Hoornse IJsclub start weer met jeugdschaatsen

14-9-2012

HOORN  -  Het jeugdschaatsseizoen gaat dit seizoen vanaf zaterdag 6 oktober van start op kunstijsbaan De Westfries in Hoorn. Kinderen van 6 tot 12 jaar die goed willen leren schaatsen kunnen vanaf dan meedoen met het jeugdschaatsen van de Hoornse ijsclub. Voor geïnteresseerden is er binnenkort in de aula van het Werenfridus in Hoorn een informatieavond. De exacte datum en tijdstip hiervan wordt bekend  gemaakt op de site van de ijsclub,  www.ijsclubhoorn.nl

Het jeugdschaatsen is op alle zaterdagochtenden gedurende de maanden dat de ijsbaan open is. De deelnemers moeten vroeg uit de veren, want de les start om 7.55 uur. De ijsclub heeft vrijwillige trainers in dienst, waardoor de kosten beperkt blijven tot 86 euro (lesgeld inclusief lidmaatschap van de ijsclub en een van de ouders).

Daar komt natuurlijk wel de aanschaf of huur van schaatsen bij. De meeste kinderen schaatsen op noren, maar combi-noren of zogenaamde Easy Gliders mogen ook. “Het gaat er vooral om dat we de kinderen schaatsplezier bijbrengen”, zegt Frank Westerhuis van IJsclub Hoorn. “Maar onze traditie is die van het lange afstandsschaatsen. En dat is altijd op noren. We sluiten het seizoen altijd in maart af met de Westfrieslandtocht op de ijsbaan met o.a. warme chocolade melk en diverse stempelposten. Ook is er een heus wak aanwezig, moeten de kinderen klunen en onder een brug door schaatsen. We proberen de sfeer van een natuurijstocht zo goed mogelijk na te bootsen.”

Schaatsles
Alle deelnemers aan het jeugdschaatsen krijgen een hesje in bruikleen van de IJsvereniging. Deze moet aan het eind van het seizoen weer worden ingeleverd. Bijna alle ijsclubs in West-Friesland verzorgen jeugdschaatslessen op de Westfries en zo houden we de kinderen uit elkaar. Kinderen kunnen zich melden bij de ijsclub van hun stad of dorp. Het jeugdschaatsen is de hele ochtend. De ijsclubs uit de regio zitten op de latere uren. Zo komen er elke zaterdagochtend zo’n 1000 kinderen.
Het is ook mogelijk om een half seizoen mee te doen. Maar de kinderen die zich daar de voorgaande jaren voor hadden opgegeven hebben bijna allemaal bijgetekend voor het hele seizoen. Zo leuk vonden ze het.
Ook volwassenen kunnen schaatsen bij de ijsclub en wel op maandag- en vrijdagavond.

Voor meer informatie en aanmelden ga naar de website: www.ijsclubhoorn.nl

Reacties
Reactie: (j eremy zuurbier)
18-12-2014, 10:14
20-12-2014 begint er een nieuwe groep met schaatstraining kan jeremy hierbij hij heeft 2 of 3 jaar training gehad bij Wognum ElleZuurbier

Reactie: (okkie)
17-9-2012, 16:37
hehe eindelijk, een half jaar leegstand is eigenlijk absurd