Concert in Spaanse sferen

16-5-2012

HOORN - Bezoekers van het Westfries museum in Hoorn mogen zich tijdens eerste pinksterdag verheugen in warme, mediterrane klanken. Spaanse muziek, met een vleugje Argentijnse passie, wordt zondag 27 mei verzorgd door muzikanten Hans Bakker (gitaar) en Saskia van der Hall (fluit), in de schutterijzaal van het Westfries Museum. Het concert start om 14.30 uur en is voor museumbezoekers gratis toegankelijk.

Hans Bakker (gitaar) en Saskia van der Hall (fluit) studeerden beiden aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Zij bleven elkaar tegenkomen en zijn momenteel ook collega’s bij de Hoornse muziekschool Gerard Boedijn. Twee jaar geleden besloten ze samen te gaan spelen, wat resulteerde in een bijzondere samenwerking en een evenzo bijzonder repertoire. Beide muzikanten vonden elkaar namelijk in hun voorliefde voor Spaans getinte en Argentijnse muziek. Met name de kleur en beweeglijkheid van deze muziek ontroert hen. Deze passievolle werken, gecomponeerd door o.a. Astor Piazzolla, Enrique Granados en Máximo D. Pujol leent zich uitstekend voor een muzikale ondersteuning door fluit en akoestisch gitaar.

Naast deze gedeelde passie voor de warme Spaanse en Argentijnse klanken, werkt Saskia van der Hall ook graag met orkesten, in de meest uiteenlopende stijlen. En inmiddels is zij geen onbekende meer in het Westfries Museum. Als fluitiste is zij sinds 2009 te zien en te horen, als muzikale ondersteuning tijdens de solovoorstelling ‘Scrooge’, vertolkt door Frederik de Groot. Hans Bakker heeft zijn roots in West-Friesland liggen, maar er stroomt ook Joods en creools bloed door zijn aderen. Deze diversiteit is tekenend voor zijn muzikaliteit. In zijn werk als docent heeft Hans affiniteit met vele stijlen; klassiek, pop, bossa nova en jazzmuziek komen beurtelings aan bod. Zijn gitaarspel is warm en gepassioneerd, af en toe ook lichtelijk flamboyant. Een combinatie met de heldere klanken van Saskia’s fluit staat garant voor een bijzondere, gepassioneerde beleving in Argentijnse en Spaanse sferen, die u niet vaak zult beleven in het Westfries Museum. U mag het eigenlijk niet missen.