NANOOK NONO met ’KINDEREN VAN DE ZON’ in Theater Het Pakhuis

20-3-2013

HOORN - Vrijdag 5 april treedt NANOOK NONO op in Theater Het Pakhuis met het prachtige stuk van Maxim Gorki ‘Kinderen van de Zon’. Entree €10/ 7,50* (*CJP en kortingspas). Reserveren: www.pakhuishoorn.nl

In ”Kinderen van de Zon” portretteert Maxim Gorki intellectuelen die zich, afgezonderd van de maatschappij, wijden aan wetenschap, kunst en liefde. Te laat beseffen zij dat hun denkbeelden niet stroken met de harde realiteit.

Met een krachtig ingekorte tekst wil regisseur Dieter Camps van deze Russische klassieker een licht komische vertelling maken die appelleert aan het adagium dat kennis zonder daden obsceen is.

Kinderen van de Zon (1905) stelt het belangrijkste thema in het werk van Maxim Gorki (1868-1936) scherp: de kloof die gaapt tussen de onuitputtelijke mogelijkheden van de mens en de uiteindelijke levens van elk individu. Het thema van de ‘potentiële mens’ loopt als een rode draad door Gorki’s oeuvre. Naast toneelstukken (waaronder Nachtasiel en Zomergasten) omvat dat ook korte verhalen, romans en zijn memoires. Gorki wordt samen met Anton Tsjechov beschouwd als de belangrijkste Russische toneelauteur.


Dieter Camps (1972) is sinds 2003 actief betrokken bij Nanook Nono als speler en bestuurslid. In 2010 schreef en regisseerde hij zijn debuuteenakter De Enquêteurs. Met Kinderen van de Zon regisseert hij zijn eerste avondvullende voorstelling.

Spelers: Arie de Rooij, Eric Veldman, Frans Agasi, Jan van Lijssel, Linda Andriesse, Lotte Gerritsjans, Madelon Schipper, Mariët van der Molen.

Regie en Productie: Dieter Camps

Kledij: Daisy Katiel, Geertje Wijten

Techniek: Willem de Groot

Flyer: Jan van Lijssel, Dieter Camps

Nanook Nono is al twintig jaar een enthousiaste amateurtheatervereniging die in en rond Amsterdam ambitieuze theaterproducties realiseert. De vereniging profileert zich door het spelen van voornamelijk Nederlandstalig repertoire met een absurdistische inslag.