Koepelkerk concert met tenor, organist en pianist

15-10-2012

HOORN - Op donderdagavond 18 oktober 2012 vindt er in de Koepelkerk, Grote Noord 15 in Hoorn een bijzonder Koepelconcert plaats. Tijdens deze avond treden op de tenor Paul Sanders, pianist Willem Woestenburg en organist Mark Heerink.

Paul Sanders geniet een grote reputatie als musicus. Hij zingt in diverse professionele ensembles, o.m. de Utrecht Vocal Soloists. Gedurende 11 jaar was hij als freelance zanger verbonden aan het Nederlands Kamerkoor, waar hij werkte met bekende dirigenten als Philippe Herreweghe, Reinbert de Leeuw, Uwe Gronostay en Frans Brüggen.

Als tenor soleert hij regelmatig bij koorconcerten en in oratoria.
Daarnaast geeft hij regelmatig liedrecitals. Van 1999 tot 2012 was hij artistiek leider van VOCI, een projectkoor voor klassieke muziek in de Kop van Noord-Holland. Met Voci voerde hij de afgelopen jaren de passionen van Bach, het Mozart-requiem en tal van andere grote koorwerken uit. Paul Sanders is directeur van het centrum voor kunsteducatie in Den Helder.

Willem Woestenburg studeerde piano en theorie aan het Amsterdams Conservatorium, het conservatorium waar hij ook 35 jaar les gaf. Hij componeerde veel muziek voor koren en werken voor piano. Als begeleider en solist trad hij talloze malen op in Nederland en omringende landen. Ook in West-Friesland geniet hij als begeleider van koren grote bekendheid.

Mark Heerink geeft regelmatig orgelconcerten en als kerkmusicus is hij verbonden aan de Koepelkerk waar hij onder meer dirigent is van de Schola Cantorum Hoorn en het koor Voces Cyriaci. Tijdens dit concert kunt u luisteren naar klassieke Franse orgelwerken van de componist Gaspard Corrette, pianosonates van Giuseppe Domenico Scarlatti, liederen van Henrie Duparc en Hendrik Andriessen en een uitvoering van de Prélude, Fugue et Variations van César Franck in een bewerking voor vleugel en orgel.

De aanvang van dit concert is 20.00 uur. De toegang is vrij met een collecte na afloop