Transferium gratis bij werkzaamheden A7 Purmerend

17-9-2012

HOORN - In de vier weekenden van oktober vindt groot onderhoud plaats aan de A7 bij Purmerend. In deze weekenden kan er gratis geparkeerd worden op het Transferium.

Tijdens de werkzaamheden is slechts één rijstrook beschikbaar per rijrichting. De verwachting is dat de vertragingstijd kan oplopen van 30 tot 60 minuten. Om grote vertragingen te voorkomen wordt door middel van verkeersmanagement alternatieven routes aangeboden en worden ook alternatieve vervoerswijzen aantrekkelijker gemaakt.

Zo heeft Rijkswaterstaat met de NS afgesproken dat weggebruikers gebruik kunnen maken van het ‘Van A naar Beter kaartje’. Dit treinkaartje kost €2,50 en is geldig tussen Hoorn en Amsterdam. Langs de A7 wordt door middel van een informatiescherm cq DRIP (Dynamisch Reis Informatie Paneel) de actuele reistijd met de auto en de trein aangegeven.

Op dat moment kunnen de automobilisten de keuze maken om met de trein verder te reizen naar Amsterdam. Zij parkeren dan op het transferium en stappen over op de trein voor €2,50. Het is dan niet wenselijk dat deze automobilisten dan ook €2,30 moeten betalen voor het parkeren. Rijkswaterstaat stelt dan ook voor om het transferium in de weekenden gratis beschikbaar te stellen voor transferanten.

Door het transferium gratis te maken voor de transferanten zonder dat zij daar extra handelingen voor hoeven te doen (het bonnetje van het treinkaartje achter de voorruit leggen), wordt de laagdrempeligheid voor het overstappen van auto naar trein gewaarborgd. Om te voorkomen dat ook binnenstadsbezoekers massaal op het transferium gaat staan, is
het noodzakelijk om het Pelmolenpad ook gratis beschikbaar te stellen voor de binnenstadbezoeker. Hierdoor wordt de bezoeker niet benadeeld, maar profiteert zelfs mee, en wordt een parkeerplek voor de transferant gegarandeerd. De inkomsten die de gemeente misloopt, ongeveer €14.000,- wordt gecompenseerd door Rijkswaterstaat. Hierdoor is de maatregel voor Hoorn kostenneutraal. Daarnaast kan deze maatregel tot promotie van Hoorn leiden en zal de medewerking van oorn gewaardeerd worden door Rijkswaterstaat.

Reacties
Reactie: (Dirck)
21-9-2012, 12:21
Ja, maar mijn schoonmoeder kan niet meer fietsen met haar leeftijd... En hoewel ik meestal wel zelf fiets, nu zie ik wegens die poortjes dat ik die in Kersenboogerd nauwelijks meer kwijt kan en waarom Centrum en niet vanaf mijn station? Nu dwing je mensen naar het centrum te komen en wat is erger... 1 Auto of 5 fietsen? Wel een leuke actie, ik bespaar zowel €5,- per uur in het Centrum Amsterdam als veroorzaak ik geen overlast in het normaal gratis te parkeren Sloterdijk als ik naar mijn broer ga waar de straten nu open liggen en het parkeren daardoor een ramp is geworden. Dus 3x voordeel. En tevens worden we herrinerd dat naast je eigen auto de Trein niet zo slecht nog is.

Reactie: (Maarten)
19-9-2012, 16:55
@Dirck Je mag ook op de fiets komen, beetje vreemd dat je dit met de auto doet...

Reactie: (Dirck)
19-9-2012, 10:41
Maar vanuit de Kersenboogerd is het duurder dus ik moet eerst met de auto naar P+R rijden.... Beetje vreemd... Maar wel voordelig naar Amsterdam want voor die prijs is het wel erg leuk, die werkzaamheden.