Gratis je autobanden op de juiste spanning laten brengen

10-9-2012

HOORN - Op zaterdag 15 september kunnen automobilisten gratis hun bandenspanning laten opmeten op het Transferium. Van 12:00 uur tot 16:00 uur vindt de actie plaats op de parkeerplaats aan de achterzijde van het NS station in Hoorn.

Band op Spanning
Medewerkers van ’Band op Spanning’ controleren met professionele mobiele apparatuur de bandenspanning van auto’s en pompen de banden zo nodig op. In Nederland rijden ruim 3,5 miljoen auto’s, ongeveer de helft van alle auto’s, met een te lage bandenspanning. Die auto’s zorgen samen voor een verspilling van ongeveer 150 tot 400 miljoen liter brandstof en ze stoten ongeveer 0,3 tot 1 miljoen ton extra CO2 uit. Reden genoeg voor de gemeente Hoorn om het team van ’Band op Spanning’ in te zetten.

Puur Hoorn
De actie wordt georganiseerd vanuit het programma Puur Hoorn. De gemeente zet zich onder de naam Puur Hoorn actief in om bewustwording en energiebesparing bij bewoners, bedrijven en instellingen te stimuleren en wil met de actie mensen motiveren om zich in te zetten voor een Puur Hoorn.

Reacties
Reactie: (Lodewijk)
11-9-2012, 14:23
@NN Domme formulering van je vraag @NN, je domme vraagstelling vroeg om een reactie. Als je bedoelt dat de banden van een brommer of motor op spanning moeten worden gebracht, zeg dat dan. Maar een berijder op spanning controleren en evt. op spanning brengen is toch wel heel erg dom geformuleerd.

Reactie: (DMBonn)
11-9-2012, 13:47
Misschien is het handiger om de tankstations te verplichten hun luchtpompen gratis te maken. Het is toch raar dat je voor een beetje lucht moet betalen? Het enige wat je moet weten is de juiste bandenspanning, die je moet instellen. Deze vind je meestal op een sticker in de auto... Even van internet (www.bandenpomp.nl) gekopieerd: - Deur van de bestuurder: in de deur of de deurstijl kunt u de informatiesticker vinden. - Tankdop: de sticker zit soms op de binnenkant van het klepje. - Handschoenenkastje: de sticker zit soms in de binnenkant van het klepje. - In het instructieboekje van de auto: let hierbij goed op het juiste model van de auto.

Reactie: (nomen nescio)
11-9-2012, 13:10
Domme vraag @Lodewijk. Als automobilisten zo'n voordeeltje hebben/krijgen, waarom dan de anderen niet die ook op Euro95 Sans Plomb(=loodvrij) rijden? Gelijk behandelen toch?

Reactie: (frits)
11-9-2012, 12:16
Ps is er een wetenschapper die weet hoeveel brandstof/milieuwinst je gemiddeld boekt met 1 auto als je bandenspanning altijd optimaal zou zijn! Misschien kom je wel in de min uit door bijv. 5 km te rijden om je banden te laten bijpompen :-) Domme Symboolpolitiek, of was het oprecht goed bedoelt? ;-)

Reactie: (frits)
11-9-2012, 11:57
Door zo'n actie aan te kondigen in de media valt de brandstof- en milieuwinst meteen lager uit want men rijdt er nu speciaal naar toe ook denk ik......

Reactie: (plies)
11-9-2012, 10:37
Laat men eerst zorgen dat de verkeerslichten in Hoorn logisch werken, dat bespaart vele tonnen Co2 meer dan een band welke iets te zacht is. Op 3 1/2 miljoen auto's controleerd men hier misschien 100, ja, ja dat zet zoden aan de dijk hoor. Wat een onzin actie en wie hebben dat weer bedacht ???? ;-)

Reactie: (Lodewijk)
11-9-2012, 10:32
@NN Sinds wanneer moeten berijders op spanning worden gebracht..?

Reactie: (nomen nescio)
11-9-2012, 01:12
En de berijder van een motor, brom-of snorfiets(scooters dus) dan?

Reactie: (okkie)
10-9-2012, 23:57
Kunnen de medewerkers dan gelijk even meerijden om bij iedere bestuurder het rijgedrag te controleren?Hoeveel gas geeft u bij het optrekken? Hoeveel toeren maakt u voordat u overschakeld? Wanneer remt u? Remt u af op de motor,of koppelt u vrij alvorens het rem pedaal in te trappen?Gaat u bij 50 km per uur naar de vierde versnelling of blijft u in de derde rijden?Reden genoeg om de (on)zin van deze aktie in te zien zou ik zeggen.De brandstof goedkoper maken doormiddel van het minder heffen van belasting erop daar hebben we behoefte aan.Misschien leest Den Haag mee..