Rock ’n’ Roll Festival in Hoorn

HOORN - Het eerste lustrum is daar:inmiddels voor de 5e keer,het Rock ’n’ Roll festival op de laatste zondag van mei in Hoorn. Zondag 27 mei (Eerste Pinksterdag) in de hele Hoornse binnenstad. HOORN ROCK’N’ROLL SUNDAY begint om 16.30 uur en zal duren tot 21.30 uur.

De befaamde festivals in de Hoornse binnenstad eind jaren tachtig weet menigeen zich nog goed te herinneren. En ook de hernieuwde edities van vorige jaren zitten nog vers in het geheugen. Vetkuiven, pettycoats en blue suede shoes overheersten het straatbeeld. Dit festival is in de binnenstad een grote publiekstrekker ,zeker voor de onvervalste Rock ‘n’ Rollers uit binnen- en buitenland.
Veel mensen kijken al weken uit naar dit fantastische evenement.

Internationaal programma
De organisatie is opnieuw in handen van Bernard Rive van cafe Fame,Eric Boekhout van proeflokaal CharlieS en Andre Hart werkzaam bij cafe de Volendammer. Zij hebben in samenwerking met Michel Koppies en Anneke Knip, die op eerdere festivals ook de muziekprogrammering voor hun rekening namen, een geweldig internationaal programma neergezet. Bands uit de Verenigde Staten , Frankrijk,Canada,Belgie,Duitsland en uiteraard Nederland betreden de podiums in de diverse cafés.

Speelschema
In 20 verschillende horecabedrijven ,die allen op loopafstand van elkaar liggen, is live Rock and Roll muziek. Van haven tot station en van Rode Steen tot Dubbele Buurt zal de Hoornse binnenstad bruisen van de Rock and Roll muziek. Flyers met een speelschema en plattegrondje erop zijn nu al te verkrijgen bij onder meer de deelnemende horeca. Als afsluiter spelen op de afterparty tot in de late uurtjes “de band Runnin´Wild ,dj Sputnik en Lilly Mae Lovet(burlesque act) in Grandcafé Santé.

Andere activiteiten
Classic cars staan o.a. bij de haven,op de Rode Steen en op de Dubbele Buurt. Er is een bescheiden fifties markt in de tuin van Huis Verloren.

Door de welwillende medewerking van enkele grotere sponsors zoals:Amstel/Heineken/Brand, Grolsch, Dommelsch/Jupiler/Hertog Jan, Bouwbedrijf de Zwart, Takken Tuinaanleg en www.mooihoorn.nl/Hoorn moet je voelen is de entree voor dit festival deze zondag geheel VRIJ.

Voor de Rock and Roll kenner kent de Hoornse binnenstad op 27 mei a.s. een fantastische line-up van Rock en Roll bands. Maar ook voor degene die van live muziek houdt is deze zondag zeker een must.

Voor meer info: www.rocknrollhoorn.nl