Hoorn en ProRail trots op spoorbrug

19-7-2012 Lift naar middenperron volgend jaar

HOORN - Donderdagochtend is de voetbrug over de sporen bij het NS-station Hoorn officieel in gebruik genomen. Voorzitter Gerard van de Meer van de Ouderenraad, die namens de ouderen in Hoorn lang pleitte voor een betere voorziening, mocht dat doen.

Hij werd met het doorknippen van het klassieke lint geholpen door ProRail directeur Cees de Vries en wethouder Ronald Louwman. Wellicht was het gezamenlijk in de lift stappen een passender handeling geweest want juist de uitbreiding van de brug met 2 liften is de grootste verbetering. Overigens is het nog een jaar wachten op een lift die de middenperrons goed, rechtstreeks dus, toegankelijk maakt.

Lang gewacht op brug
Niet alleen heeft het jaren geduurd voordat de brug werd opgewaardeerd met liften en een betere overkapping, ook duurde de bouw van de voetbrug langer dan gepland. Wethouder Louwman gaf toe hierop te zijn aangesproken tijdens het uitdelen van kleine Hoornse Broeders deze ochtend. Gebruikers van de brug zijn blij, maar vonden het irritant dat ze lange tijd om moesten lopen. Ook waren enkele ondernemers niet blij met de overlast van de bouw.

Niet alleen voor invaliden en ouderen is de brug nu een bruikbare voorziening geworden, ook voor moeders (vaders) met kinderwagens is er nu een mogelijkheid om van het P&R-terrein naar de binnenstad te gaan.

Poort van Hoorn
ProRail directeur Cees de Vries verwees ook nog naar de samenwerking met de gemeente Hoorn inzake de bouw van tunnels onder het spoor bij het Keern. In het kader van het project Poort van Hoorn zijn daar vergevorderde plannen voor.

Ook wethouder Louwman legde die link en gaf aan dat het project met de tunnels belangrijk was voor de economische en culturele ontwikkeling van de binnenstad. Overigens vertelde hij ook deze ochtend mensen bij de brug te hebben gesproken die het geen probleem vinden om te parkeren op het P&R-terrein en dan naar de stad te wandelen...

Reacties
Reactie: (plies)
21-7-2012, 19:32
@ Jacques Wester, had ik al eens genoemd dat ik jou ook lief heb.

Reactie: (Jacques Wester)
21-7-2012, 18:27
Ha die @pliesie, mijn laatste advies om de kurk op de fles te doen en lekker te gaan slapen heeft je goed gedaan. Je bent weer terug in de realiteit waarin het heel gewoon is dat dergelijke negatieve reacties die jij uitkraamt van de kaart worden geveegd.

Reactie: (plies)
21-7-2012, 17:38
Er is weer cencuur toegepast op reacties op dit artikel.

Reactie: (ronald)
19-7-2012, 22:51
Ik mis een rail om met de fiets naar boven en naar beneden te lopen. Een jaar wachten op een derde lift? De mensen die dagelijks gebruik maken van de brug weten dat het een smeerlapperij is van kots en stukgevooide flesjes. Je kunt er op wachten dat de liften gebruikt worden voor het deponeren van uitwerpselen en urine. Het is een zooitje bij het station waar veel dealers staan van een bepaalde groepering. Beste gemeente hang er een paar camera"s op. Ik voorzie een hoop ellende.

Reactie: (hans schipper)
19-7-2012, 21:27
Ik mis op deze foto het CDA-raadslid J. van der Tuin, namens zijn fractie al jarenlang een pleitbezorger voor de opwaardering van deze verbinding. Hij wordt toch niet alleen uitgenodigd voor het openen van rotonde's?