Pierre Komen wil Theaterbrasserie het Park exploiteren

10-8-2012

HOORN - Pierre Komen, bekend van vele horecalocaties in Noord Holland, gaat als het aan hem ligt de Theaterbrasserie exploiteren vanaf september 2012, mits het College van B en W hier akkoord voor geeft. Diverse bronnen hebben dit vandaag bevestigd tegenover de redactie van Hoorngids.

Komen heeft onder andere Grand Café d’Oude Winston, Seven, de Waag in exploitatie, alsmede enkele horecapanden die hij enkel bezit en doorverhuurt en niet exploiteert.

Of het College van B en W hiervoor akkoord geeft is nog de vraag vanwege de maatschappelijke weerstand die is ontstaan. Ook ondernemers uit Hoorn hebben zich negatief uitgelaten. Dit is met name vanwege de wijze waarop het bestuur van Het Park de nieuwe exploitant, zonder eerlijke aanbestedingsprocedure, heeft aangewezen. Ondernemers vinden dat ze geen kans hebben gehad om hier ook voor in aanmerking te komen.

Schouwburg het Park sloot in mei 2010 de theaterbrasserie en was sindsdien enkel nog geopend voor gezelschappen. Het Park liet partijen (recepties, rouw- en trouwbijeenkomsten en diners) cateren door o.a. Jean le Jean catering en zette extern horecapersoneel in. Voor individuen was de Theaterbrasserie gesloten. De sluiting kon niet uitblijven vanwege de grote verliezen die er werden geboekt voor de schouwburg op dit horeca-onderdeel.

Volgens Komen zal de Theaterbrasserie dagelijks geopend zijn tussen 9 uur ’s ochtends en middernacht.

Reacties
Reactie: (Jan van Leek)
9-7-2015, 18:49
En Pierre pakt ook lekker De Volendammer mee. Gefeliciteerd en hoog tijd dat daar eens een frisse wind ging waaien. Pierre succes!

Reactie: (Diny Emmerink)
11-8-2012, 15:44
Inderdaad laat die Koomen maar komen, hij heeft inderdaad al veel zaken in hoorn tot leven gebracht, dat is wel een compliment waard. Tja en als de gemeente volgens de procedure van aanbesteding naast zich neerlegt, dan is dat hun probleem! Ik ben ervan overtuigt dat als Koomen kan gaan starten wij weer een prachtige horecazaak voor terug krijgen waar het goed vertoeven is aan het IJsselmeer!

Reactie: (Koos)
11-8-2012, 14:05
Zo is het! Laat Pierre maar Komen!

Reactie: (Jeffrey !!)
11-8-2012, 10:56
Dat vind ik nou ook helemaal mee eens meneer m van der gracht !

Reactie: (m van der gracht)
11-8-2012, 10:18
Waar maakt men zich weer druk om, wees blij dat het mooiste plekje van Hoorn weer open gaat, er staat zoveel horeca leeg/te koop, dat wij mogen blij zijn met zo'n man die een groot risico neemt, deze man zorgt ervoor in Hoorn dat panden mooi opgeknapt worden ( oa brasserie West ) en dat de horeca blijft leven in Hoorn, moeten blij zijn met deze persoon!!!

Reactie: (Dirck)
11-8-2012, 10:04
Niemand uit Hoorn starte een Bios, zelfs niet uit onze regio en hoe Hoorns zijn de huidige zaken? Tussen iemand die een huidig huurpand opzegt en het gaat proberen en deze ervaren vakman zou ik ook voor zijn iets meer ervaring kiezen want dit is geen normale horeca, in elke pauze 1x gratis uitdelen en dan ... Vergeet niet dat het geen normaal restaurant is als de voorstellingen draaien en het kost veel aanpassingsvermogen voor de huidige horeca ondernemers dit afwijkende publiek na afloop vast te houden of vooraf binnen te krijgen voor een maaltijd.

Reactie: (Hoornaar)
11-8-2012, 00:12
Te gek voor worden dat dit al zo goed als rond is. De lokale ondernemer krijgt geen kans om in zijn eigen stad een bod te doen op dit bedrijf. En de heer Komen die niet eens uit hoorn komt kan daar zo gaan beginnen. Geef alle ondernemers een kans en niet alleen de mensen met veel geld.

Reactie: (harryb)
10-8-2012, 23:34
Ongelofelijk dat bewust andere potentiele kandidaten buiten de deur zijn gehouden. Gemeenschapsgeld is hiermee gemoeid, gemeente Hoorn is eigenaar. En een clubje bestuurders bepaald wie de nieuwe huurder wordt. Is dit het gevolg van privatisering? Het bestuur heeft zijn arrogante hand hier echt overspeeld. De gemeenteraad was toch al voornemens onderzoek te doen. Laat ze dit in ieder geval tot op de bodem uitzoeken en her hele verhuurverhaal per direct in de ijskast te zetten.