Rondleiding op de dijk

16-6-2012

HOORN - De versterking van de Markermeerdijk tussen Enkhuizen en Hoorn nadert de afronding. Van april tot en met september organiseert Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier een aantal rondleidingen over de Westfriese omringdijk, zoals op 25 mei bij Schellinkhout.

De eerste rondleiding in april bleek een groot succes gezien de goede opkomst en positieve reacties na afloop. Op 25 mei wordt de tweede rondleiding georganiseerd.

Tijdens de rondleiding wordt verteld over de historie van de dijk en over het hoe en waarom van de versterkingswerkzaamheden. Deelnemers ervaren de complexiteit en impact van de versterkingswerkzaamheden. Een project waarmee weer een stukje geschiedenis aan de dijk is toegevoegd.

Een rondleiding bestaat uit een presentatie met aansluitend een excursie van een uur te voet over de dijk. De rondleiding rond wordt afgesloten met een drankje. Ongeveer 15 personen kunnen mee. Er zijn geen kosten aan verbonden. De rondleiding op 25 mei start om 18.45 uur bij dorpshuis de Dregt in Schellinkhout en eindigt om 20.30 uur. Aanmelden kan via rondleidingen@hhnk.nl (naam, adres, aantal deelnemers en telefoonnummer).