PvdA in Hoorn bezorgd over vertrek zeilcharters

28-3-2013

HOORN - De fractie van de PvdA-Hoorn is geschrokken van het nieuws dat enkele van de laatste bruine schepen met Hoorn als thuishaven, Broedertrouw en de Bree Sant, uitwijken naar Enkhuizen. Een van de redenen zou de tijdelijke nieuwe steiger zijn in de historische haven die de gemeente momenteel aanlegt.

Dilek Kucuksanturk (raadslid PvdA Hoorn) vroeg de wethouder daarom tijdens de commissievergadering van 26 maart of hij hierover overleg heeft gevoerd met de schippers en wat hij de afgelopen jaren heeft gedaan om de trend van vertrekkende zeilcharters uit de historische haven van Hoorn te keren.

Overleg
De PvdA Hoorn vindt traditionele zeilschepen zeer waardevol voor Hoorn en wil dat de wethouder in overleg gaat met de schippers. Dilek Kucuksanturk (raadslid): ”De oude schepen zorgen voor sfeer en authenticiteit in onze haven. Klippers, kotters en botters moeten onderdeel blijven uitmaken van het levendige havenbeeld. Voor komen moet worden dat passende historische boten uit de haven verdwijnen en alleen de witte vloot overblijft. ” De PvdA heeft daarom aan wethouder Ruppert gevraagd of het klopt dat de schippers niet betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van de tijdelijke steiger aan het Julianapark. Als dat niet het geval is, wil de PvdA dat de wethouder alsnog in overleg gaat met deze schippers om ze te behouden voor Hoorn.

Voorzieningen
De voorzieningen in de haven zijn al jaren een discussiepunt. Ook nu blijkt uit de media dat het ontbreken van minimale sanitaire voorzieningen en slechte laad- en losplaatsen redenen zijn voor schippers om Hoorn de rug toe te keren. De PvdA wil daarom weten wat het college de afgelopen jaren heeft gedaan om deze trend te keren. Aart Ruppert zal de vragen van de PvdA schriftelijk beantwoorden.


Reacties
Reactie: (johnny van Hoorn)
28-3-2013, 23:08
Het is echt echt waar! Dit is toch het zoveelste geval van het gat van Janssens. Kunnen we dit nog langer accepteren van onze gemeente, of moeten we wachten we tot ze er een tunnel doorheen persen? Het is toch al jaren bekend dat de gemeente Hoorn de boot heeft gemist!