Attracties kermis Hoorn door diverse voertuigen aangereden

14-8-2012

HOORN - Vannacht en vanochtend zijn drie attracties op de Hoornse kermis aangereden. De ongevallen lijken allen los van elkaar te staan, maar onderzoek moet verder uitwijzen wat de concrete oorzaken zijn.

Attractie Around the World geraakt door hoogwerker

Vanochtend om 04:50 uur is er een hoogwerker tegen één van de kermisattracties in Hoorn aangereden. De attractie, genaamd Around the World (ook wel bekend als de grote en hoge draaimolen die naast de Grote Kerk staat), is grof beschadigd. Dinsdagochtend waren verzekeringsexperts ter plekke om de situatie te bekijken. De attractie Around the World is na uitvoerige veiligheidscontrole weer ’aan het draaien’.

Met name de stellage van de omloop rondom de ’draaimolen’ Around the World is ernstig beschadigd. Volgens omwonenden was het een ’grote knal’ die om exact 04:50 uur ontstond waardoor omwonenden wakker werden.

De gemeentelijke bewakingscamera die op het Kerkplein staat, heeft de eenzijdige aanrijding geregistreerd. De chauffeur is inmiddels getraceerd, onderzoek loopt en uiteraard zal de schade tussen de kermisexploitant en de veroorzaker van de schade (chauffeur) worden afgewikkeld.

Reuzenrad geraakt door vrachtwagen
Vanochtend is een vrachtwagenchauffeur door zijn schrikreactie naar aanleiding van een andere weggebruiker, met zijn vrachtauto licht tegen één van de stempels / stutten van het reuzenrad aangereden. De olietank van de vrachtwagen raakte hierdoor lek, waardoor diesel over het wegdek lekte. Ook hier is een uitgebreide veiligheidscheck geweest, het reuzenrad is ook gewoon ’in the running’.

Attractie geraakt door voertuig
Ook de historische draaimolen op de hoek Gouw - Gedempte Turfhaven blijkt de afgelopen nacht of vroege ochtend te zijn geraakt door een voertuig. Hier wordt momenteel onderzoek naar gedaan en ontbreekt vooralsnog meer informatie over. Ook deze draaimolen is gewoon exploitabel en heeft geen belemmerende schade opgelopen.

Reacties
Reactie: (okkie)
15-8-2012, 20:32
Louis v Gaal is een eigenwijze boer uit Avenhorn en zegt zoveel.Ik ben geen coach maar wel trots op!

Reactie: (Risdammer)
15-8-2012, 19:38
O ja @Okkie: 'n prestatie. Maar Louis van Gaal beweert dat slapen(rust dus) beter is voor het leveren van een volgende prestatie. Ze worden maar gehuldigd(de anderen ook). Komen ze wel aan rust toe?

Reactie: (okkie)
15-8-2012, 16:07
Ik snap niet dat iemand tegen deze huldiging kan zijn? Het is een prachtige prestatie die deze topmeiden geleverd hebben,op de Olympische Spelen neem je het immers op tegen de beste van de wereld! Tja en druk is het vrijdagavond toch al?!!

Reactie: (nomen nescio)
15-8-2012, 11:29
@B&oer: Een cursus 'begrijpend lezen' zou jou niet misstaan. Ik beweer dat niet. Ik heb iets waargenomen: De wagen van Deen kan, komend vanaf het Achterom(waar hij gelost heeft voor bevoorrading van de Deen-Grote Noord), wel het Breed opdraaien maar het Breed is dan tot aan de Westerdijk zó versmald geworden dat het moeite kost daar langs te laveren. Er stonden zelfs dranghekken van de politie daar, zgn. om het Breed nog voor verkeer begaanbaar te houden. Ga zelf 'ns kijken of die situatie van zaterdagmiddag half twee(!) nu nog zo is! Voor een dergelijke uitgebreide kermis (waar je best trots op mag zijn) is Hoorn m.i. écht een maatje te klein.

Reactie: (B&oer)
15-8-2012, 08:40
@nomen jij beweert dat je gezien had dat het een deenvrachtwagen was die tegen het reuzenrad aan reed. Op een foto op nhd.nl is duidelijk te zien dat het om een vrachtwagen van een slagerij gaat

Reactie: (Marieke van Leeuwen Gemeente Hoorn)
15-8-2012, 07:40
@tamara De dingen zijn niet altijd zoals je denkt te zien. Beide automobilisten hebben dit zo verklaard richting politie.

Reactie: (tamara)
15-8-2012, 00:44
@marieke ik heb het zelf zien gebeuren de auto was allang in zijn achteruit! Want die was hij al in de straat tegen gekomen. Wij kwamen net van de fysio af

Reactie: (Sbb)
14-8-2012, 21:24
Martien ga lekker in een dorp wonen heb je alle ruimte en rust ,de stad is niets voor jou

Reactie: (Jan )
14-8-2012, 20:23
Zo jij het zo ver gaan zoeken als de kermis op we weiland zou staan???

Reactie: (niek zuidhoff)
14-8-2012, 17:54
Hulde aan Marieke van Leeuwen die namens de gemeente zich laat horen in de discussies op Hoorngids.nl. Wat mij opvalt is zodra zij zich erin mengt de allergrootste onzin verdwijnt waardoor het discussieplatform haar waarde behoudt.

Reactie: (Edkar)
14-8-2012, 17:45
Laten we blij zijn dat Hoorn niet alleen met winkelen scoort bij toeristische bezoeken (zie elders op Hoorngids). Dit werkt dus niet tegen Hoorn maar juist positief. Einde vd kritische beschouwing. Verder mag Hoorn ook torst zijn op Lobke Berkhout. Prachtige sportvrouw die leeft voor haar sport en ook nog eens kan relativeren als goud buiten beeld raakt. Een beter uithangbord kan je als stad niet hebben en terecht dat zij vrjidagavond het podium krijgt dat ze verdient.

Reactie: (risdammer)
14-8-2012, 17:41
NN-bashen begint weer? Men heeft vaak ongelijk door de manier waarop men gelijk heeft. Dat geldt óók voor @NN Dat dan weer wel natuurlijk!

Reactie: (Arwin)
14-8-2012, 16:40
Begint het een traditie te worden om tijdens, of net na, de kermis tegen obstakels aan te rijden?

Reactie: (Willem)
14-8-2012, 16:01
@NN ik snap ook wel waarom die politicus om je lachte: het is moeilijk om je serieus te nemen. Typ hier gerust je mening, maar hou op met dat vaderlijke toontje.

Reactie: (nomen nescio)
14-8-2012, 15:53
Prima reactie @Okkie (en dat geldt ook voor anderen). Het wordt eens tijd dat we ook tradities als kermis en Lappendag aan een (kritische?) beschouwing onderwerpen. Ik snap nu ook waarom een bekende politicus te Hoorn mij lachend een anarchist noemde. Daarom ter overdenking en discussie deze stelling: Tradities als kermis en Lappendag zijn best leuk en aardig, maar kunnen wel eens tegen ons gaan werken.

Reactie: (okkie)
14-8-2012, 15:27
Ja Nomen, de kermis hoort bij en in Hoorn. Dat is altijd zo geweest, en een stukkie lopen om je fiets te plaatsen is dat erg? En dat de markt op het Grote Noord staat is dat erg? Man de markt is er elke zaterdag, nu loop je tien meter verder voor je komkommer. Wel is me opgevallen dat de Vale Hen erg ruim is opgezet, daar had eigenlijk de katapult tussen moeten staan. Want waar die nu staat zorgt deze voor mensenophoping op een erg smal stukje Gouw, het komt de doorstroming niet ten goede.Maar ja is het de Gouw niet dan is het wel de Turfhaven of bij de Stadskroeg voor. Dat er mensen massa"s komen daar mogen we trots op zijn, een teken dat de aantrekkingskracht erg groot is!!

Reactie: (Marieke van Leeuwen Gemeente Hoorn)
14-8-2012, 15:27
@tamara De vrachtwagen nam de bocht niet te krap. Er kwam een auto in tegenovergestelde richting (wat niet mag), waardoor de vrachtwagen moest uitwijken en de attractie raakte. Overigens draaien zowel het reuzenrad als de hoge zweefmolen vanmiddag gelukkig weer.

Reactie: (Lex)
14-8-2012, 14:59
Inderdaad @Geertje. NomenN/Pinkelman is aardig bezig met propaganda tegen de kostelijke kermis. Onder verschillende namen dan krijgt met meer gewicht zal hij denken. Hahaha, wat een stakker. Welke namen gebruik je nog meer Pinkelman?

Reactie: (nomen nescio)
14-8-2012, 14:27
@Martien: Breed(Deenwagen) zelf gezien, fietstulpen naast de Keizerskroon: zelf gezien. Dus alles uit eigen waarneming. De stad is te klein voor zo'n grote kermis. Zet de kermis buiten de stad op een weiland dan! En dan wil de gemeente ook nog een huldiging voor Eilympische lieden organiseren, vooraf aan het vuurwerk? Dat is van de gekke! Net als Lappendag dat de stadhuisambtenaren gewoon een dagje vrij krijgen.

Reactie: (Geertje)
14-8-2012, 14:26
@Nomen N. Dezelfde reactie geplaatst op site NHD onder de naam Pinkelman? Je doet nu net of de kermis er van het jaar voor het eerst is.Laat mensen toch plezier hebben,altijd maar dat gezeur.

Reactie: (tamara)
14-8-2012, 13:41
Dat van het reuzenrad is vanochtend rond kwart over 9 a half 10 gebeurd der was een kleine vrachtwagen tegen de steunpilaar aangereden en heeft daarmee een flink gapend gat in zijn tank opgelopen, daardoor is er diesel gaan lekker. Deze bestuurder nam de bocht te krap!

Reactie: (Martien Hoorn)
14-8-2012, 12:39
Nomen (of hoe ja dan ook heet), Dit rijtje gezeik wat je opnoemt, zijn dus allemaal feitelijk onjuist! Hou daar is mee op. En check eerts eejns voordat je wat op Hoorngids plaatst.

Reactie: (nomen nescio)
14-8-2012, 12:26
Gisteren werd e door div. raardsleden al druk getwitterd: Er zouden kermisattracties niet juist opgesteld staan, bv. Veemarkt/Breed/Ged.Turfhaven. Deze belemmeren het "doorgaande verkeer" Veemarkt/Nieuwe Noord. En al het Breed gezien tussen Achterom en de Westerdijk? Die is smal! De bevoorradingswagen van Deen kan er nét langs! En de fietstulpen naast de Keizerskroon? Die zijn weggehaald! Je kan je fiets alleen nog kwijt bij het station, op de Veemarkt en een geïmproviseerde stalling t/o café Hemels. De Binnenstad is gewoon onbereikbaar geworden. De markt staat op de Grote Noord. Zou HCT nog op zaterdag electrisch rijden?

Reactie: (Brigges)
14-8-2012, 12:12
fijn dat de aanrijding geregisteerd is, dan kan de eigenaar van deze attractie in ieder geval zijn opgelopen schade verhalen op de dader...