Extra aandacht voor vergrijzing

29-6-2012

HOORN - Via een motie vraagt een meerderheid van de Hoornse raad het college van B en W om blijvende aandacht voor vergrijzing. Dit naar aanleiding van de themabijeenkomst van de raad in april over vergrijzing en ontgroening.

Op 10 april 2012 werd een themabijeenkomst gehouden over vergrijzing en ontgroening. Hoorn krijgt voorlopig niet te maken met krimp, maar de samenstelling van de bevolking zal duidelijk veranderen. Nu is 14 procent van de bevolking 65-plus. In 2040 verdubbeld dit percentage.

De heer Van der Tuin van het CDA diende samen met de VVD-fractie de motie in, waarin zij het college vragen om een vervolg te geven aan de uitkomsten van de themabijeenkomst over vergrijzing. De partijen vragen om strategisch beleid op het onderwerp vergrijzing, door over dit onderwerp een aparte paragraaf op te nemen in de cyclusdocumenten, zoals de begroting en de kadernota.

Ook willen zij standaard een paragraaf over dit thema in grotere beleidsnota’s en vragen zij om ook in regio verband aandacht te vragen voor dit vraagstuk. Tot slot moet er in het voorjaar van 2013 een vervolgbijeenkomst komen, met daarin aandacht voor sociaal-economische cijfers en ontwikkelingen. Tijdens deze bijeenkomst kunnen inhoudelijke zaken uitgediept worden en kan duidelijk worden wat in grote lijnen nodig is om een antwoord te hebben op de demografische ontwikkelingen van de komende decennia.

De motie werd gesteund door PvdA, Hoorns Belang, VOCHoorn, GroenLinks en de Hoornse Senioren Partij. D66, Fractie Tonnaer, Fractie Assendelft en de SP stemden tegen de motie.

Reacties
Reactie: (dirkje)
29-6-2012, 23:44
Tijdens deze themabijeenkomst is o.a. aandacht gevraagd voor de wachtlijst van Wilgaerden. Er staan ca. 400 namen op deze lijst. Hopenlijk is er in bovenstaande motie aandacht aan dit gegeven geschonken. En neemt B&W de beslissing om in het najaar van 2012 de tweede themabijeenkomst te organiseren.