19:00 uur in de raadszaal van het stadhuis, Nieuwe Steen 1 in Hoorn. Ook hier lichten de GGD en de gemeente het onderzoek en de conclusies toe en kunnen aanwezigen vragen stellen. Alle (oud-) medewerkers zijn welkom. Media of andere geïnteresseerden zijn hierbij niet welkom.

Meldpunt
De gemeente laat weten dat iedereen die eigen ervaringen heeft met of bij De Blokkendoos dit kan melden. ‘Veel van de (oud-)medewerkers die hun verhaal hebben gedaan zijn eerder bang geweest voor gevolgen,’ legt wethouder Pijl uit. ‘Maar alleen door hun verklaringen kunnen wij nu ingrijpen. Als er meer mensen zijn die een voorval wilden melden, dan kan dat.’

Voor vragen of meldingen kunnen ouders, medewerkers en anderen contact op met mevrouw K. Crom van de gemeente Hoorn, telefoonnummer 0229-252200 of stuur een e-mail naar k.crom@hoorn.nl.

Kijk voor meer informatie op www.hoorn.nl/blokkendoos

Meer berichten over dit onderwerp:

Reacties
Reactie: (nomen nescio)
28-4-2012, 20:53
Zullen we alle "luim" over nicks nu achter ons laten? Ja? Dan attentie voor het volgende: Marjon v/d Ven (VVD-raadslid) heeft elders laten weten begin dit jaar al schriftelijke vragen over de Blokkendoos en de toestanden daar gesteld te hebben, maar tot heden zouden die vragen nog niet beantwoord zijn. Als dat juist is, ik heb even geen gelegenheid gehad dat na te trekken op de site van de gemeente, maar als dit juist is, wat vinden we daarvan dan?

Reactie: (plies)
28-4-2012, 20:49
Richard jij gebruikt toch ook een schermnaam ?

Reactie: (okkie)
28-4-2012, 20:35
De zoon van Nico heeft dit niet gedaan. Dat het voorarrest verlengt wordt is een goede zaak.

Reactie: (Richard)
28-4-2012, 20:26
@ Plies: dit is hoe het vanaf nu gaat? Die gemene Richard heeft zich een keer kritisch opgesteld tegenover Plies, en nu ga je al mijn reacties kopieëren, in andere topics plaatsen en uit zijn verband rukken? Jij zit altijd en overal iedereen om alles af te zeiken en te denigreren, maar iemand stelt zich één keer kritisch op en dan is het ineens heel hard huilen en wijzen naar wat die gemene Richard allemaal fout doet? Ik wil best een inhoudelijke discussie met je aangaan over moed met betrekking tot uitkomen waar je ECHT voor staat in plaats voor lafjes schermnamen te gebruiken als je zo graag overal op wil zeiken, maar vooralsnog heb je met een dooddoener de discussie afgewend, en ben je over iets heel anders begonnen wat in een heel ander topic plaatsvond. Laatste poging: ga in op de inhoud als je een plezante discussie wil, want ik vind je echt niet belangrijk genoeg om hem uit je te rukken en dan ga ik gewoon weer verder in andere topics.

Reactie: (plies)
28-4-2012, 19:11
@ Richard onderstaand reactie van jou betreft de steekpartij in de Kersenboogerd?? Hoezo beschuldiging zonder dat je echt de feiten weet. Citaat van Richard. "Job: Jep, heb ik ook gehoord. Zoontje van Nico Visser, topcrimineel. O.a. bekend vanwege de mislukte moordaanslag op Cor van Hout. Hij heeft ook een moord gepleegd in een café in Hoorn, en heeft daar twaalf jaar voor vastgezeten. Lekker gezinnetje."

Reactie: (Richard)
28-4-2012, 18:27
Wat een ontzettende dooddoener zeg. Een inhoudloze kreet en een valse beschuldiging waarvan je weet dat het nonsens is. Een beetje kinderachtig vind ik dat wel.

Reactie: (plies)
28-4-2012, 18:12
@ Richard, jou reactie is dat wat ik bedoel. Gebruik je toevallig ook de nickname Fancy ?

Reactie: (Richard)
28-4-2012, 17:10
@ Plies: nu begin je een beetje aan grootheidswaanzin te lijden. Als jij echt gelooft dat mensen zich druk gaan maken om wat jij allemaal uitkraamt op één of ander regionale website, en ze je hier zelfs voor gaan bedreigen, schat jij jezelf veel belangrijker in dan je daadwerkelijk bent. Daarnaast spreek je jezelf nog tegen ook, door eerst te insinueren dat je bedreigd gaat worden, en daarna beweert dat voornamen helemaal niets zeggen. Tenzij jij Snezhanochka Vasilyev heet gaat er helemaal niets gebeuren, ik heb ook nog geen doodsbedreigingen ontvangen. Nu vind ik het helemaal niet erg als iemand een schermnaam gebruikt, maar wanneer je zoveel vuil op zo'n kinderachtige manier het web opslingert vind ik het heel erg laf. Dat is schreeuwen en vervolgens huilen als iemand erachter komt wie je bent. Het feit dat je ook absoluut niets bekend wil maken geeft al aan dat je in het echte leven zulke onzin nooit zou uitkramen (gelukkig maar). Ik vind dat een heel groot zwaktebod. Wees dan ook in het echte leven een flinke jongen.

Reactie: (plies)
28-4-2012, 16:31
@ NN en andere aanwezige "vrienden" Ik reageer alleen maar met de nickname plies. Waarom een nickname en niet onder mijn eigen naam ? Dat kan niet als je kritisch ben over bepaalde zaken zoals buitenlandse en binnenlandse crimineeltje, het ambtelijke bestuur van Hoorn en ouwe zijkers welk denken dat ze god zijn en denken zat ze bestuurlijk of politiek iets te vertellen hebben. Onder mijn eigen naam reageren kan een bedreiging betekenen van mijn persoon, jammer maar zo is het nu eenmaal. Sommigen reageren onder de naam Wim of een andere veel voorkomende naam en denken dat zij meer open reageren dan als een plies of welke andere nickname dan ook. Er wonen 1089 mensen met de naam Wim in Hoorn Wim. Mensen zoals Nancy vallen na de eerste zin al door de mand omdat een schrijfstijl een handtekening is, laat hem/haar in die waan en haar eigen iq. Tegen Nancy ageren mag natuurlijk altijd en moet kunnen zolang het geen bedreigingen zijn.

Reactie: (nomen nescio)
28-4-2012, 15:45
Fancy toch! Als er iemand onder heel veel nick reageert, ben jij dat toch? Onder hoeveel nicks @plies reageert weet ik niet, maar hij heeft gelijk. Want weer probeer je de aandacht af te leiden van waar het om gaat: de Blokkendoos. Bij andere comments ben je ook al zo bezig. Een zekere @snuf beklaagt zich ook al over je. Je voelt je nu misschien door mij en anderen aangevallen? Nou, dan heb je dus pech, wie kaatst kan de bal verwachten luidt een gezegde. Sterkte d'r mee!

Reactie: (dan)
28-4-2012, 14:36
fancy je hebt gelijk!!deze mensen wil hun eigen gedrag goedpraten ikke ikke,als je kinderen neemt moet je jezelf weg cijferen.de eerste jaren zijn bepalend voor de rest van hun leven!goed voorbeeld doet volgen.lopen ze nu schade op.is het te laat.zelfde als kinderen van gescheiden ouders.ook zei zelf lopen een risco op een slechte relatie.is al aangetoond.ps een kinder psycholoog had je vroeger niet van gehoord,was ook niet nodig.het gezin was er,waarom nu dan wel??

Reactie: (plies)
28-4-2012, 14:33
Jeetje ik dach dat ik soms niet spoor ;-) maar die fancy met de vele nicknames wint het van mij en niet alleen van mij.

Reactie: (Fancy)
28-4-2012, 14:16
NN, het staat niet los van het onderwerp, maar ook dat snap je niet.Even verder doordenken NN.En jij lijkt trouwens veel op nog een paar die hier soms reageren, ik denk dat jij onder drie namen reageerd,dus hou je mond er maar over wie jij denkt te weten wie ik ben, dat staat namelijk wel heel ver van dit onderwerp af en maar als je memory wilt spelen, mij best.

Reactie: (Fancy)
28-4-2012, 14:01
NN, jij vind dat ik ben blijven hangen, maar ik vind dat jij bent doorgeslagen en je begrijpt helemaal niet wat ik bedoel, Dan wel.Over de leiding heb ik genoeg gezegd: ontslaan en nooit meer met kinderen laten werken!Ik heb begrepen dat je in de politiek van Hoorn zit NN, je moet maar stoppen, want je snapt er de ballen van en maakt je niet zo druk merk ik om zaken diue er echt toe doen. Ik vind niet dat een vrouw alleen maar achter het aanrecht moet, maar als je kinderen wilt, stop je ze niet al onder de vier jaar dagen in opvang centra's. uit!

Reactie: (nomen nescio)
28-4-2012, 13:20
Fancy toch! Je lijkt vel op Nijdam en C(ato)Veldhuijs in je reactie. Waar ben jij blijven "hangen"? Geldt voor jou nog steeds het adagium "Het enige recht van de vrouw is het aanrecht(en de kinderen)?" Nou, dan loop je wel heel ver achter hoor. En als je er echtscheiding en koopwoningen bijhaalt en wat niet al, ben je wel heel ver van de wereld van vandaag af, denk ik. Het gaat in dit item over de leiding van de Blokkendoos in de Kersenboogerd. Daarover schrijf je niet, je schrijft over zaken die in jouw ogen belangrijk zijn, maar los staan van dit onderwerp. Je mag wel over al die onderwerpen schrijven, maar doe dat dan 'ns in een nieuwsbericht of column voor HG

Reactie: (dan)
28-4-2012, 12:31
volledig mee eens.makkelijk je kinderen ergens dumpen.en als het misloopt klagen.neem zelf je verantwoording.mijn moeder was er altijd voor ons.dat blijft je altijd bij.deze kinderen zijn beschadigd.want mams heeft ze uitgeleend aan de creche??

Reactie: (Fancy)
28-4-2012, 12:13
Wat ik vreemd vind NN en vooral absurt, is dat als je besluit om kinderen te willen, je er ook de tijd voor moet nemen,dat is je plicht en zeker als ze zo klein zijn. Zoals ik al eerder zei: een baby hoort uit de borsten van zijn/haar eigen moeder te drinken en bij haar te zijn. Hoe gruwelijk is het voor een baby om niet bij zijn/haar moeder te kunnen zijn. Maar als je bijv. een baby hebt en je komt in een scheiding terecht en je moet van de regering aan het werk blijven, dan zit er vaak helaas niets anders op. Maar tweeverdieners met koopwoningen, dure huurhuizen en alle luxe, nee,ga dan maar in een huurhuisje wonen denk ik en eet van mij part elke dag brood. Ze moeten er zijn voor hun kleine spruiten. Ik vind het echt heel slecht dat zulke kleine kinderen niet bij hun moeder kunnen zijn en als die moeders thuiskomen zijn ze vaak erg moe ook nog.Het is weer eens de wereld op zn kop.

Reactie: (Klaas)
27-4-2012, 15:01
Wally: een voor zijn taak berekende leiding,kerel, ze hebben in Hoorn er een potje van gemaakt, joh, laat me niet lachen! Desbetreffende verdachten op non actief zetten en (onafhankelijk!) onderzoek instellen met name door het A.M.K. daanna strafrechtelijk vervolgen en kinderen hulp aanbieden.

Reactie: (Wally Ooms)
27-4-2012, 13:14
Vreselijke dooddoeners, die de waarheid geweld aandoen. Dus. Ik liet me even meeslepen......

Reactie: (Wally Ooms)
27-4-2012, 13:02
@Klaas “Waar rook is is vuur” is een van de meest misbruikte spreekwoorden. In dezelfde categorie hoort “Waar twee kijven hebben twee schuld”. Vreselijke dooddoeners, die het geweld heel vaak onrecht aandoen. Hou het nou maar gewoon bij de feiten in plaats van vermoedens omdat er nu eenmaal rook is. Met daaraan toegevoegd de wens om zo snel mogelijk klaarheid te krijgen bij de Blokkendoos. En een voor z’n taak berekende leiding. En je slotmededeling ‘einde discussie’ is alleen op jezelf van toepassing, neem ik maar aan.

Reactie: (dan)
27-4-2012, 12:11
mensen hadden het nooit zover moeten laten komen.was er zelf voor je kids geweest,nu zie je het.ze afgeven aan lui die je niet eens kent.ja ze zijn daar zo vriendelijk??

Reactie: (Klaas)
27-4-2012, 12:02
Zolang de kinderen niet onderzocht zijn door een ervaren kinderarts/psychiater, al dan niet van het A.M.K. die eventueel de emotionele schade bij de kinderen kan constateren, gelieve te stoppen met dit kinderdagverblijf de hand boven het hoofd te houden, of je hoofd als een struisvogel in het zand te steken, waar rook is, is vuur....... (einde discussie)

Reactie: (dan)
27-4-2012, 11:33
klopt mensen zijn slaaf geworden van deze consumptie maatschappij.en zijn niet meer tevreden met wat ze hebben.elke dag zie ik op mijn werk een man langrennen.gauw de kinderen ophalen.na het werk.want beide werken vd hypotheek.en s,avond zijn ze bekaf,dus schieten de kinderen er ook bij in.

Reactie: (nomen nescio)
27-4-2012, 11:29
En dat vind jij vreemd? @Fancy. Ik niet: er is in de kinderopvang al een wachtlijst. Kraamzorg waar je recht op hebt ga je toch ook niet regelen als het kindje geboren is?

Reactie: (Fancy)
27-4-2012, 10:54
Het gaat zelfs zo ver Dan,dat er zwangere vrouwen zijn die hun ogeboren babytje al hebben opgegeven bij de kinderopvang. Waarom wil je een kindje als je er geen tijd vrij voor wilt maken? Laats las ik een vacature: ze vroegen een oppas voor 40 uur per week voor een baby! En voor je het weet zijn ze groot en heb je inderdaad die prachtige tijd voor een groot deel gemist. Als ik dan lees: ik wil mij ontplooien,dan denk ik: dus als je moeder bent, er bent voor je kleine spruit,dan ontplooi je jezelf niet? Is meoderschap dan ondergeschikt en leer je dan niks? Nee toch. En wat krijgen we ervan: sleutelkinderen,met veel gevolgen van dien. Maffe maatschappij is het.

Reactie: (dan)
27-4-2012, 09:51
fancy bedankt voor je stukje.ik kon iemand die bracht elke dag een babytje naar de creche.en vond het vervelend.dat later het kindje mama.zei tegen de oppas.stom he had ze er zelf een mama voor moeten zijn.nou is het te laat.de tijd haal je niet in.

Reactie: (Fancy)
26-4-2012, 20:22
GGZ drogeert overigens veel kinderen met Ritalin,onderwijs en vele ouders doen hier aan mee. Het is zeer triest gesteld met veel hulpverlening en mensen die met kinderen werken in dit land.En dat moeders zeggen: ik wil mijzelf ontplooien dan snap ik dat,maar als je hele jonge kinderen hebt kun je wachten tot ze naar de basisschool gaan tenzij je alleen voor een inkomen moet zorgen. Walgelijk dat baby's naar de opvang wordt gebracht, een baby hoort bij zijn moeder, drinken uit haar borsten. Het is allemaal erg doorgslagen in dit land. Geldmakers,carrieremakers en ten koste van heel veel kinderen. Jezelf ontplooien doe je niet als je hele jonge kinderen hebt, dan moet je er voor hun zijn op elk moment dat zij jou nodig hebben, dat is ontzettend belangrijk. Gewoon jezelf even voor een groot deel wegcijferen en trouwens, is het niet heerlijk de eerste jaren volop van je kinderen te genieten?

Reactie: (uit Hoorn)
26-4-2012, 19:40
In het rapport kan ik nergens vinden dat er met ouders is gesproken, of dat er iets aan de kinderen is gevraagd, het enige dat ik lees is het verhaal van ex-werknemers die niet 5 jaar terug maar opeens nu met allerlei zaken naar buiten komen. Het lijkt mij dat als je iemand beschuldigd van ernstig emotioneel misbruik van kinderen, dat je getuigen hoort, de ouders van de betrokken kinderen inlicht, en aangifte gaat doen van ernstig emotioneel misbruik, of dat in ieder geval de ouders van de betrokken kinderen dat zouden doen? Daar heb ik niets over gelezen, of misschien heb ik iets gemist? Mijn kind komt al 5 jaar bij de Blokkendoos en als die een van de betrokken kinderen is geweest had ik dat wel graag gehoord van de GGD, elke ouder neem ik aan. Ik ken de beschuldigde, ik ken de beschuldigers, ik ken mensen die bij de incidenten aanwezig zijn geweest. Niet alles is altijd zoals het lijkt. Je baas kan niet zo aardig zijn, of zelfs heel erg vreemd,je werk of de werksfeer kan niet zo leuk, of zelfs verstoord zijn, allemaal waar, is niet goed, moet iets aan gedaan worden, maar om dat nu over de ruggen van kinderen te doen en de emoties die dat bij ouders opwekt, ik weet het niet, lijkt me niet de juiste weg. Wie van jullie zou toestaan dat zijn baas kinderen zwaar emotioneel mishandeld zonder daar iets van te zeggen,of tegen op te treden ook al zou het je baan kosten? Ex-werknemers worden meestal niet als de meest objectieve getuige beschouwd, en wrok is een raar iets. Er is iets mis bij de Blokkendoos, dat zal met leidinggeven, relaties tussen mensen, zakendoen en regelgeving te maken hebben. Als alles toch blijkt te zijn zoals het in het GGD rapport is opgemaakt, dan vraag ik me af wie de ex werknemers gaat aanspreken op het onder hun ogen toestaan van ernstig emotioneel mishandelen van kinderen die onder hun toezicht waren.

Reactie: (Tim)
26-4-2012, 19:19
Ik hoop in ieder geval niet dat er dingen zijn gebeurd zoals op het hofnarretje. In ieder geval zullen vele kinderen trauma's voor het leven hebben door de misstanden, kiwi's met schil moeten eten, schreeuwende leidsters en noem maar op. Mijn kind gaat later nooit naar een kinderdagverblijf!!

Reactie: (C.Velthuijs)
26-4-2012, 19:15
Jullie lijken wel een str-nt schuit,wacht nu eens rustig af, totdat iedereen gehoord is ! En probeer geen geloof erbij te halen, want dat is walchelijk!! Zie die verachtelijke ROOMSE GEKKE PRIESTERTJES, die menen alles te weten en hun zeer minne zaken in de doofpot te stoppen!! De kinderen zijn belangrijk en niet jullie gekrakeel!!!!!!!!!!!

Reactie: (Carmen)
26-4-2012, 19:03
heb drie kinderen die op een heel leuke kdv zitten...of zaten...erg lieve mensen daar Die hun werk erg goed doen !!! en , het gaat hier niet om , of wel of niet kdv of om de bijbel...het gaat om mishandeling van kinderen...even bij de les blijven !!!!!

Reactie: (siska)
26-4-2012, 18:34
ik heb ook altijd veel respect gehouden voor de bijbel.niet voor mensen,maar laten we bij het onderwerp blijven.

Reactie: (ver@)
26-4-2012, 17:01
Henk en Plies wat een kortzichtige reacties van jullie. Zijn jullie zelf ooit op een kdv geweest? Mijn kinderen gaan altijd op stap met de leidsters. Even naar het winkelcentrum of langs de kinderboerderij. Mijn kinderen gaan 2 dagen in de week naar het kdv en ze willen soms wel vaker. Ze hebben er vriendjes en vriendinnetjes en ze zullen makklijker wennen op school omdat ze al gewend zijn om met andere kindjes om te gaan. Ik schaam me nergens voor en ik schaam me ook zeker niet dat ik mijn leven niet in dienst stel van mijn kinderen. Ik heb met mn hart en ziel gekozen voor mn kinderen en omdat ik 2 dagen de zorg uit handen geef betekend niet dat ik minder vanze hou en

Reactie: (Peter)
26-4-2012, 16:44
@Han houd je bij het onderwerp en spaar ons al die bijbel onzin van he.

Reactie: (han)
26-4-2012, 16:28
plies goed gedaan!alleen als mensen het einde voelen naderen.worden ze toch wel bang.zou de dood dan toch niet horen.want andersmoetje het gewoon accepteren.dat de een 10 40 of 88 jaar word toch!

Reactie: (Richard)
26-4-2012, 15:39
Klaas: waarom je nu meteen moet schelden snap ik niet. Ik heb de discussie gewoon inhoudelijk gehouden, en het zou fijn zijn als jij dat ook kan. Psychopathie is een stoornis. Jij zit niet in de positie om deze ziekte zomaar even op een afstand de diagnosticeren, geen één serieuze psycholoog of psychiater zou dat doen. Dat jij je conclusies wel trekt terwijl je de betrokkenen niet kent is gewoon incorrect. Dat heeft niets te maken met of er wel of niet iets aan de hand is. Natuurlijk is het verschrikkelijk, maar dat hoeft niet te maken te hebben met de door jou opgenoemde stoornis. Dat is het enige wat ik zeg, dat jouw conclusies simpelweg geen waarde hebben aangezien je helemaal niet weet hoe de betrokkenen zijn. Ik weet al helemaal niet hoe de bijbelgordel relevant is, trouwens. West-Friesland (heel Noord-Holland-Noord) is een zeer atheïstische regio: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bijbelgordel

Reactie: (plies)
26-4-2012, 15:26
@ Henk, inderdaad als je er voor kiest om kinderen te nemen heb je niet het recht deze kinderen vanaf hele jonge leeftijd acht tralies te zettenvan een kinder dag verblijf. (emotionele schade) Zie de dagverblijven en zie hoe de kinderen achter tralies spelen en deze vast houden als de apen in een dierentuin als er iets of iemand voorbij komt. Schande, ouders en ga je schamen.

Reactie: (Plies)
26-4-2012, 15:19
@ Han, sorrie hoor maar alle ,religie in een niet bestaande god, allah of wat dan ook is vals en bedoeld om de mens te onderdrukken. Als ik mijn kinderen van jongs af had geleerd dat er iets bestaat daar omtrent, dan hadden zij er in geloofd, gelukkig heb ik ze niet dom gehouden. (even te veel off topic geloof ik)

Reactie: (han)
26-4-2012, 14:36
door valse religie krijg je inderdaad een verkeerd beeld kijk naar de rk kerk!maar dan hoeft alles nog niet fout te zijn.bv de aarde is rond.stond al in de bijbel terwijl men dacht dat hij plat was!ook richtlijnen voor bv hygiene.apart dat al de problemen die we nu zien als duizende jaren vooraf zijn voorspelt.

Reactie: (plies)
26-4-2012, 14:23
@ Fancy de bijbel is een sprookjes boek, als je daar in geloofd kan men jou alles wijsmaken. Geloof is angst en bangmakerij.

Reactie: (henk)
26-4-2012, 14:14
u heeft het over wat u wil en leuk vind,kinderen horen eenmaal bij de ouders als ze erg klein zijn.tevreden zijn met wat je hebt.is vaak ook de sleutel om te verkomen dat je een slaaf gaat worden van geld.gaat er niet om wat u wilt.u heeft gekozen voor kinderen.

Reactie: (ver@)
26-4-2012, 14:05
Ik breng mijn beide meiden naar het kdv omdat mijn man en ik moeten werken. We hebben 2 salarissen nodig anders redden we het financieel niet. Maar zouden we het op 1 salaris redden, dan zou ik nog gaan werken. Ik moet er niet aan denken om elke dag thuis te zijn en niet aan mn eigen persoonlijke ontwikkeling te blijven werken. Mijn kinderen hebben het prima naar hun zin op het kdv en ze leren er veel.

Reactie: (Fancy)
26-4-2012, 12:38
Dan heb je sommige delen in de bijbel niet gelezen Han.

Reactie: (han)
26-4-2012, 12:06
u heeft het over de bijbel!nou de bijbel leert.heb je naaste lief als je zelf.hee als mensen dat doen is er geen oorlog meer mishandel je niet.etch paste ze het maar toe..

Reactie: (Klaas)
26-4-2012, 12:01
welnee Richard, er is daar helemaal niets aan de hand, een storm in een glas water, waar maken we ons toch druk over? Iemand die een kind psychisch mishandeld is dus geen psychopaat....? Ach ja, zo gaat dat bij jullie boven de grote riolen in de bijbel belt, op zondag de zwarte kousen aan, en oogkleppen op voor mishandeling, misbruik en noem maar op, Richard, slaap maar lekker verder, domme eikel!

Reactie: (Richard)
26-4-2012, 11:52
Klaas: Ik snap niet helemaal waarom je nou begint over met wie ik allemaal heb gepraat en wie niet, en hoe erg de kinderen geslachtofferd zijn. Daar ging het in jouw eerste reactie helemaal niet over. Jij concludeerde daar immers dat de leidster psychopathische neigingen heeft gehad, terwijl je haar nog nooit hebt gezien of waarschijnlijk geen eens haar naam weet. De slimste psychologen en psychiaters worstelen al jaren met de vraag wanneer iemand psychopathisch is en wanneer niet, en jij die 'psychopathisch' nog niet eens goed hebt gespeld kan nog voordat je iemands naam of iemands karakter kent op afstand al concluderen dat iemand psychopathische neigingen heeft?

Reactie: (Klaas)
26-4-2012, 11:38
Fancy: niet discrimineren a.u.b. er zijn zowel mannelijke als vrouwelijke smeerlappen en psychopaten, kijk maar naar de betrokkenheid van Michele Martin, de echtgenote van Marc Dutroux, die wel degelijk betrokken was bij dat schandaal destijds, en dan hebben we het nog niet over moeders met MAunchausen by proxy, die hun kind ziek maken, om zelf aandacht te krijgen, en wat dacht je van borderliners, die om hun ex te pesten jarenlang de vader een kind onthouden? lees gastenboek dwaze vaders.nl maar eens. Nee, zowel mannen als vrouwen gaan de fout in.

Reactie: (dan)
26-4-2012, 11:30
vertrouwensarts,,helaas kan je niemand meer vertrouwen.dus ouders wees er voor je kind.

Reactie: (Fancy)
26-4-2012, 10:55
De leidinggevenden van de Blokkendoos die dit op hun geweten hebben mogen nooit meer met kinderen werken, ze zijn ongeschikt! Maar in het onderwijs werken ook wel wat mannelijke docenten die met lusige blikken naar de jonge meiden kijken en dikwijls sekstische opmerkingen plaatsen, gadverdamme. Ook hun moeten eruit, niet met kinderen meer werken! Het vervelden is dat vaak door collega's en leidinggevenden een hand boven hun hoofd wordt gehouden en de kinderen/jongeren worden vaak niet serieus genomen als zij het melden.Ik ben er zelf getuige van geweest.

Reactie: (Klaas)
26-4-2012, 10:45
Richard: de kinderen moeten onderzocht worden door een vertrouwensarts, moch daaruit blijken, dat er sprake is van ernstige verwaarlozing en psychische mishandeling, dan praat je wel anders! trouwens, wel eens ooit gesproken met iemand die in zijn of haar jeugd misbruikt of psychisch mishandeld is, en daar nu NOG levenslang mee moet worstelen? ....ik denk het niet kerel. even googelen op: psychische verwaarlozing, kindermishandeling, en even lezen wat dat aanricht, alvorens de blokkendoos de hand boven het hoofd te houden, Hoorn: wir haben es nicht gewusst....????

Reactie: (Richard)
26-4-2012, 10:42
Dan, dan moet je je kind maar niet naar school sturen en het allemaal zelf doen. School voedt immers ook deels op. Pedagogische instellingen als kinderopvang en peuterspeelzalen ook. Maar dat mag dan allemaal niet van jou. Heb dan een beetje medelijden met jouw kinderen, eigenlijk. Ik hoop maar dat je geen kinderen krijgt en vlak daarna in een scheiding terechtkomt of een partner overlijdt. Dan moet je 40u per week gaan werken met je kind vlak naast je? Nee dat zal leuk zijn voor hem, niet kunnen spelen omdat mamma op kantoor zit.

Reactie: (Fancy)
26-4-2012, 10:38
Dan, ik ben het voor een groot deel met je eens. In een huishouden waar 1 ouder voldoende verdiend om een gezin te onderhouden zou je je kind(eren) zelf kunnen opvoeden, al die overbodige materie is niet nodig. Ik ben ook tegen dikke twee verdieners die sloten met geld uitgeven,maar niet hun eigen kinderen willen opvoeden vanwege het vele geld wat zij wiilen voor eenluxe leven. Maar er zijn bjv. 1 ouder gezinnen die wel aan het werk moeten en echt geld nodig hebben voor hun vaste lasten en dagelijkse boodschappen.

Reactie: (Wally Ooms)
26-4-2012, 10:38
@Richard Helemaal met je eens, Richard. Plots komen uit alle hoeken en gaten mensen als Klaas (mensen met natuurlijk een enorm verantwoordelijkheidsgevoel, dat spreekt voor zich, tuurlijk, tuurlijk, tuurlijk) hier hun zegje doen. Oh, oh, oh, wat zijn die betrokken zeg. En ook jouw opvatting over het socialiseren van kinderen in een kinderopvang kan ik delen. Er gaat altijd wel ergens een keer iets mis. Maar om dan de hele kinderopvang maar af te doen als een onterecht verschoven verantwoordelijkheid van de ouders is te ridicuul voor woorden. Prima, dat kinderen op jonge leeftijd contact hebben met leeftijdsgenootjes in een beschermde omgeving. Het zou alleen betaalbaarder moeten zijn. C’est tout.

Reactie: (dan)
26-4-2012, 10:31
kinderen krijgen=zelf opvoeden.niet een ander laten doen.een vreemde bijvoorbeeld.is wel makkelijk!!!! voorbeeld.geeg je je geld in vertrouwen aan iemand die je niet echt kent?waarom dan wel je kind???

Reactie: (Fancy)
26-4-2012, 10:26
Wat ook zo vreselijk is,dat is die angstcultuur, waren waren de anderen dan bang voor, om hun baantje kwijt te raken? Ik leef liever op straat zonder geld dan dat ik mijn mond zou moeten over dit soort ernstige zaken.Ik vind het dan ook heel erg slap dat niemand die daar werkte zijn mond eerder open trok. Dat kun je de kinderen toch niet aandoen? Slapjanussen hebben we niks aan en de kinderen al helemaal niet.

Reactie: (dan)
26-4-2012, 10:19
de pro,s zijn de ouders die hun kinderen zelf opvoeden.en ze een thuis bieden.vol warmte.daar ontbreekt het aan vandaag de dag.kijk maar hoeveel geweld je ziet.dat is aandacht vragen.omdat ze dat te kort hebben gekregen.

Reactie: (Richard)
26-4-2012, 10:11
@ Klaas: knap, dat je zulke dingen concludeert nadat je de leiders waarschijnlijk nog geen één keer in de ogen hebt kunnen kijken. Laat die conclusies nou maar gewoon een professionals over. @ Dan: het kwam bij het bedrijf van één van mijn ouders maar zeer zelden voor dat een kind vier dagen per week of langer bij de opvang kwam. Vaker twee keer, uitzonderlijk drie keer. Dat is soms nou eenmaal nodig, en kan bovendien geen kwaad als kinderen vanaf jongs af aan al gesocialiseerd worden.

Reactie: (Klaas)
26-4-2012, 10:05
Ik concludeer, dat deze leidster waarschijnlijk psychopatische neigingen had, een gestoorde geesteszieke sadiste, die juridisch vervolgd moet worden! deze kinderen zijn voor het leven beschadigd! sluiten die tent! Hoorn heeft nu zijn hofnarretje.....

Reactie: (dan)
26-4-2012, 09:47
voed je kind zelf op!denk minder aan materie.kies je voor een kindje.voedt het dan ook zelf op.

Reactie: (Ronald)
25-4-2012, 22:40
Rapport bevat feitelijke onjuistheden. Vraag me dus sterk af wat de waarde is van een dergelijk rapport wat gebaseerd is op subjectieve meningen van EXmedewerkers. Ik denk dat als ik 7 jaar terug kijk naar ieder bedrijf ik wel een opsomming kan maken van zaken. Zeker wanneer ik alles uit context en situatie zou halen en aandikken.

Reactie: (loes)
25-4-2012, 22:23
Eindelijk worden ze aangepakt! Dit heeft veels te lang geduurd, hoe is dat toch mogelijk.

Reactie: (marieke van leeuwen, woordvoerder gemeente hoorn)
25-4-2012, 22:04
@plies De eerdere overtredingen waren allemaal op basis van feitelijk waarneembare zaken, zoals de groepsgrootte (teveel kinderen per leidster) en het in kaart brengen van risico's voor veiligheid en gezondheid van kinderen. Dat is van een heel andere orde dan wat de GGD nu heeft geconstateerd. Er zijn eerder geen meldingen gedaan zoals die in het rapport staan. En je kunt je wellicht voorstellen dat het gedrag niet vertoond werd in aanwezigheid van de inspecteurs. Nu een aantal (oud-) medewerkers hun verklaring hebben afgelegd, is het pas mogelijk geweest om dit te onderzoeken. Dan pas kunnen GGD en gemeente ingrijpen.

Reactie: (Mich)
25-4-2012, 21:39
Beter helemaal sluiten die blokkendoos!!

Reactie: (plies)
25-4-2012, 19:28
En ze stonden vanaf 2005 al onder toezicht, welke klojos hebben nu weer steken laten vallen (PIJL ?)