Hoorn hijst Blauwe Vlag in de haven

7-6-2013

HOORN - Vrijdagochtend hees wethouder Aart Ruppert de Blauwe Vlag in de Hoornse haven. Hij deed dit samen met Erik van Dijk, directeur van de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). In mei werd bekend dat de Hoornse haven deze internationale onderscheiding kreeg. Dit betekent dat de Hoornse haven veilig en schoon is.

Internationale onderscheiding
Het is de eerste keer dat in een haven in Hoorn de Blauwe Vlag wappert. Door het verkrijgen van dit exclusieve, internationale milieulabel heeft de Hoornse haven aangetoond schoon en veilig te zijn. Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland probeert de stichting KMVK overheden, ondernemers en recreanten te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur, een gezond milieu en duurzame jachthavens.

Trots
Wethouder Ruppert van Economische Zaken is trots op de onderscheiding. ‘De Blauwe Vlag past prima binnen onze duurzaamheidsambities van Puur Hoorn. Daarnaast krijgen we met de Blauwe Vlag erkenning voor de inspanningen die we in de haven hebben geleverd. Wij willen deze lijn doorzetten, zodat we nog vele jaren de Blauwe Vlag kunnen voeren. Wij hopen dat wij de andere havens in Hoorn ook warm kunnen maken voor de Blauwe Vlag. Dat zou geweldig zijn voor het imago van Hoorn als havenstad.’

Reacties
Reactie: (Jan Luttik)
8-6-2013, 11:24
Zodra die grote cruiseschepen de haven uit zijn in Hoorn lozen ze hun vuilwatertanken in het IJsselmeer. Dit om maar niet te hoeven betalen voor het afvoeren. Dus die mooie blauwe vlag van meneer Ruppert kan beter halfstok. Nu maar hopen dat meneer Ruppert hier wat aan gaat doen ipv mooi op de foto.

Reactie: (Jan Luttik)
8-6-2013, 08:36
Oh ja, Dan las ik ook nog ergens dat ons Hoornse binnenhaventje nu internationaal mee doet. Kijk dat zal ze leren daar in Saint Tropez, Monaco, Puerto Portals etc. Er is zo'n mooi engels woord voor: pathetic