Hoorn gaat voor 2 coffeeshops

12-10-2012

HOORN - Een meerderheid van de Hoornse raadscommissie wil 2 coffeeshops in Hoorn; 1 in de binnenstad en 1 aan de rand van de stad. Dat adviseerden zij de burgemeester tijdens de algemene raadscommissie.
 
Burgemeester Van Veldhuizen legde 4 toekomstscenario’s voor aan de raad. Scenario A ging uit van 1 coffeeshop aan de Dubbele Buurt, en scenario B van 1 coffeeshop aan de rand van de stad. Scenario’s C en D beschreven een toekomst met 2 coffeeshops. Scenario C ging uit van 1 coffeeshop in de binnenstad, en 1 coffeeshop aan de rand van de stad, scenario D van beide coffeeshops aan de rand van de stad.
 
De burgemeester heeft de bevoegdheid om zelfstandig besluiten te nemen over de coffeeshops. Om tot een zo breed mogelijk gedragen oplossing te komen voor het Hoornse coffeeshopvraagstuk, vroeg de burgemeester de politiek om een voorkeur uit te spreken voor een toekomstscenario,
 
De fracties van PvdA, GroenLinks, Hoornse Senioren Partij, SP, Hoorns Belang, Fractie Assendelft en Fractie Van der Tuin spraken zich uit voor scenario C. De fracties van CDA en Fractie Tonnaer steunden scenario B. D66 sprak de voorkeur uit voor scenario C of D. En de fractie van de VVD gaf de voorkeur aan scenario D, hoewel zij ook met oplossing C konden leven. Daarmee sprak een meerderheid van de algemene raadscommissie de voorkeur uit voor scenario C. VOCH heeft aangegeven geen coffeeshop in de binnenstad of de woonwijken te willen. Indien Hoorn kiest voor 2 coffeeshops, heeft de VOCH voorkeur voor beiden aan de rand van de stad.

Burgemeester Van Veldhuizen liet de raadscommissie weten zo snel mogelijk toe te werken naar een definitieve oplossing voor de coffeeshops.

Reacties
Reactie: (Sjaakie)
19-10-2012, 17:16
Goeie zaak dat er toch nieuwe locaties worden neergezet voor de toegestane handel. Anders blijft het voor de gelegenheidsroker toch een strafbare zaak om een keer een jointje te roken. Waar ik zelf onder val :)

Reactie: (Joepie)
14-10-2012, 13:38
Klopt Okkie, roken is niet goed voor je, mits je het met mate doet en dat geldt voor zo veel in het leven. Maar het is niet zo dat de mensen die blowen zo een stennis aan het maken waren, blowers zijn juist wat dat betreft niet zo. De meeste stennis kwam van de niet rokers. Maar dat de blowers het belachelijk en hypocriet vinden die jacht op softdrugs,sluiting c.shops, pasjes, plantages opdoeken, enz. dat blijft een feit.

Reactie: (okkie)
14-10-2012, 12:49
Joepie jij geeft een normale reactie.Ger en Plies reageren een beetje dom.Voor alles is een eerste keer en op zo,n moment kun je nee zeggen.Doe je dat niet is dat een keuze.Ik zei nee en dat is mijn keuze.Zo als iedereen die zelf blowt dat verdedigd, zo verdedig ik mijn standpunt dat roken en blowen niet goed is voor je lijf.Een wetenschappelijk bewezen feit.Ondanks dat lees je hier reacties van mensen die het beter denken te weten dan een professor op de long afdeling van het A.M.C.Op z,n minst lachwekkend te noemen.Ik mag hopen dat de gebruikers weer vlug een wietshop krijgen want van het niet blowen worden we toch wat zenuwachtig he mensen? Maar dat is natuurlijk ook onzin hoe kan ik het zeggen?.En voor wat betreft zwakte, met een verslaving stoppen is moeilijk dat weet iedereen.Ik blow liever een kroket dan een sigaret.Maar is de Febo dicht? Jammer dan, en dat kunnen zeggen is de kunst...Kom er maar in beter weters!!

Reactie: (Joepie)
14-10-2012, 11:19
Dus Okkie, als je rookt ben je een zwak mens? Ben ik niet helemaal met je eens. Er zijn genoeg mensen die er zelf achter staan om te roken. En stennis maken, het valt wel mee hoor. De meeste mensen de laatste tijd hier in Hoorn die softdrugs wilde halen maakten geen stennis, ze vonden het wel belachelijk dat we geen c.shop meer hebben, maar ze halen ook hun schouders op en weten toch wel genoeg straatdealers en kunnen juist nu goedkoper hun rookwaar kopen bij straatdealers. De overige blowers gaan naar andere steden. Ik vind het echt zo stom van je om te zeggen dat mensen die roken zwak zijn,vind je dat ook van mensen die alcohol nuttigen? En mensen die verslaafd zijn aan junk food, enz. enz.? Kort door de bocht hoor Okkie. Maar dat moet jij weten om zo te denken, ik denk er toch echt anders over.

Reactie: (Ger)
14-10-2012, 11:16
Dank je Okkie, ga ik zeker doen, geniet van je weekend en maak je niet zo druk om die coffeeshop. Denk aan je bloeddruk!

Reactie: (plies)
14-10-2012, 11:07
Dat krijg je ervan Okkie als je op wilt vallen

Reactie: (okkie)
14-10-2012, 10:56
Ger Paul bedankt voor jullie vriendelijke woorden.Rook ze.

Reactie: (Dirck)
14-10-2012, 10:40
De huidige verkopers zijn ook niet allen even fris en eerlijk maar meerdere eigenaren is wel het beste. Alleen is de plek niet vastgesteld en de gemeente kan vooral in buitengebied beter een pand aanwijzen of verhuren, zodat er een gecontroleerde huurder volgend de juiste regels zijn brood kan verdienen. Nu was het sluiten maar dan kun je tenminste een andere uitbater, net als de buurthuizen in zetten. Dus word de gemeente mede eigenaar? Vreemd maar zou wel de controle verbeteren en sluiten is dan minder snel noodzakelijk.

Reactie: (Ger)
14-10-2012, 00:01
@ Okkie gelukkig heb jij er niets over te zeggen! Even een weekje geen Hoorngids zou je goeddoen!

Reactie: (Paul)
13-10-2012, 23:45
@Okkie wat ben je toch een dombo. en hebben jullie niets anders te doen dan dat gezeik over die coffeeshop. Moet iedereen toch lekker zelf weten of hij of zij een wietje wil roken. Leef en laat leven mensen.

Reactie: (Nan)
13-10-2012, 23:42
Kinderen met ADHD zijn NIET een beetje druk, maar altijd,overal de hele dag door!

Reactie: (okkie)
13-10-2012, 20:17
Joepie als ik iets niet meer zou kunnen krijgen zou ik geen stennis maken. Dat heet niet verslaafd zijn aan..Ik neem geen woorden terug.Volgens de poll delen een groot aantal mensen mijn mening.Geen wietshop meer.Je mag roken wat je wilt,het is je recht.Maar tevens een teken van zwakte.En daar is geen speld tussen te krijgen.

Reactie: (plies)
13-10-2012, 15:32
@ Dan inderdaad, als een kind een beetje te druk is voor de ouders krijgt het vaak de stempel hdhd, terwijl het de normaalste zaak van de wereld is dat kleine kinderen druk kunnen zijn, veel aandacht vragen en nodig hebben. Pilletje hier, pilletje daar en je hebt minder "last" van je kind, ouders zouden meer tijd moeten kunnen) vrijmaken voor hun jonge kinderen.

Reactie: (dan)
13-10-2012, 13:28
tegenwoordig gooit men met het woord adhd.mischien ook door de kleurstof.

Reactie: (Joepie)
13-10-2012, 12:05
Kinderen Dan? Onder de 18 komen ze niet binnen. En, hoeveel ouders zetten hun kinderen tegenwoordig wel niet op de Ritalin en geven hun kinderen dagelijks slecht voedsel, voedsel waar de meest gruwelijke dingen in zitten, denk aan kleurstoffen, veel zout, veel suiker, landbouwgif, enz. Ik wil hiermee niet zeggen dat ze allemaal maar moet blowen.Maar boven de 18 moet jezelf maar kijken wat je wilt en hoe je er mee om leert gaan.

Reactie: (dan)
13-10-2012, 11:41
steun dit ouders,het is goed voor u kinderen.allemaal aan de drugs,en u hoeft er ook niet op te letten.want ze zitten in de coffeeshop.makkelijk toch.

Reactie: (Joepie)
13-10-2012, 11:40
Okki, stel jij houdt van een biertje/wijntje en het is niet meer te koop, hoe zou jij reageren? En agressief reageren is iets anders dan boos worden. Terecht dat mensen die een blowtje wilde kopen boos werden toen bleek dat het winkeltje op slot zat. Ik heb juist ook heel veel niet blowers boos en rot zien reageren op HG: weg met die shops, junken enzo meer, waaronder ook jij Okkie. Maar goed, eindelijk kan deze discussie gesloten worden, de gemeente heeft het juiste besluit genomen. Wij mensen die weleens een blowtje willen roken en dat zijn er dus 1300/1400 per dag in Hoorn, zijn ontzettend blij met dit besluit.En klopt, een tevreden roker is geen onruststoker, maar dan moeten ze wel tevreden worden gehouden, natuurlijk worden zij boos als ze niet meer een blowtje kunnen roken, dat is niet zo gek.

Reactie: (Joepie)
13-10-2012, 11:27
Als personnel niet helemaal goed functioneert zoals het zou moeten, dan is dat wel aan een eigenaar te wijten. Als eigenaar zorg je voor goed functionerend personeel. Wel erg goed dat er twee c.shops gaan komen. Bedankt gemeente Hoorn. Dit lijkt mij het beste en dan wel twee shops van twee verschillende eigenaren, concurrentie is gewoon belangrijk.

Reactie: (Joepie)
13-10-2012, 11:24
Id at zo Okki?

Reactie: (okkie)
13-10-2012, 11:11
Ook ik heb gereageerd op de artikelen over de wietshop.Koffieshop zeg ik liever niet omdat het draait om de verkoop van wiet en de koffie slechts bijzaak is maar dat terzijde. Ik zie wel dat de reacties van gebruikers vaak veel agressiever zijn dan die van niet gebruikers.Dus het veel gehoorde,,een roker is geen onruststoker" gaat niet helemaal op denk ik.Wiet, hasj, pillen enz is van alle tijden.Dus geen anno 2012 item.Het vreemde is dat wanneer je tegen een wietgebruiker zegt dat het verslavend is deze kwaad wordt omdat het volgens hen niet zo is.Ze kunnen makkelijk zonder,maar als de zaak dicht is worden ze ook kwaad, omdat ze dan weer niet zonder kunnen.Ik zou zeggen wacht rustig af en rook even niet.Veel gezonder..

Reactie: (sesamstraat)
13-10-2012, 11:08
ik beledig niemand maar het feit dat je werkende mensen het liefst werkloos ziet raken vind ik zielig. Als purk ook een baan heeft zal hij het niet leuk vinden om nergens meer aan de bak te komen. Helemaal niet als iedereen hoopt dat hij geen werk meer zal krijgen. Misschien is hij niet netjes behandeld maar je word behandeld zoals je andere behandeld. En wie ben ik om purk te beoordelen? Wie is purk om andere mensen te beoordelen/veroordelen dat is pas een agressief verwijt sorry hoor. En ik heb niets te maken met de boot

Reactie: (Hans Langbroek)
13-10-2012, 09:50
Als centrumgemeente Hoorn een paar coffeeshops in huis wil hebben, wat logisch is, en de reeds aanwezige coffeeshops functioneren in de ogen van de gemeente niet naar behoren in één of meerdere opzichten, dan is de nu gevolgde weg van nek omdraaien van de oude shops en dan een weg volgen naar nieuwe zaken een logische weg. De gemeente kan dat middels bijvoorbeeld de wet BIBOP en andere instrumenten kijken naar hoe ze de zaken naar eigen inzicht geregeld wil hebben, met eigenaren/uitbaters die vallen binnen wat de gemeente wil.

Reactie: (Purk)
13-10-2012, 09:01
@ femme, Sesamstraat oordeelt inderdaad wel heel snel. Ik praat uit ervaring, kwam wel eens in cs de boot en je werd daar niet als klant behandelt maar als oud vuil. en dat ligt niet alleen aan de eigenaar maar ook aan het personeel, vooral aan het personeel zelfs! Dus sesamstraat je zal wel weer gekwetst zijn, maarja de waarheid is hard he!

Reactie: (femme)
13-10-2012, 06:38
@ sesamstraat: oh auch, auch, er zijn ook mensen die geen 9 to 17 baan hebben voordat je weer agressief gaat reageren.........!

Reactie: (femme)
13-10-2012, 06:21
@ mam ik ben het helemaal met u eens want dat is de realiteit met kinderen/jongvolwassenen. Be alert! @ okkie dit is de generatie anno 2012 helaas! Als ouder doe je je best maar al op de middelbare school begint het en doe je je best om je kinderen buiten dit circuit te houden. Ik tel mijn zegeningen met mijn kids.

Reactie: (femme)
13-10-2012, 05:50
@ sesamstraat. Ik heb Purk niet of nauwelijks gelezen op HG. Wie ben jij om te beoordelen of hij/zij een baan heeft en loopt te zeiken op alles wat te vinden is op internet en niets nuttigs doet? Hij/zij maakt zich niet belachelijk want ik heb op HG vele malen gelezen dat het personeel van de 'boot' zich niet correct heeft gedragen naar klanten toe. Zelfs klantonvriendelijk vergeleken met Enkhuizen of Purmerend! For the record: ik ben nog nooit in een cs geweest want ik gebruik dat spul niet. Lees de geschiedenis van de echte klanten op HG of dichtbij.nl met negatieve ervaringen met de 'boot' en steek je kop niet in het zand. Wij betalen niet alleen de uitkeringen van werklozen van cf's maar voor iedere werkloze c.q. bijstandsgerechtigde in heel Nederland. Op welke basis suggereer jij dat Purk werkloos is en een zielig leven heeft? Iedereen heeft het recht zijn mening te geven op een forum maar reageer dan op een fatsoenlijke manier zonder agressie als je het er niet mee eens bent! Sorry maar ik krijg sterk de indruk dat "sesamstraat" connecties heeft met de "boot". Kom maar op met je agressieve verwijten naar mij toe maar deze reactie vind ik absurd! Please, laat iedereen in zijn waarde zonder te beledigen!

Reactie: (sesamstraat)
13-10-2012, 00:29
Purk heeft zeker een baantje nodig gezien zijn uitlatingen en de tijd dat hij of zij neemt om te reageren op alles op hoorn gids . Heeft zeker niet veel te doen. dan maar zeiken over alles wat hij of zij maar kan vinden op internet. Ga toch wat nuttigs doen niet jezelf alleen maar belachelijk maken. Jij moet de uitkeringen van het personeel betalen hoor tenzij je zelf werkloos bent dan werd jou uitkering mede betaald door het coffeeshoppersoneel die betalen namelijk wel belasting. Veel plezier met je zielige leven verder

Reactie: (mam)
12-10-2012, 23:01
of niet. we zijn slechter af zonder coffeeshop. de wietdealers zijn nu ook niet te handhaven. dus ik zou zeggen de coffeeshop terug en onder een beter beleid. want de blowers gaan echt niet minder erom blowen.

Reactie: (okkie)
12-10-2012, 22:45
we zijn verdoemd

Reactie: (Purk)
12-10-2012, 17:48
Ik hoop dat de nieuwe coffeeshops onder andere eigenaren worden geopend , ik hoop ook dat het oude personeel van de boot nergens aan de bak komt, vieze oplichters!