Bromfietscontrole in Hoorn, Zwaag en Blokker

6-6-2012

HOORN - Op 5 juni zijn er verschillende bromfietscontroles gehouden in Hoorn, Blokker en Zwaag. Bij deze controles, waarbij 58 bromfietsen werden gecontroleerd, werd van vier personen het kentekenbewijs ingevorderd vanwege het opvoeren van het voertuig. Ook werden bekeuringen uitgeschreven voor rijden zonder rijbewijs en ondeugdelijke remmen.

Op dinsdagmiddag tussen 14.15 en 15.30 uur hield de politie een bromfietscontrole op de Pastoor Nuijenstraat in Zwaag. Van de zesentwintig gecontroleerde brom- en snorfietsen bleken er zeven opgevoerd te zijn. Een bromfietsen haalde een constructiesnelheid van 81 km per uur. De bestuurder moest zijn kentekenbewijs inleveren.

Op dinsdagmiddag tussen 16.30 en 18.00 uur hield de politie een bromfietscontrole op de Westerblokker in Blokker. Van de twintig gecontroleerde brom- en snorfietsen bleken er tien opgevoerd te zijn. Bromfietsen haalden constructiesnelheden tot 85 km per uur. In drie gevallen werd het kentekenbewijs ingevorderd. Ook kreeg een bromfietser een bekeuring omdat de remmen van zijn brommer ondeugdelijk waren.

Op dinsdagavond tussen 19.45 en 21.00 uur hield de politie een bromfietscontrole op het Stationsplein in Hoorn. Van de twaalf gecontroleerde brom- en snorfietsen bleken er vijf opgevoerd te zijn. Bovendien bleken twee bestuurders zonder rijbewijs te rijden.