Oud Hoorn: Geen terras aan Kerkplein

19-6-2012

HOORN - Vereniging Oud Hoorn heeft in een brief aan het college van burgemeester en wethouders aangegeven dat zij het niet eens zijn met de plannen van de gemeente om een terras voor vijf jaar te gedogen dan wel tijdelijk te vergunnen op het braakliggende terrein aan het Kerkplein.

Het terrein aan het Kerkplein is de Vereniging Oud Hoorn een doorn in het oog. Zij willen graag dat de plek weer bebouwd wordt en de gevelwand gesloten. Oud Hoorn stelt dat een terras weliswaar een verbetering is van de huidige situatie, maar onwenselijk en niet alleen vanuit het oogpunt van hinder en overlast, “Immers niets is zo eeuwig als een gedogen of tijdelijke vergunning. De kans dat de gewenste situatie van het bebouwen van deze plek binnen afzienbare tijd gerealiseerd gaat worden, neemt daarmee aanzienlijk af.”, aldus Oud Hoorn. “Nu toegeven aan eigenaren die jarenlang de situatie bewust hebben laten verpauperen getuigt niet van een daadkrachtig bestuur.” De precedentwerking van een dergelijke situatie is volgens het bestuur in een historische binnenstad onwenselijk.

Reacties
Reactie: (ruud)
21-6-2012, 15:07
@Dan, begrijpelijk dat u dit zo verwoord, feit is dat oud Hoorn talleze keren zich ook politiek uitspreekt want ook dit is z'on mooi voorbeeld. De betreffende ondernemer wilde in eerste instantie dat zijn huis bouwen, en toe al werd hij op alle mogelijke manieren tegen gewerkt. Destijds door de pvda en het cda . Zijn reactie was voorspelbaar, dan de boel maar om, en dezelfde truc voerde hij uit op het nieuwland. Nu willen de erven er toch iets van maken, en dan komen de planschade-jakhalzen, en de: "oh als het maar niet te gezellig gaat worden " vereniging oud Hoorn met hun bezwaren. ik vrees dat het er de komende tien jaar nog steeds zo bij zal liggen. Ja behoud van de cultuur? jazeker de PVDA cultuur !

Reactie: (dan)
21-6-2012, 14:10
ik vind de opmerking van plies,beneden alle pijl,oud hoorn zet zich volledig in.voor het behoud van hoornse oude cultuur.met veel vrijwilligers.plies denk eerst even na.mischien moeilijk maar probeer het althans.

Reactie: (okkie)
20-6-2012, 14:11
@plies,deze mensen hebben een mening en zijn zeker niet dement voor zo ver ik weet.Ik vind dat je je nogal grof uit over deze kwestie.

Reactie: (Henk)
20-6-2012, 10:50
Nee Oud Hoorn zoals het er nu uitziet is mooi en moet vooral zo blijven, of toch maar niet? De opmerking "nu toegeven aan eigenaren die jarenlang bewust hebben laten verpauperen"vind ik zeer kwalijk. De inmiddels overleden ondernemer is alleen maar tegengewerkt door vorige college's waar de PvdA en CDA deel van uit maakten.Het huidige college en dan met name wethouder Louwman heeft de impasse die er bestond doorbroken, dit was al ingezet toen Martin Mutter nog leefde een goede zaak, ook met het oog op de panden die in het bezit zijn van Centipede en die nodig gerestaureerd moeten worden. De erven zijn van goede wil maar het oude zeer richting Mutter speelt hun parten. Rancune viert hoogtij zowel bij PvdA en CDA als bij Oud Hoorn(ook PvdA!). Aan het belang van onze stad wordt voorbij gegaan. Een aantal bewoners begonnen direct al te piepen zonder een plan gezien te hebben. Zij nemen de geluidsoverlast die vanaf het Rode Steen komt voor lief want"dat hoort erbij als je in de binnenstad woont"ja en dat geldt ook voor het Kerkplein. Dat het plein een upgrading kan krijgen interesseert ook hun geen ene moer. Liever kijken ze tegen de huidige puinhoop aan dan dat er wordt meegedacht met de huidige eigenaren en de gemeente. Ook bij hun nog steeds zo'n rancune tegen de vorige eigenaar dat ze verblind zijn geraakt, de erven krijgen niet eens een kans. Hoorn op z'n smalst.

Reactie: (Jan Koelemeleij)
20-6-2012, 09:13
Ik vind ook dat het weer bebouwd moet worden en in oude stijl hersteld wordt. Maar zolang dat niet gebeurt (waarom eigenlijk niet?) is een terras een mooie tijdelijke oplossing. Zoals het er nu uitziet is het een schande voor de binnenstad, net zoals het terrein van de oude Parkschouwburg.

Reactie: (nomen nescio)
20-6-2012, 00:37
Het is het goed recht van Oud Hoorn daar tegen te zijn. Maar wat verstaat zij onder "weer bebouwd en gesloten gevelwand"? Dat kan van alles zijn, misschien wel een zwaar detonerende hoogbouw!

Reactie: (Jacques Wester)
19-6-2012, 19:17
Van harte gefeliciteerd, Lies Paardenzeiksnor. Jouw inzending is uit het hoge hoedje getrokken. Je bent daarmee verplicht lid van de Vereniging der Demente Ouwe Zeikers geworden. Als enige lid van VDOZ krijg je het wel zwaar hoor. Je bent dan o.a. kolerebaas, centepik, takkelid, enz. enz. Als jij je in die positie nou net zo profileert zoals je dagelijks doet op HG, dan belooft dat zeker heel veel "pliesuitkotsende" leden!

Reactie: (Moeder)
19-6-2012, 18:29
Klopt @Edwin de ondernemer die in spetember 2 jaar dood is, is van alle kanten gepest door met name Van Es destijds in zijn hoedanigheid als wethouder. Meer dan schandalig hoe de boel verdraaid wordt door de PvdA met hulp van die man bij het CDA die zichzelf zo goed vindt,VD Tuin (rancune?).

Reactie: (rob hoogeveen)
19-6-2012, 17:58
Het heet niet voor niks OUD HOORN

Reactie: (erwin)
19-6-2012, 17:54
De boel verdraaien, daar zijn ze in de gemeenteraad goed in, ze hebben de bewuste ondernemer al jaren het leven zuurgemaakt en krijgen nu de bal gekaatst.

Reactie: (plies)
19-6-2012, 14:07
Echt een ouwe lulledorp hier wat een zeikers. Vereniging ouwe demente zeikers zal de naam moeten zijn van vereniging oud Hoorn.

Reactie: (Koos)
19-6-2012, 13:46
Na de knorrige mannen van CDA en PvdA nu ook een reactie van het conservatieve clubje van Egbert Ottens. Laat alles vooral zo blijven als het is in Hoorn hé heren?