Weg vrij voor sloop en nieuwbouw Sterflats

31-5-2012

HOORN – Het Hoornse college van Burgemeester en Wethouders kan op korte termijn een beslissing nemen over de sloop en nieuwbouw van de zogenaamde E-blokken van de Sterflats in de Grote Waal. Dit kan nu omdat de gemeente Hoorn deze gebouwen van de monumentenlijst heeft verwijderd, zo schrijft Wethouder Michiel Pijl in een brief aan de raad.

De gemeente Hoorn en Intermaris Hoeksteen stonden al een tijdje in patstelling tegenover elkaar. De woningcorporatie wilde niet dat alle blokken van de Sterflats als gemeentelijk monument zouden worden aangewezen, zij wilde de gebouwen slopen omdat renovatie ervan een onrendabele investering zou zijn. Hiertoe was een bezwaarschrift ingediend. Op 8 mei heeft het college besloten om de E-blokken van de monumentenlijst te verwijderen. In het verlengde daarvan heeft Intermaris inmiddels laten weten het bezwaarschrift in te trekken.

Deze ontwikkelingen maken de weg vrij voor een spoedige besluitvorming. “De verwachting is dat het college op korte termijn een besluit kan nemen over een concreet voorstel dat aan u zal worden voorgelegd. Vervolgens kan het voorstel nog voor het zomerreces aan u worden toegestuurd”, aldus Wethouder Pijl.

Op de plaatsen waar nu nog de E-blokken staan komen 80 tot 90 nieuwe woningen. Bewoners en raad kunnen uiteindelijk kiezen uit twee verschillende varianten. De nieuwbouw start in 2013 en gaat 10 tot 15 miljoen euro kosten. Daarnaast investeert de woningcorporatie nog eens 20 miljoen in de renovatie van de overige blokken van de Sterflats.

Reacties
Reactie: (rich)
31-5-2012, 20:13
zal is tijd worden