Hoornse lokale omroep start met tv en reclame

23-9-2012

HOORN - Net als vele andere instellingen in Hoorn krijgt ook de lokale omroep van Hoorn te maken met bezuinigingen. De verkoop van reclamezendtijd is één van de manieren om de bezuiniging te compenseren. Aldus Radio TV Hoorn.

Radio Hoorn is al 26 jaar dagelijks actief in de gemeente. “Met radioprogramma’s voor een brede doelgroep. We zeggen niet voor niets radio voor iedereen.” aldus voorzitter Cokky Bronsgeest. ”Vanaf eind september gaan we ook starten met HoornTV. Een bewuste keuze. Het medialandschap verandert en de technische mogelijkheden voor lokale omroepen om ook televisie te maken zijn makkelijker geworden. Op dit moment zijn meer dan 40 personen druk bezig om programma’s en ideeën uit te werken.”

Digitale kijkers van Ziggo zijn vast al een keer langs kanaal 45 van Hoorn TV gezapt. “Nu is er al een test met de beeldkrant en af en toe ook al een enkele proefuitzending. Best spannend. Vanaf eind september moet het allemaal echt gaan starten.”

”Daarnaast gaat de omroep voor alle nieuwsberichten op Radio, TV en internet werken met een nieuwsredactie. Die gaat op zoek naar nieuws uit Hoorn en omstreken en verwerkt dat naar al onze kanalen: Radio, TV en internet. Reclame zal even wennen zijn voor ons en wellicht ook voor de luisteraars. Maar het betekent voor de omroep wel dat wij vooruit kunnen blijven kijken.” Aldus Cokky Bronsgeest.

Reacties
Reactie: (Alex)
26-9-2012, 16:17
@Anna-marie Een goedkope manier voor bekendheid zijn persberichten. Kleine grote bedrijven ze zijn allemaal welkom. Verder is er elke week in het radioprogramma Westfriesland in Bedrijf een startende ondernemer te gast. Alle ondernemingen minder dan 3 jaar bezig en actief in westfriesland kunnen zich daarvoor gratis opgeven. redactie@westfrieslandinbedrijf.nl

Reactie: (Anna-Marie)
25-9-2012, 23:17
Misschien leuk om in deze tijd kostenloos aandacht te besteden aan kleine bedrijven in Hoorn, winkels, webshops. En benadruk ik kleine bedrijven, zij hebben vaak geen budget om reclame te maken, en worden vaak door de grote bedrijven uit de markt gedrukt. Doe waar Hoorn goed in is, en houd de kleine, niche en aparte bedrijven in ere en zet ze eens in het zonnetje ! Laat het publiek eens kennis maken met deze mensen en bedrijfjes. Ik zeg doen !

Reactie: (Gerard)
24-9-2012, 16:55
Jullie kunnen beter aandacht besteden aan de radio. Is niet meer om aan te horen. Geen interessante programmas maar heel veel muziek met veel van hetzelfde.

Reactie: (Maarten)
24-9-2012, 16:10
Het is crisistijd. Bedrijven zitten niet te wachten om geld te steken in een regionale kabelkrant/regionale tv-zender. Laat RadioHoorn verder groeien. Less is more.

Reactie: (Erik)
24-9-2012, 05:55
Mensen daar in Hoorn Hou het bij Radio..als het kan....