Inbreker aangehouden, hennepkwekerij aangetroffen

21-9-2012

ZWAAG - Op vrijdagmorgen omstreeks 03.15 uur kreeg de politie melding, dat er zou worden ingebroken in een woning aan de Kostertuin in Zwaag. Volgens de melder, de bewoner, waren de inbrekers nog in het huis.

De bewoner ging vervolgens naar beneden en trof hier drie mannen, die hem naar de grond werkten. Op dat moment kwam de politie, waarop de inbrekers de woning uit vluchtten. Een van de inbrekers stormde de woning uit en probeerde er via de schutting naar de tuin van de buren vandoor te gaan. De politie kreeg hem echter na enkele tientallen meters te pakken.

Het ging om een 23-jarige man uit Zwaag. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de andere inbrekers.

Korte tijd later bleek dat het niet om een ‘gewone’ inbraak ging, maar dat het de verdachten te doen was om een hennepkwekerij in een slaapkamer in het pand. Bij onderzoek werd de kwekerij aangetroffen. Ook bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom. De 31-jarige bewoner is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Reacties
Reactie: (Joepie)
25-9-2012, 10:08
Ze doen niet zo moeilijk hoor over 5 plantjes. Moet je eens om je heen kijken in deze periode wat men op hun balcon en in tuintjes hebben staan. En dat zien de handhavers en werklui van IH zeker niet? Tuurlijk wel. Maar ja, met al het oppakken van plantages wordt de wiet alsmaar duurder en zo gaan steeds meer mensen juist zelf thuis plantjes houden oa. Verbieden gaat gewoon niet lukken. Mensen worden door verboden alleen maar slimmer hoe ze het beter en veiliger kunnen aanpakken. We lezen nu weer dat er 1tje gepakt is. Maar het is behoorlijk groen in ons land hoor.Maar het blijft krankzinnig dat de shop zoveel mag verkopen, regering belasting eist, maar ondertussen mag het niet gekweekt worden. Mooi zou zijn als elke eigenaar van een shop zn eigen waar mag kweken en alleen dat mag verkopen in hun eigen shops. Dat zou goed zijn en zijn we denk ik verlost van heel veel gevaren die mensen met zich mee brengen die in woningen kweken.

Reactie: (Fred)
23-9-2012, 21:27
@heren: veel dank voor je informatie. Ik loop dus enig risico maar niet al te veel als ik het goed heb. Ik ze nog even water geven dan....

Reactie: (okkie)
23-9-2012, 21:17
Maarten ik heb wel vaker gelijk.Sommige hebben echter een hekel aan de waarheid. Homegrown is misschien ook zo gezien zijn sneer in mijn richting.Het raakt me niet.Geef slechts een reactie op die van Fred

Reactie: (homegrown)
23-9-2012, 20:29
theorie en praktijk... kunnen we het lang over hebben, ga ik niet doen, Fred maak je maar niet druk om die 5 planten. Al zou je er vrijwillig afstand van doen heb je ze toch zo weer staan. Maar al zet je ze in de vensterbank, komen ze er nog niet voor ;-)

Reactie: (Maarten)
23-9-2012, 20:24
Op de site van het om. Okkie heeft dus gelijk! "De schaalgrootte van de teelt: de hoeveelheid planten; Bij een hoeveelheid van 5 planten of minder wordt in beginsel aangenomen dat er geen sprake is van beroeps- of bedrijfsmatig handelen. Deze situatie wordt gelijk behandeld als de situatie waarin wordt geconstateerd dat sprake is van een geringe hoeveelheid, bestemd voor eigen gebruik. Er volgt dan bij ontdekking politiesepot met afstand."

Reactie: (Homegrown)
23-9-2012, 20:16
Geen zorgen Fred, die 5 worden gewoon getolereerd. Verhuurders zetten je er alleen uit als je sjoemelt met de stroom en zoveel hebt staan dat je brand- en lekkagegevaarlijk word. Van 5 planten kijken ze echt niet op of om. De Kosterstuin heeft overigens ook koophuizen, dus dat die bewoner eruit moet is helemaal niet zeker, ook al sjoemelde hij met stroom. Wel krijgt ie een mooie boete gebaseerd op een schatting van de stroomleverancier. Dus let maar niet teveel op Okkie, dat doet niemand hier.

Reactie: (okkie)
23-9-2012, 16:37
Fred, als je controle krijgt van Politie zal je vrijwillig afstand moeten doen van de planten.Het is een fabel, je mag er eigenlijk geen een hebben. Als je vrijwillig afstand doet zal de zaak bijna zeker geseponeerd worden. Intermaris zal zeker contact met je opnemen want alles wordt uiteraard doorgegeven.En of je ze binnen of buiten hebt staan maakt ze ook niet uit, de politie neemt ze in beslag en daarom is vrijwillig afstand doen wel het slimste.Een plantage op zolder van je huurwoning met meerdere planten zal zeker leiden tot uit huis zetting want de rechter geeft Intermaris gelijk.En dan komen de kosten van ontruimen er nog over heen,de belasting komt snuffelen en het energie bedrijf neemt een kijkje als er aan de meter gekloot is, de kosten voor jou.Ze nemen in dat geval de meter in beslag en kun je bij kaarslicht je jointje roken.Ik heb het nu wel over een plantage met redelijk wat planten.

Reactie: (Fred)
23-9-2012, 16:15
@okkie. Ik heb 5 flinke planten staan en huur bij intermaris. 5 planten mag toch dacht ik?

Reactie: (okkie)
22-9-2012, 23:52
@bewoner, als het een woning van Intermaris betreft gaat je d,r uit

Reactie: (bewoner)
22-9-2012, 23:17
ja @okkie dat hoop je wel maar dat gebeurd niet altijd hoor,dat je huis uit moet.ik ken iemand mety bijna 400planten en zit nog mooi

Reactie: (okkie)
21-9-2012, 18:44
Mooi, zo kun je een paar vliegen vangen in een klap. Lekker slim om direkt de politie te bellen, nu kun je het huis uit want ik neem aan dat het een huurwoning betreft in de Kosterstuin. Ennuh volgende keer een beetje oppassen aan wie je het allemaal verteld denk ik...

Reactie: (Bewonder Risdam Zuid)
21-9-2012, 17:18
Eind goed al goed. Mooi verhaal wanneer komt het boek uit?