Theater het Pakhuis presenteert Brusselse sferen in het Westfries

31-8-2012

HOORN - Vrijdag 14 september om 20.30 schildert Cor Dol samen met Feiko deLeeuw Brusselse sferen met chansons van Jacques Brel in Het Westfries.  

In april 1929 werden twee jongetjes geboren. Eén van hen kwam terwereld in het Belgische Schaarbeek, een voorstad van Brussel. De ander inAndijk-West, aan de Westfriese Omringdijk. De Belg heette Jacques Brel, deNederlander Cor Dol, vader van zanger Cor Dol.

Ze leven twee compleet verschillende levens, die in deze voorstellingtot een implosie komen. In BREL.NL gaat bewonderaar van de één en zoon van deander langs het repertoire van Brel, gezongen in de taal van de West-Fries. Eenmuzikale avond van herkenning, maar ook van verrassingen.

BREL.NL biedt onder meer een greep uit de vertalingen van Ernst vanAltena, maar ook speciaal voor dit concert vertaalde minder bekende nummers. Insamenwerking met de veelzijdige muzikant Feico de Leeuw is een heel mooi enbijzonder theaterconcert ontstaan. De overtuigende en gepassioneerde vertolkingdoor Cor Dol, met aan zijn zijde Feico de Leeuw op piano, vlecht twee levens incontrast en parallel samen.

De pers schreef :
Cor Dol geeft zich bloot met Brel.NL
Op welk moment Cor Dol gegrepen werd door Jacques Brel kan hij zichniet herinneren. Dat de Belgische zanger en componist (1929-1978) verweven ismet zijn leven, mag duidelijk zijn.

Cor Dol raakt publiek met Brel.NL
Uiteindelijk zijn er ook de tranen, maar niet van verdriet. Eerder vanliefde en het gevoel dat daarbij hoort. Dat gevoel is er gedurende het heletheaterconcert Brel.nl van zanger Cor Dol en muzikant Feico de Leeuw.

Prijs:€12,50 en €8,50* (CJP of Kortingspas). Reserveren: www.pakhuishoorn.nl

Reacties
Reactie: (Gea Hoogland)
21-4-2016, 19:45
Ik zou graag het e-mail adres willen hebben van Cor Dol, heeft u dat nog en zo ja, wilt u het mij dan alstublieft toesturen???? Heel hartelijk dank.