Guerrilla gardening in Hoorn

1-6-2012

HOORN - Bloemen langs beton. Tegels lichten voor zonnebloemen. Geen saaie plantsoentjes maar verrassend bloeiende stadstuinen. Stadsmoestuinen, geen grauw maar groen…..Het kan! Het gebeurt in New York. In Toronto. In Rotterdam. En nu ook in Hoorn! Op dinsdag 5 juni is het Wereldmilieudag en start Guerrilla Gardening in onze stad.

Op initiatief van GroenLinks gaat het stadstuinteam onze stad nog mooier, nog groener maken.
Het uiteindelijk doel is akkers op daken van flats, van kantoren. Braakliggend land omturnen in moestuinen voor de buurt. Je eigen groenten eten uit je eigen stad.

Mensen komen in contact met natuur en met elkaar. Leuk, gezond en goedkoop.
Kersen uit Kersenboogerd. Boontjes uit de Grote Waal. Het kan, het mag en het moet.
Schep je eigen Voedselbank.

Verzamelen om 17.00 uur bij het station Hoorn. Bloemzaad, stekjes, schop en schepje.
Laarzen aan en een grote glimlach mee!

Reacties
Reactie: (nomen nescio)
4-6-2012, 09:30
GroenLinks vergeet er één ding bij te vertellen: Geld! Wie zal dat betalen? Juist, de burger zelf. Ik lees net het digitale Binnenlands Bestuur van vandaag: Rotterdam geeft er met een aantal omliggende waterschappen subsidie voor! En subsidies komen uit ons belastinggeld. Sigaar uit eigen doos heet dat! En roken, dat weten we allemaal, is slecht voor onze gezondheid.

Reactie: (okkie)
3-6-2012, 15:33
@gerritjan, ik doe het graag voor je jongen. dit heeft niets met het bericht te maken maar geeft me wel een bloemetjes gevoel..

Reactie: (plies)
3-6-2012, 14:25
Inderdaad inzenders alk Okkie houden het een klein beetje smeuig tussen al het stijf gedoe.

Reactie: (gerritjan)
3-6-2012, 12:35
Wat zou deze site toch saai zijn zonder de dagelijkse ontboezemingen van Onze Okkie.

Reactie: (Roy)
2-6-2012, 00:31
Volgens mij mag je 3 wietplanten voor eigen gebruik hebben. Succes. @Okkie met dit weer dragen we sandalen zonder sokken.

Reactie: (nomen nescio)
1-6-2012, 21:13
Hoeveel wietplantjes zou ik mogen planten op het platte dak van mijn berging(ligt altijd in de zon, warmte dus geen probleem)?

Reactie: (okkie)
1-6-2012, 20:54
echt weer eens zo`n leuk groenlinks flower power geiten wollen sokken initiatief, akkers op de daken,ik kan niet wachten.