Pand Scheringamuseum niet verkocht

4-10-2012

HOORN / OPMEER -  Het pand in Opmeer waar Dirk Scheringa zijn museum wilde vestigen is niet verkocht. De curatoren en schuldeisers zien na maanden van biedingen ’geen aanleiding’ om er een te accepteren, liet een woordvoerder donderdag weten.
 
In april werd bekend dat de curator van Scheringa’s failliete boedel het pand, dat na de ondergang van de DSB Bank nooit is afgebouwd, te koop had gezet. De hoop was dat er alsnog een museum zou kunnen worden gevestigd. Wie een bod heeft uitgebracht wordt niet bekendgemaakt.
 
Hoeveel voor het gebouw van tienduizend vierkante meter is geboden, blijft ook onbekend. De huurprijs van het pand, toen het Nationaal Historisch Museum daar nog zou worden gevestigd voordat dat werd opgeheven, werd in 2011 geschat op twee miljoen euro per jaar. Eerder stond het voor tien miljoen euro te koop.
 
Na het faillissement van DSB Bank werd het museum van Dirk Scheringa in november 2009 officieel failliet verklaard. Om het museum te bouwen had Scheringa een hypotheek van 32 miljoen euro afgesloten.
 
Een deel van zijn kunstcollectie is vorige maand geveild voor bijna 2,9 miljoen euro. Het gros van de verzameling was voor de veiling al overgenomen door zakenman Hans Melchers, die een museum en dependance wil bouwen in de Achterhoek.
 
De curatoren en hypotheekhouder Deutsche Bank gaan de komende tijd overleggen over een nieuwe verkoopstrategie. ”Gedurende dit overleg kunnen de partijen geen mededelingen doen”, meldt de zegsman.

Lees hier de hele historie:


Reacties
Reactie: (Hans Langbroek)
7-10-2012, 17:48
@Okkie: Als je de kranten leest, en de andere media doorleest/kijkt, dan zie je dat de laatste jaren weer steeds meer plaatsen op onze planeet aan het veranderen zijn in plaatsen waar mensen massaal om hun mening, geaardheid, geslacht of geloof vervolgd en/of vermoord worden. Het is niet zo raar dat de vervolgden proberen hun gezinnen en zichzelf te verplaatsen naar plekken op deze planeet waar dat niet gebeurt. Elk mens tracht dat te doen in zo'n situatie. No border no nation!

Reactie: (Hans Langbroek)
6-10-2012, 14:22
Een kopje groene thee vind ik nooit te versmaden @plies. Het toeval wil dat er momenteel een grote mok groene thee met gembersmaak van Piramide voor me staat. Maar een pand met de oppervlakte, allure, indeling, ligging t.o.v. de bebouwde kom én ligging in de regio, en de aanwezige potentie aan parkeercapaciteit, is denk ik bij uitstek geschikt om een functie als regionale hoofdmoskee te vervullen. Je hebt dan Zaandam en Hoorn. Het bezien van religies in de bewoording zoals jij doet is een kwestie van subjectiviteit, en doet daardoor feitelijk niet ter zake in een discussie over de mogelijkheden van installeren van een regionale hoofdmoskee in dat daarvoor zeer geschikte pand. Je moet niet vergeten dat de islam in Nederland een snel groeiende religie is, dit land godsdienstvrijheid kent, en vrijheid van godsdienst voor elke religie geldt.

Reactie: (Hans Langbroek)
6-10-2012, 14:07
Een pand met een oppervlakte van een hectare lijkt me ook heel goed geschikt als regionale hoofdmoskee. Met allerlei sociale nevenactiviteiten eromheen, zoals het in de traditie van de meeste goede moskeeën betaamt.

Reactie: (okkie)
6-10-2012, 10:17
Beste Jacques, dat u in mooie woorden verbloemd, andere mensen die hier reageren te kakken wil zetten zal op sommige van uw getrouwen indruk maken. Op mij niet.Dat u mijn naam,hetzij op een kinderachtige manier verbasterd, noemt in deze vind ik wel een eer. Want als ik ook maar een beetje heb bijgedragen in het ontbreken van uw reacties hier tot nu toe geeft me dat een goed gevoel.

Reactie: (Cato)
6-10-2012, 07:01
Beste Jacques, ik begrijp het!! Groetjes Cato! Laterrrrrrrrrrrr.

Reactie: (Jacques Wester)
5-10-2012, 19:34
Allez, Cato, je riep: "Jacques Wester waar ben/blijf je? Ontwaar ik daar een noodkreet of zoiets? Jawel en helaas, een roep naar elkaar, zoals gewend, is geëindigd in niets! Debet daaraan zijn de no nonsens reacties van ene Okjetrooi en Alstublieft, die de dagelijks gang van zaken op HG zodanig op stelten zetten dat niemand belieft. Hen noemen; dr. Oetker & Co, is mij teveel eer. Hunner uitvinding van het pudding produkt genaamd: "Ouwehoeren" dat wel weer! Vele HG-reaguurders gaven eerder de brui aan de dagelijkse ontwaarding van HG door derlui. Dus Cato, einde barricades en kanonnen, jawel we laten een ieder vrij! Laterrrrrr!

Reactie: (Cato)
5-10-2012, 16:55
Nomen Nescio, deze curatoren verdienen per uur meer dan Bram Moszkovisc per uur! Zoveel tot nu toe, dat een doorsnee gezin er de hypotheek plus eten en drinken een paar jaar van kan betalen en de gedupeerde mensen een hoop geld minder uitgekeerd krijgen!

Reactie: (dennis)
5-10-2012, 13:46
winkelcentrum van maken.met mediamarkt filiaal van deen er in.schoenemaker.lidl vul maar in groeten dennis

Reactie: (nomen nescio)
5-10-2012, 11:26
De curator is slechts een "zakkenvuller" zou je kunnen concluderen. Die blijft nog wel even zitten. Hoeveel heeft hij al "verdiend" aan het faillissement?

Reactie: (Cato)
5-10-2012, 10:59
Jacques Wester, waar ben of blijf je??

Reactie: (Cato)
5-10-2012, 10:26
De curator Schimmelpennink en de andere curatoren vinden het vast niet erg, dat het bod op het pand van het zgn. Scheringa museum door hen is afgewezen! Dat verlengt de tijd van afhandeling van het algehele DSB gebeuren en deze afhandeling kost al een gigantische som geld en dat verrijkt de curatoren, maar niet de gedupeerden van de Scheringa Bank!

Reactie: (plies)
5-10-2012, 08:23
Gevangenis van maken met o.a. een isoleercel voor de hoofd crimineel Dirk Scheringa.

Reactie: (Hans Langbroek)
4-10-2012, 21:43
Rob Derksen uit Opmeer had een goed idee voor die Dirk Scheringagebouwen: een museum of monument voor de slachtoffers van het kapitalisme de laatste decennia. Lijkt mij ook een goede optie, grote rampen worden altijd herdacht met een monument of herdenkings-iets.