7e Smartlappenfestival Hoorn

19-6-2012

HOORN – Op zondag 24 juni wordt in de binnenstad van Hoorn het grote smartlappenfestival gehouden. Tijdens de zevende editie van het festival zullen 12 van de beste smartlappenkoren op 5 locaties in de binnenstad om de Hoornse Bokaal strijden.

Tijdens de viering van 650 jaar stadsrechten Hoorn in 2007 heeft Herman Freesen voor het eerst het smartlappenfestival op grote schaal georganiseerd. In 2008 heeft John Mayer de organisatie over genomen en is de Hoornse Bokaal, een wisselbeker, ingevoerd. Het smartlappenfestival is een van de evenementen die tijdens de feesten in 2007 en nu nog steeds, veel bezoekers naar de binnenstad trekt.

De organisatie bestaat uit 6 vrijwilligers die ieder jaar enthousiast op zoek gaan naar de beste koren in de wijde omtrek. Omdat bekend is dat de Hoornse binnenstad een prachtig podium heeft voor leuke evenementen, hebben zich in een vroeg stadium al veel koren aangemeld.

Op vijf locaties in de binnenstad: het Kerkplein, Nieuwstraat, Gouw, Koepoortsplein en het Breed zullen vanaf 13.00 uur de beste koren uit West-Friesland de kelen smeren en hun smartlappen ten gehore brengen. Een jury beoordeeld de uitstraling, het enthousiasme, het repertoire en harmonisch zingen.

Reacties
Reactie: (annet)
20-6-2012, 12:23
hopelijk nu goede jury leden mensen die er verstand van hebben.