3D-animaties van traject Carbasiusweg

24-5-2013

HOORN - De nieuwe toegangsweg, de Carbasiusweg, naar de Hoornse binnenstad maakt onderdeel uit van het project Poort van Hoorn. Juist deze weg en bijbehorende tunnel houden de
gemoederen  in onze stad aardig bezig. De gemeente komt nu ook met filmpjes die een beeld geven van een rit onder het spoor door.

Volgens de gemeente is het project Poort van Hoorn ”een omvangrijk plan om de verblijfskwaliteit van het stationsgebied, en de bereikbaarheid van de Hoornse binnenstad te verbeteren.” Op de website www.poortvanhoorn.nl zijn nu ook twee 3D-animaties te zien van de Carbasiusweg.

In een persbericht schrijft de gemeente:
Op 11 december stemde de raad in met het verstrekken van een uitvoeringskrediet voor de Carbasiusweg. Sindsdien is gebleken dat er onder inwoners veel vragen leven, waaronder de exacte plek van de weg, maar ook de vorm van de tunnel. De maquette van de Poort van Hoorn heeft veel van die vragen beantwoord.
 
Naast de maquette van de Poort van Hoorn, die inmiddels door ruim 100 belangstellenden is bezocht, is er nu ook een 3D-animatie van de Carbasiusweg.
 
De animaties laten zien wat automobilisten ervaren als zij van de Provincialeweg af over de Carbasiusweg rijden naar De Weel en weer terug.

Reacties
Reactie: (Bart van Boven)
26-5-2013, 13:05
@Gemeente Gemakshalve laten we de stoplichten, nadat we op de Weel uitkomen, maar weg waar we het Keern kruisen om in de stad te komen. Net als de animatie terug naar de provinciale weg, daar uitkomend is de Super rotonde ook ineens weg. De animaties laten een enorm rooskleurig beeld zien. Dan die 32 miljoen gemeente... u houdt zo stellig vast aan dat bedrag, dat ik er dus vanuit kan gaan dat deze stelligheid ook aan de toekomstige aannemers is overgebracht en dus betekend dat iedere euro die de aannemer overschrijdt uit zijn zak zal komen? Of ben ik nu te rooskleurig bezig??

Reactie: (Juliette Schouten)
26-5-2013, 11:15
De eerste auto die ook de lucht in kan is al klaar.

Reactie: (Gemeente Hoorn)
25-5-2013, 20:03
@ron dol: de nieuwe toegangsweg kost 32 miljoen euro. @diederik en @johan: We verwachten dat er inderdaad verkeerslichten komen op De Weel. Dat leidt niet tot verkeersopstoppingen, omdat deze verkeerslichten vele malen vaker verkeer doorlaten dan de spoorwegovergang plus verkeerslichten op het Keern. Vanwege die regelmatige opstoppingen is er nu inderdaad 2x een 2-baansweg nodig op het Keern. Zonder spoorwegovergang en extra benodigde verkeerslichten daar omheen zou dit niet nodig zijn.

Reactie: (Tanja Bokkers)
25-5-2013, 13:10
Naar mijn idee is de politiek in Hoorn totaal de weg kwijt. Het zal het zoveelste fiasco zijn dat daarna op de inwoners zal worden afgewenteld. Na de schouwburg, het oostereiland en het rente verlies op braakliggende gronden krijgen we het geldverslindende tunneltjes

Reactie: (Johan Bakker)
25-5-2013, 09:30
Er ligt nu een 2 baans weg. In de animatie gaat dat dus terug naar 1 baan. Het verkeer kan nu op deze 2 baans al niet goed weg. Mis ik nu wat?

Reactie: (Rinus)
25-5-2013, 07:08
Nou inderdaad laat hoorn eens beginnen met het plaatsen van een enorme parkeergarage. Dit vangt heelveel ellende op, kijk maar eens in alkmaar. Ook het ziekenhuis in hoorn heeft hier veel voordeel bij. Nee laten we een hoop geld wegstouwen in iets wat weinig zal helpen. De veiligheid van fietsers zal erop vooruit gaan.

Reactie: (M.Dekker)
24-5-2013, 19:19
Wat een achterlijk plan.Uitkomen op een Weel waar het nu al regelmatig stil staat.Zonde van het vele geld.bouw liever een grote parkeergarage hebben we meer aan.

Reactie: (Ton Kuijler)
24-5-2013, 14:36
50 Miljoen voor een gat in de grond om 300 meter verderop stil te staan, en dan nog 1 km om vanaf het visserseiland de horizon te kunnen bekijken. De gemeente krijgt voor de toegeschoven taken van het rijk 40% minder geld dan dat wat het rijk nodig had,dus tel uit je winst.

Reactie: (Diederik)
24-5-2013, 14:11
Toffe animatie, duidelijk waar de weg komt nu. Er zijn alleen wel stoplichten aan het einde van De Weel toch? Of worden die ook weggehaald? Ik denk dat het anders namelijk een verplaatsing van het probleem is.

Reactie: (Ron Dol)
24-5-2013, 13:37
Wat leuk! En wat een heerlijke zondagse rust straalt het geheel uit. Geen auto's op de provinciale weg, slechts een paar tegenliggers. Fantastisch. Je vraagt je wel af of je voor die paar auto's 50 miljoen uit moet geven maar soit! Zou het bewust zijn gedaan dat de animatie stopt waar de files, opstoppingen en knelpunten straks beginnen?