Coffeeshop op Hoorn80 en Dubbele Buurt

8-3-2013

HOORN - Hoorn heeft vanaf 1 mei 2013 weer coffeeshops. Eén op industrieterrein Hoorn80 en één op het oude adres van De Boot aan de Dubbele Buurt. In oktober 2012 werd de laatste coffeeshop door de burgemeester gesloten omdat de uitbater niet aan alle regels voldeed. Een half jaar lang waren gebruikers afhankelijk van straathandel of moesten naar Purmerend of Enkhuizen uitwijken.

Binnenkort heeft Hoorn dus eindelijk weer officiele verkooppunten voor cannabis. Eén aan de Dubbele Buurt in de binnenstad, in het pand waar Coffeeshop De Boot was gevestigd, en de ander in het pand van snackbar De Clown aan de Neutronweg op Hoorn80. De panden voldoen dus aan de eis dat er horeca is toegestaan en ook passen ze binnen de wens om een lokatie in de binnenstad en aan de rand van de stad te hebben.

Dertig kandidaten leverden hun plannen in. Volgens het NHD zijn uiteindelijk E. Schoonenwolf en het duo J. Elbers en M. Pront overgebleven. ”Schoonenwolf gaat aan de slag in de Dubbele Buurt. Deze voormalige militair heeft acht jaar een coffeeshop gehad in Amsterdam. Pront en Elbers, die in Hoorn ’80 de shop gaan drijven, hebben in Amsterdam nog altijd een dergelijk bedrijf. Er komen informatieavonden voor buurtbewoners en ondernemers. De vergunningen zijn voor een jaar. Daarna volgt een evaluatie.”

Reacties
Reactie: (rob verhoek)
9-3-2013, 21:27
@ jan van der leek: nogal belachelijk wat je zegt over juliette.ik vind ook dat ze vaak doordraaft,maar ieder die zich hier manifesteert heeft wel recht op diens/haar eigen mening en hoeft niet op zo'n flauwe manier te worden weggezet

Reactie: (Jan van Leek)
9-3-2013, 18:16
@"j. schouten": -hoe vaak blijf je je herhalen onder 1 en het hetzelfde artikel? -hoe vaak blijf je je herhalen onder 1 en het hetzelfde artikel? -hoe vaak blijf je je herhalen onder 1 en het hetzelfde artikel?

Reactie: (Juliette Schouten)
9-3-2013, 13:12
Ik denk wel dat het nu beter gaat worden. De vorige eigenaren hadden een formule die niet zo goed uitpakte. In Purmerend en Alkmaar bijv. zie je geen rondhangende klanten voor de deur op straat. Daar hanteren ze dus blijkbaar strengere/betere regels.Ook was het zo, dat in het Keteltje binnen niet gerookt mocht worden. Dan zag je al gauw dat mensen buiten hun jointje opstaken en voor de deur op straat gingen roken. Wat ook lastig was op de Dubbele Buurt,is dat veel rondhanged publiek van het Veerhuis was, deze werden vaak verward met klanten vanuit de coffeeshop, of ze kenden elkaar en gingen dan op straat wat praten.En dat mag, je mag gewoon met elkaar praten en lol hebben op straat en soms was dat ook uitbundig. Ruzie, mensne lastig vallen, tja, dat natuurlijk niet. En waar dan een coffeeshop in het centrum? Ik denk dat het niet uitmaakt waar ze coffeeshops plaatsen hier. Niemand wil een shop in zijn/haar buurt, omdat we slechte ervaringen haddden de laatste jaren hier in Hoorn.Dat is ontstaan doordat de gemeente concurrentie tegenhield en de regels minder streng waren en de eigenaren hadden wat dingen moeten veranderen.Ik hoop dat als er daar een scheet wordt gelaten, niet meteen mensen overdreven gaan reageren. Cafe bezoekers veroorzaken ook vaak overlast,zo vaak dat er ze4lfs politie staat al jaren op de Roode Steen. En niet alleen voor de deuren bezorgen zij overlast, maar in de wijde omtrek. Laten we ook wat tolleranter naar elkaar toe worden en niet meteen van het ergste uitgaan en telefoontejs plegen naar poltie en gemeente.En over het algemeen is het echt zo dat in coffeeshops de sferen veel beter zijn dan in de kroegen. Geef de nieuwe eigenaren nou eerst eens een jaartje de tijd en als er eens een dingetje is,loop de coffeeshop in en praat erover met het personeel en eigenaar onder het genot van een kopje koffie/thee en misschien wel een lekker jointje.Zo dramatisch is het allemaal niet hoor Constance.

Reactie: (Constance Velthuijs)
9-3-2013, 12:23
Hoe dan Juliette? Dat kleine groepje(volgens jou), valt helaas niet op te voeden en zal altijd een kwalijk riekend ongamanierd zooitje blijven! En daar kunnen de nieuwe uitbaters niets tegen doen!De Dubbele buurt is wederom ten dode opgeschreven en deze koffieshop zal binnen de korste keren wederom gesloten moeten worden! Bij iedere ongeregeldheid zal naar de Gemeente en de Politie worden gebeld!En dat geldt ook voor Hoorn 80, waar de ondernemers zeer zeker de komst van zo'n hol niet bepaald fijn vinden! En GROOT GELIJK HEBBEN deze ondernemers!

Reactie: (Juliette Schouten)
9-3-2013, 12:10
Wat jammer dat er nu nog steeds een groot taboe heerst bij veel mensen als het om softdrugs gaat en de gebruikers daarvan. Je kunt niet deze mensen allemaal over 1 kam gaan scheren. Als je weet hoeveel mensen softdrugs gebruiken, dan is het groepje wat vervelend rondhangt vij klein. En daar wordt nu korte metten mee gemaakt, want er zijn nieuwe eigenaren op komst en die moeten zich nu aan behoorlijk strenge regels gaan houden. Dus wacht het nou eerst eens een tijdje af voordat je gaat roepen, oh jee, wat doen ze ons aan, enz. De meeste mensen die ik daar altijd zag zijn hardwerkende mensen die in hun vrije tijd ipv een wijntje of biertje een jointje willen roken. Wat is daar toch mis mee.

Reactie: (Constance Velthuijs)
9-3-2013, 11:29
Wat een afschuwelijk drama voor de ondernemers en bewoners van de Kleine Noord!Het was eindelijk rustig geworden bij de Dubbele Buurt en tot onze niet geringe verbazing komt die onnozele koffieshop daar weer!!! Het lijkt wel burgertje pesten op deze manier! Ik zie het alweer voor me, al die rondhangende werkschuwe lichtgetintte en witte, naar weet stinkende lieden, die kennelijk niets anders te doen hebben!!! WALGELIJK!!!!!!!!

Reactie: (Bewoners en Ondernemers Kleine Noord.)
8-3-2013, 20:30
Hoe kunt u ons dit aan doen Burgemeester! Onbehoorlijk Bestuur??.

Reactie: (rem vueren)
8-3-2013, 20:24
Hoorn 80,ik stel voor een nachtclub,discotheek,centrale voor een escort service en misschien een reuzenrad? Voor elk wat wils..

Reactie: (Ondernemers Hoorn 80)
8-3-2013, 18:09
Aan onze dooie donder niet!

Reactie: (Paul doest)
8-3-2013, 12:19
Coffeeshop, hoeren, wat gaat er nog meer volgen op hoorn80.. The place to beeeeeeeeeeee…. Kunnen we wel een dancefeest ook organiseren !!!

Reactie: (Ferry hoks)
8-3-2013, 10:31
En ook de buurt en andere mensen die langs komen Dat je niet kostmisselijk wordt van de stank

Reactie: (Juliette Schouten)
8-3-2013, 09:07
Wordt het ook weer gezelliger aan de Dubbele Buurt en voor de mensen die even snel met de auto na hun werk wat willen halen, is Hoorn 80 een goede locatie.En nu zal doordat er eindelijk na al die tijd concurrentie gaat komen de sfeer en kwaliteit wel verbeteren. Goed gedaan gemeente! En doe jullie best nieuwe eigenaren, houdt jullie klanten een gemeente tevreden.