Alleen coffeeshop Dubbele Buurt op 1 mei open

25-4-2013

HOORN - Alleen de coffeeshop aan de Dubbele Buurt gaat op 1 mei open. De geplande opening van de coffeeshop aan de Neutronweg per 1 mei wordt uitgesteld. Ondernemers hebben via hun advocaat bij de rechtbank het verzoek gedaan om de coffeeshop te verbieden om open te gaan totdat hun bezwaren inhoudelijk zijn behandeld.

Omdat de coffeeshop aan de Neutronweg nog niet open kan, zijn met de coffeeshopexploitant aan de Dubbele Buurt harde afspraken gemaakt over extra maatregelen om meer klanten op een goede manier te kunnen helpen. Dan gaat het concreet om meer toezicht buiten en extra personeel om de klanten snel te kunnen bedienen.

Burgemeester Onno van Veldhuizen: ‘Ons streven was om de twee coffeeshops gelijktijdig open te laten gaan, zodat bezoekersstromen worden gespreid. Het is jammer dat dit nu niet lukt. Maar juist omdat er altijd de mogelijkheid is dat een coffeeshop gesloten moet worden, heeft de gemeenteraad bewust gekozen voor twee coffeeshops in handen van verschillende exploitanten. Daarmee zijn we als stad minder kwetsbaar, waardoor we straathandel zo veel mogelijk voorkomen. Door deze gerechtelijke procedure blijkt nu al hoe noodzakelijk de keuze voor twee coffeeshops was.’

Het verzoek om de coffeeshop aan de Neutronweg te verbieden open te gaan totdat de bezwaren inhoudelijk zijn behandeld, wordt op 16 mei door de rechtbank behandeld. Gebruikelijk is dat de rechter na ongeveer twee weken uitspraak doet. De coffeeshopexploitant streeft er nog steeds naar zo snel mogelijk open te gaan.

Reacties
Reactie: (karel)
1-7-2013, 09:03
geloof dat mevr. Verthuijs een zéér negatieve ervaring heeft met c.shop en het roken van softdrugs. Feit: jointje roken is nog immer 'gezonder' dan nuttigen van alcohol. Het helpt tevens mensen met Reuma, Glaucoom, Aids, MS, Kanker en en andere ziekten. Ook kan men beter een rokertje doen dan je vol laten stoppen met medicatie, bijv. een anti depressivum Voorts, kan je beter een C. shop naast de deur hebben dan een café. Ben een 45 jarige keurige dame welke alles netjes voor elkaar heeft en een jointje een fijn genotsmiddel vind.

Reactie: (Juliette Schouten)
8-5-2013, 10:01
Dat is zo Constance, ik lees dat ook bijna nooit. Maar dealen in harddrugs gebeurd op zoveel plekken. Het mag niet zo zijn, dat een coffeeshophouder daarop wordt aangekeken. Het is de taak van onze gemeente om dit aan te pakken.

Reactie: (Constance Velthuijs)
8-5-2013, 07:33
Juliette, rondom de c.shops is er altijd handel in harddrugs, en dat is zo en dat zal altijd zo blijven, mits de politie er echt voor gaat deze kl.zakken voor jaren in de nor te smijten!Ik hoor of lees nooit over een harddrugsvangst in Hoorn en dat is byzar, want er zijn er 10tallen!Drugs verdedigen is immoreel!!!

Reactie: (Juliette Schouten)
6-5-2013, 13:03
Ik ben dat niet met je eens Constance. Alsof alleen drugsgebruik een maatschappij afbreekt, misschien is het in het geval van softdrugs wel andersom? Ik vind het gewoon heel erg onterecht, dat er nu een nieuwe eigenaar is, die echt zijn best doet, er meteen al mensen binnen een week beginnen te zeuren en dat doen ze maar omdat ze geen coffeeshops in hun woonplaats willen hebben en veel ondernemers last van euro nijd hebben. Gewoon weer zoeken naar iets om de shop erop te pakken,het liefst ze gesloten willen hebben. Hou daar eens mee op. Leven en laten leven Constance en drugsgebruikers/dealers komen ook in de supermarkten, overal. Maar nee, als we vlakbij een c.shop ergens zien dat er bijv. harddrugs wordt gedeald, dan wordt er direct weer gewezen naar de coffeeshop. Kijk verder dan dat. En als je zo tegen drugs bent Constance, pak de overheid dan ook maar eens flink bij z'n kladden. Heel veel legale drugs zijn toch echt niet veel beter, soms zelfs stukken slechter. Denk aan vele slaappillen, anti depressie pillen,kalmeringsmiddel en het zo in de modemiddel ritalin, een middel om voornamelijk onze kinderen, zelfs hele jonge kinderen kalm te houden zodat ze in het gareel blijven en straks braaf wordende belasting betalers gaan worden.Ze worden gedrogeerd met o.a. Ritalin, dat is harddrugs, maar de scholen , de overheid,GGZ, ze dienen het gewoon toe en sommige ouders denken: wat zij zeggen is goed. Alcohol, tabak, voedel vol met gif,enz.enz. Nee, we jagen op softdrugs, de hypocrieten!

Reactie: (Constance velthuijs)
6-5-2013, 12:35
Dat zal allemaal wel waar zijn, maar die vermaledeide drugs moeten verbannen worden!Ook bij het stadhuis en de kroegen en andere plekken!Drugs zijn de grootste afbraak van de maatschappij!!! En ik kan dat weten Juliette!

Reactie: (Juliette Schouten)
6-5-2013, 11:48
Er wordt ook gedeald vlabij het Stadhuis Constance en ook vlakbij sommige kroegen en zelfs in sommige kroegen. Niet alleen maar wijzen naar een nieuwe coffeeshop eigenaar die gruwelijk zijn best doet om alles goed te laten verlopen. Wat er verderop gebeurd kan hij niets aan doen.

Reactie: (Constance Velthuijs)
6-5-2013, 11:47
Rob Verhoek, ik bedoelde die eeuwig werkelozen, die nooit en te nimmer van plan zijn een klap werk te verzetten en de omgeving maltraiteren! Sorry voor het generaliseren, maar U weet vast wel, wat er bedoeld wordt en daar ben ik beslist niet de enige in!

Reactie: (Constance Velthuijs)
6-5-2013, 11:37
Jan L, U heeft helaas gelijk!Maar ik zag ze alweer dealen(cocaïne oid)in het steegje naast het hotel!En er stond ook een groepje figuren daar voor de deur!Stoned en wel!

Reactie: (Juliette Schouten)
6-5-2013, 10:02
Constance, de meeste mensen die softdrugs kopen werken en ik vind het kwetsend hoe je aankijkt tegen mensen die werkeloos zijn. De meeste mensen vinden het namelijk heel erg om geen werk te hebben. Voor rondhangende mensen bij coffeeshops hoef je niet bang te zijn. Brigadier Dog jaagt namelijk mensen die bij elkaar staan vlakbij coffeeshops uit elkaar, of je nu wel of geen klant van een coffeeshop bent. Dus dat geldt ook voor jou Constance, ga niet met andere mensen vlakbij een coffeeshop staan, ook jij mag dat niet. Ik heb het op Bevrijdingsdag nog met eigen ogen gezien aan de Dubbele Buurt. Een klein groepje mensen die niets te maken hadden met de coffeeshop werd uit elkaar gejaagd, wat ik allemaal maar erg overdreven en een nogal zielig vind en het was nog wel Bevrijdingsdag, vrijheid, het valt vies tegen soms.Een coffeeshop op Hoorn 80 vind ik ook belachelijk. Het zou hetzelfde zijn als bijv. café de Volendammer daar heen zou moeten verhuizen. Net als kroegen houd je coffeeshops in het centrum en beter is meer dan 1, want concurrentie is van belang voor een gezond bedrijf.

Reactie: (Jan L)
5-5-2013, 21:50
Mevr. Velthuijs ref. waarschijnlijk aan een familielid.

Reactie: (rob verhoek)
5-5-2013, 21:36
@ mevrouw velthuijs: Het gaat me echt te ver als u hier werklozen als "een zooitje rondhangende stoned zijnde maltraiterende uitkeringstrekkers" neerzet. U maakt er een generaliserende en stigmatiserende scheldpartij van en dat vind ik onaanvaardbaar.

Reactie: (Constance Velthuijs)
5-5-2013, 18:57
AUB geen drugswinkeltjes op Hoorn 80 nabij gezond denkende bedrijven, die hier niet van gediend zijn! Het wordt een zooitje met rondhangende werkeloze uitkeringstrekkers, die stoned zijn en de boel daar maltraiteren! Hoop, dat de ondernemers door de rechter in het gelijk gesteld worden! Weg met dat zooitje!

Reactie: (Juliette Schouten)
26-4-2013, 10:22
Kleine scholen/verzorgingstehuizen,enz. zijn ook beter en bovendien een stuk knusser.Ik vind dat Hoorn wel moeilijk doet als het hier gaat om c.shops.

Reactie: (paul jol)
25-4-2013, 21:45
Juliette heeft gelijk. Ook volgens de algemeen gevolgde richtlijnen ( gemeenten gaan uit van 1 shop per 17 tot 25 duizend inwoners ) zou Hoorn minimaal 3 kleinere shops moeten hebben. Kleinere shops zijn veel beter beheersbaar. Minder drukte zorgt voor minder overlast. De gemeente Utrecht wil er zelfs shops bij, omdat de ervaring leert dat kleinere shops minder " overlast" geven. De gemeente Hoorn denkt echter dat ze het wiel weer moeten uitvinden. Ze zijn nog niet begonnen en met de eerste van de 2 shops gaat het al fout.....Nu wordt het weer bizar druk op de Vale Hen. Gevolg: overlast voor de buurt; gevolg: sluiting van de boot....

Reactie: (Juliette Schouten)
25-4-2013, 20:19
Daarom een 2de coffeeshop Burgemeester? Vreemd, want u zou moeten weten, dat conccurentie nodig is om betere bedrijven te hebben. We hebben hier in Hoorn jarenlang gezien, dat als je 1 eigenaar of 1 clubje van eigenaren bij mekaar hebt, ze wel gemakzuchtig waren. Dus 2 omdat als er 1 dicht moet we er nog 1 hebben? Ik zou zeggen, als u daar bang voor bent, geef dan vergunningen voor meer dan 2 c.shops en het mooiste is om deze te verspreiden in verschillende wijken. Maar in ieder geval 1 grote of 2 kleine in het centrum.