Vragen over bereikbaarheid Kersenboogerd

12-5-2013

HOORN - De raadsfractie Van der Tuin wil van B&W weten of men nog in overleg is met de NS en of de mogelijke verslechtering van de spitstreinen naar de Kersenboogerd ook besproken wordt.

Lees hier de brief:

Geacht college,

Meerdere raadsfracties zijn op 2 mei jl. door een van onze inwoners per e-mail benaderd over het niet meer stoppen van spitstreinen op NS-station Kersenboogerd.

De mail was een reactie op het artikel eind april in het NHD.

Kern van de zaak is dat de bereikbaarheid van de Kersenboogerd, de grootste wijk van Hoorn, aanzienlijk zal worden beperkt als het voornemen van de NS werkelijkheid wordt.



De betreffende e-mail heb ik terstond doorgestuurd naar uw college ter attentie van de wethouder Verkeer, de heer M. Pijl.

Aangezien dit niet heeft geleid tot een reactie en we bovendien meerdere reacties op dit voornemen van de NS hebben ontvangen, willen we op deze wijze aandacht vragen voor deze problematiek.



U begrijpt dat wij het een slechte zaak vinden als deze achteruitgang in de service van de NS wordt geëffectueerd. Naar onze mening moet het gebruik van het openbaar vervoer worden bevorderd en niet worden ontmoedigd. De inwoners van de Kersenboogerd hebben o.i. recht op een goede verbinding naar de Randstad.



We hebben begrepen dat uw college in gesprek is met de NS. Wij vernemen graag of dit tot een positief resultaat zal kunnen leiden.



Wij willen u de volgende vragen stellen:



Bent u nog in gesprek met onze aanbieder van openbaar vervoer per trein?
Staat de mogelijke verslechtering van de spitstreinen naar de Kersenboogerd nog op de agenda?
Welk resultaat kunt u ons melden?

Uw antwoorden zien wij met grote belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Namens de Fractie Van der Tuin,





J. van der Tuin