Stook een vuurtje in een museumstuk

6-8-2012 Breng Bello deze zomer onder stoom

HOORN - Deze zomervakantie vervoert stoomlocomotief Bello dagelijks vele bezoekers van de Museumstoomtram van Hoorn naar Medemblik. De beroemde locomotief vertrekt iedere middag om 14.00 uur uit Hoorn, maar de vele duizenden liters water in de locomotief moeten al lang van tevoren met een kolenvuur worden opgewarmd. Het vuur van Bello wordt iedere ochtend al rond 9.00 uur aangestoken. Zo’n vijf uur voor het vertrek dus!

Helpen opstoken
Wie op dinsdag 14, woensdag 15 of donderdag 16 augustus met de stoomtram van 10 uur uit Hoorn meereist en bijtijds opstaat mag het vuur van Bello helpen aansteken onder de veilige begeleiding van de stoker en de machinist. Vroege harde werkers kunnen zich om 9.00 uur verzamelen in het stoomtramstation in Hoorn en nadat het vuur brandt verzorgt de Museumstoomtram voor hen een speciaal Bello ontbijt.

Spannendste Tijdreis
Daarna kan om 10 uur worden ingestapt op een andere stoomtram, die ’s nachts al is opgewarmd. Met die stoomtram maak je vervolgens de Spannendste Tijdreis waarin je niet alleen per stoomtram, maar ook met een boot en historische autobus naar allerlei extra attracties kunt reizen.

Het uitgebreide programma van de Museumstoomtram heet Spannendste Tijdreis in de Zomervakantie en duurt nog tot en met 26 augustus. Meer informatie: www.museumstoomtram.nl

Reacties
Reactie: (wouter vd wolf)
21-11-2012, 13:53
leuk idee