Exploitant voor De Kreek gezocht

14-5-2012

HOORN - De gemeente Hoorn is op zoek naar een marktpartij die het beheer, de horeca en groot onderhoud voor De Kreek gaat verzorgen. In deze accommodatie kunnen vanaf het nieuwe schooljaar bewoners van de wijk Bangert en Oosterpolder terecht voor educatieve-, welzijns-, en sportactiviteiten.

De bouw van De Kreek is nog voor de zomervakantie klaar. Met ingang van het nieuwe schooljaar 2012-2013 bieden diverse organisaties er gezamenlijk een breed aanbod aan educatieve, welzijns- en sportactiviteiten aan. De accommodatie beschikt onder andere over schoolruimtes, een sportzaal, diverse multifunctionele ruimtes, een horecaruimte met keuken, een apart jongerencentrum en speelzalen.

Aanbesteding aan één marktpartij
De vaste gebruikers hebben samen met de gemeente Hoorn diverse uitgangspunten geformuleerd voor het gezamenlijke gebruik, het toekomstige beheer, de exploitatie, de organisatie en het groot onderhoud van de accommodatie. Dit heeft geleid tot de keuze het beheer, de horeca én het groot onderhoud van De Kreek uit te besteden aan één marktpartij. ‘Het gebeurt nog niet veel in gemeenteland dat zowel, beheer, horeca en groot onderhoud aan één partij worden uitbesteed. Als gemeente kijken we kritisch naar welke taken bij ons horen en welke we aan de markt over kunnen laten. Het onderhouden van een pand is zo’n taak die een andere partij minstens zo goed kan doen. Met de exploitant maken we afspraken zodat er een optimaal functionerende maatschappelijke voorziening is in Bangert en Oosterpolder’, aldus wethouder Peter Westenberg.

Aanbiedingen
Op 27 april 2012 zijn de aanbestedingsdocumenten voor deze uitdagende en veelomvattende opdracht gepubliceerd op de aanbestedingskalender, www.aanbestedingskalender.nl. Geïnteresseerde partijen kunnen tot 18 juni 2012 een aanbieding doen.

Reacties
Reactie: (gerard)
14-10-2012, 09:47
Ik hoop dat het er over 30 jaar niet meer staat. Inderdaad: foeilelijk. Rare kleine ramen ook. Past totaal niet bij de dorpse architectuur die verder in BO toegepast wordt. Ik hoop dat die architect nooit meer een opdracht in Hoorn krijgt.

Reactie: (Leonie )
14-10-2012, 08:22
Het is duidelijk dat meningen verschillen! Jammer dat jullie je zo negatief uiten op een forum (net of je er nu nog iets aan kan veranderen). Het gebouw straalt rust en eenvoud uit. Goed voor de kinderen die daar naar school gaan. Ik vind het prachtig (en over 30 jaar is het nog steeds up to date en dus ook op die manier duurzaam)!

Reactie: (Sebas)
15-5-2012, 10:21
Laatst fietste ik over de Bangert, richting Oosterblokker. Ik dacht: welke idioot zet nou een fabrieksgebouw in een woonwijk neer? Jammer, gemiste kans; het mag dan een duurzaam gebouw zijn, in een beetje knap bij de omgeving passend ontwerp is helaas NIET geïnvesteerd.

Reactie: (snuf)
14-5-2012, 22:06
Wat een verschrikkelijk lelijk bouwsel. Dat de schoonheids commissie van de gemeente hier goedkeuring aan heeft kunnen geven.