Vijftal kunstenaars bij Galerie Oost 99

15-2-2013

HOORN - Een vijftal kunstenaars exposeert tot en met 10 maart met een expositie in Galerie Oost 99. Dit zijn Salam Djaaz, Abdel Farahi, Gerri Grijsen, Susan Ruiter en Annemarie Terlage. De expositie omvat schilderijen en brons.

Het gevoel van vrijheid weergeven, dat is wat Annemarie Terlage met haar werk wil bereiken. Ze laat zich inspireren door langgerekte wegen in verlaten gebieden zoals industrie- en haventerreinen. Deze vormen het centrale thema; op weg zijn en het onbekende tegemoet gaan. In sterke kleuren, laag over laag schept zij keer op keer een fascinerend beeld.

Door de weidsheid die zij creëert krijgt haar werk een dromerige, sentimentele uitstraling. Dit wordt gecontrasteerd met ontnuchterende alledaagse elementen zoals tunnels en verkeersborden. Met een bijzondere lichtinval of schemering maakt ze het schouwspel compleet. Intrigerend, hier kun je naar blijven kijken…

De schilderijen van Abdel Farahi lijken soms op theaterdoeken of decorstukken voor de opvoering van wonderlijke sprookjes.  Doeken waaruit elk moment een toneelstuk kan losbarsten. Ze kenmerken zich onder meer door een totale afwezigheid van mensen of dieren.

De  tederheid verbindt hem aan Paul Klee, de ongeremde creativiteit aan Pablo Picasso. Los van deze grote namen uit de kunstgeschiedenis, geeft het talent van  Farahi aan zijn werk een eigen karakter. De schilderijen hebben vaak een zinnelijke uitstraling, door de warmte en de passie die erin zit.

Het oog van de kijker wordt meegevoerd in die wereld van dorpen, straatjes, steden en souks. Vanuit zijn herinnering worden ze  in een eigen vertaalslag op het doek teruggebracht.

www.galerieOOST99.nl                                                                       Open: wo. t/m zo.
12.00-17.00uur                                                                                            En op afspraak