GGD onderzoekt ziektegevallen Streekbos

1-6-2012

HOORN - De GGD Hollands Noorden doet onderzoek naar de oorzaak van de ziektegevallen in relatie tot het bezoek aan recreatiegebied het Streekbos in Bovenkarspel. Na bezoek aan het Streekbos heeft een aantal personen zich bij de GGD gemeld met klachten en vragen. De oorzaak van de uitbraak is nog onbekend.

De klachten, zoals braken, diarree en huiduitslag, doen zich voornamelijk voor bij mensen die in het Pinksterweekend het Streekbos hebben bezocht. De klachten hebben een mild beloop en houden enkele dagen aan, waarna men weer hersteld is.

Mensen die in het Pinksterweekend of daarna in het Streekbos zijn geweest en op dit moment nog klachten hebben, worden verzocht zich te melden bij de GGD Hollands Noorden in verband met onderzoek naar de oorzaak. Binnen kantoortijden kan gebeld worden met nummer 088-0100535, buiten kantoortijden met nummer 06-20598775.

Heeft u klachten gehad en bent u inmiddels weer hersteld? Meld u dan via infectieziekten@ggdhollandsnoorden.nl. Vermeld uw naam en telefoonnummer, dan neemt de GGD binnen enkele dagen telefonisch contact met u op.



Reacties
Reactie: (redactie)
13-6-2012, 20:54
13 juni 2012 GGD-onderzoek naar ziektegevallen Streekbos afgerond Onderzoek naar de oorzaak van de ziektegevallen in relatie tot bezoek aan het Streekbos in Bovenkarspel heeft geen duidelijke oorzaak opgeleverd. In totaal hebben zich 51 mensen gemeld bij GGD Hollands Noorden met klachten die in verband gebracht kunnen worden met een bezoek aan het Streekbos. De klachten bestonden uit braken of diarree, en begonnen één à twee dagen na bezoek aan het Streekbos. Iedereen is inmiddels hersteld, de meesten binnen enkele dagen. In het Pinksterweekend hebben duizenden mensen het Streekbos bezocht. Kort na het Pinksterweekend kwamen er meldingen binnen bij de GGD Hollands Noorden dat er mensen gezondheidsklachten hadden na zwemmen in het water van het Streekbos. Naar aanleiding daarvan is er een onderzoek gestart naar de mogelijke oorzaak. Het onderzoek richtte zich onder andere op de waterkwaliteit en de horeca. Er was geen noodzaak om bijzondere maatregelen te nemen. Zwemmen in oppervlaktewater geeft altijd een risico op klachten. Dit risico neemt toe met warm weer. Veelal gaat het om niet ernstige ziektebeelden die een korte tijd ongemak veroorzaken. Verschillende organisaties maken zich sterk voor de gezondheid en veiligheid van de inwoners in de regio. Aan dit onderzoek hebben de provincie Noord-Holland, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de GGD Hollands Noorden een bijdrage geleverd.

Reactie: (Tjeerd Kuiper)
4-6-2012, 09:02
Beste Corine, Vervelend! Heb je je al gemeld (088-0100535)? Dat kan ons helpen bij het onderzoek naar de oorzaak. Bij voorbaat dank, en beterschap! Met vriendelijke groet, Tjeerd Kuiper GGD Hollands Noorden

Reactie: (corine )
3-6-2012, 22:00
we zijn met pinksteren bij het streekbos geweest mijn 2 kinderen hebben daar gezwommen vandaag zijn ze ziek geworden veel spugen

Reactie: (C.C.Velthuijs)
3-6-2012, 15:35
Nieuwe hype, de Streekbos ecolibacterie?