Radio Bontekoe, het geluid van Hoorn…

21-5-2013

HOORN - Omdat een gemeente als Hoorn met meer dan 70.000 inwoners keuzevrijheid van elektronische media verdient en monopolie daarop niet meer van deze tijd is, is door een groep ervaren Hoornse radiomakers de Omroepvereniging Radio Bontekoe opgericht.

Radio Bontekoe is een vereniging en werft leden. Vanaf vrijdagavond 17 mei is ‘Radio Bontekoe, het geluid van Hoorn…’ in de lucht. Radio Bontekoe is internetradio voor Hoorn, Zwaag en Blokker. De doelstelling is om lokale actualiteit en sport uit te gaan zenden. Vooralsnog wordt non-stop muziek uitgezonden en zullen er incidenteel testuitzendingen te horen zijn. In september zal worden begonnen met reguliere nieuws- en sportprogramma’s.

‘Radio Bontekoe’ is een privé initiatief. Het station ontvangt geen subsidie en staat los van gemeente of politiek en zal een onafhankelijk geluid laten horen. Als het moet ook een kritisch geluid. Radio Bontekoe, het geluid van Hoorn… is wereldwijd te ontvangen op vrijwel alle merken en systemen internetradio, pc, laptop, smartphone of tabletcomputer via bekabeld of draadloos internet WIFI of 3G via website www.radiobontekoe.nl.

Reacties
Reactie: (Gerard Koster)
22-5-2013, 22:26
konte boeien denk ik dan maar

Reactie: (Xander de Groot)
22-5-2013, 17:38
Een digitale/modernere versie van het ooit, huis-aan-huis bezorgde Hoornsche Courant??

Reactie: (Constance Velthuijs)
22-5-2013, 16:07
Alles ok, als men maar niet elkaar in de weg gaat zitten! Allemaal blij! Een zeer grote kudde Bonte Koeien! Gezellig!

Reactie: (Koos Mels)
21-5-2013, 23:13
Vroeger had je het weekblad HOORNS SIGNAAL geredigeerd door Theo Peerdeman, oud journalist, later een reisbureau a.d. Veemarkt. Sorry, lijkt mij een betere naam. Het wordt nu een kudde Bonte koeien in Hoorn. Restaurant Bonte Koe heb je ook nog...Wordt wel erg bont! > Overigens juich ik het initiatief van harte toe. Radio Hoorn is ook niet alles....

Reactie: (Juliette Schouten)
21-5-2013, 19:15
En niet te vergeten de grote kuddes bonte koeien.

Reactie: (Gerry Blokdijk)
21-5-2013, 18:33
Geachte mevrouw Velthuijs, naast de Jongens van Bontekoe, restaurant de Bontekoe, Bontekoestraat en de Bontekoerace is er nu ook radio Bontekoe. Ik moet wel zeggen allemaal zeer verwarrend maar niet heus. Ik denk dat Willem Ijsbrantsz Bontekoe en Johan Fabricius zeer vereerd zouden zijn dat er nu ook een radio Bontekoe in onze stad te beluisteren is.

Reactie: (Constance Velthuijs)
21-5-2013, 16:03
Radio Bontekoe onthoudt even, dat ik persoonlijk de naam Bontekoe aan de Bontekoerace heb gegeven in 1992, en wens geen enkel probleem over deze naam met jullie te krijgen! De Bontekoerace is de afsluiting van het charterseizoen ieder jaar met 2 wedstrijden,zaterdag en zondag, in het Hoornse hop! Deze wedstrijd gaat het laatste weekend van oktober voor de 22e keer gehouden worden!En dat gaat zo blijven! Vr Groet!