Stukje binnenstad afgesloten tijdens koninklijk bezoek

7-6-2013 Willem-Alexander en koningin Máxima naar Hoorn

HOORN - Op vrijdag 14 juni komen koning Willem-Alexander en koningin Máxima naar Hoorn in het kader van hun tour langs alle provincies. Inclusief het feestelijke voor- en naprogramma staat de binnenstad van Hoorn van 13.00 tot 19.00 uur in het teken van Oranje. Een en ander gaat gepaard met een beperkt aantal verkeersmaatregelen, zoals afsluiting van een deel van de binnenstad en een enkele omleiding. Bezoekers kunnen overal parkeren als gebruikelijk, behalve in de afgesloten straten.

Het koningspaar komt rond 14.45 uur Hoorn via de Willemsweg binnen en wandelt over het Grote Oost naar de Roode Steen waar zij een officieel programma aangeboden krijgen. Zij verlaten de stad rond 15.05 uur via het West, de Westerdijk en het Keern. Op de Roode Steen is van 13.00 tot 19.00 uur een feestelijk programma dat ook via beeldschermen op het Kerkplein te volgen is.

Afsluiting van straten
De Roode Steen, het Grote Oost, het Kerkplein en het West worden afgesloten voor het verkeer. Er staan vanaf maandag 10 juni borden waarop dit wordt aangegeven. Tevens wordt vermeld dat hier op 14 juni niet geparkeerd mag worden. Auto´s die er dan toch staan worden weggesleept naar de Nieuwe Wal.
· Op donderdag 13 juni om 22.00 uur worden het West (vanaf de Wijdesteeg), de Roode Steen en het Kerkplein afgesloten. Dit in verband met de plaatsing van een podium, beeldschermen en dranghekken en het tijdelijk verwijderen van fietsrekken en andere obstakels. Het oostelijke deel van het Kerkplein blijft toegankelijk.
· Op vrijdag 14 juni om 07.00 uur wordt het Grote Oost tussen de Roode Steen en de Wijdebrugsteeg afgesloten.
· Het Grote Oost (tussen Zon en Wijdebrugsteeg) en de Wijdebrugsteeg worden op vrijdag 14 juni om 11.00 uur afgesloten.
· Verkeer dat via de Roode Steen de binnenstad wil verlaten, wordt vanaf de Westerdijk omgeleid via het Achterom. Verkeer op het West kan verder rijden via het havenkwartier.

Parkeren bezoekers
Bezoekers van het evenement kunnen hun auto’s parkeren op de gebruikelijke parkeerplaatsen in de binnenstad. Het advies luidt: rijd niet naar de Roode Steen, maar parkeer op een van de grotere terreinen (Transferium, Pelmolenpad, Nieuwe Wal) of in een van de twee parkeergarages (Jeudje, Schouwburg het Park). Het parkeerterrein Prisma is toegankelijk vanaf De Weel.
Nog een advies: ga op de fiets! Stallen van de fiets is gratis mogelijk in de beheerde fietsenstalling op de Veemarkt, op de Noorderveemarkt, op het Transferium, op de Gedempte Turfhaven (tussen Gouw en Achterstraat), op de kop van Onder de Boompjes en tegen betaling in de stalling bij het NS-station.

Toiletwagens
· Er staan op 14 juni toiletwagens op de Roode Steen (ter hoogte van het Grote Noord) en op het Kerkplein.
· Uiterlijk op maandag 17 juni plaatst de gemeente de fietsenrekken en het overige straatmeubilair terug.

Reacties
Reactie: (Dirck de Vriez)
11-6-2013, 17:06
Waarom zou ik een serieuze reactie geven voor slechts 20 minuten bezoek? De meeste werken nog dus ik kan niet eens hun een handje geven. Verder bestaat er wel een grote kans dat het eerste deel uitloopt en dat we lang moeten wachten. Dus hoezo 20 minuten? Ik weet dat het protocol van tijden bij Prins Pils niet altijd even veilig is.

Reactie: (Bart van Boven)
11-6-2013, 13:12
@ Gemeente Hoorn Inderdaad een heel programma opgezet van wel 6 uren! Waarbij Willempie en Max een optreden hebben van echt wel 20 minuten.... TIP: Leest u zelf het bovenstaande nog maar eens goed door.. en dit keer niet door een roze bril

Reactie: (Juliette Schouten)
11-6-2013, 10:05
Dus een hoop geblah, blah, blah wat die financiële zorgen betreft.

Reactie: (inwoner gemeente hoorn )
11-6-2013, 10:02
in eerder bericht lees je: Financieel vooruitzicht voor Hoorn zorgelijk: Voor nieuwe plannen is er geen financiële ruimte. Alleen het strikt noodzakelijke gebeurt..... Tenzij je voor 80.000,- de koning en koningin een handje kunt schudden, dan is er natuurlijk geld genoeg…..

Reactie: (voorthuijsen 0)
9-6-2013, 20:22
Gemeente Hoorn,een evenement van 20 minuten koninklijk paar.U weet donders goed wat ik bedoel!Oranje boven het volk eronder.Ik heb niets op met dit op ondemocratische wijze door de strot van de burgers geduwde instituut.Al bleven ze hier 3 weken logeren.Zolang de promotie machine draait horen we de tegen geluiden niet he?!

Reactie: (Jan Luttik)
9-6-2013, 14:08
En wat mag dit totaal overbodige en onnozele toneelstukje eigenlijk kosten? En inderdaad @Hr. Bruin, waarom mag de gemeente wel anoniem reageren.

Reactie: (Debby)
9-6-2013, 12:16
Geen idee waarom mensen in deze tijden van crisis gaan staan zwaaien en wuiven naar een instituut dat door onze centen in stand gehouden wordt. Leuk om te zien dat Maxima weer leuk haar haute cuture kan showen van mijn centen terwijl ikzelf het moet doen met een h&m creatie... ik zeg blijf lekker in je paleis en voor Hoorn, spendeer de belastingcenten eens aan de bewoners van je stad en maak Hoorn eens leefbaarder

Reactie: (Frit Bruin)
9-6-2013, 09:36
Niet sociaal om in tijden van voedselbanken/crisis/baanverlies zo'n groot geldbedrag te steken in een oppervlakkig bezoekje Hoorn van 20 minuten. (andere activitieten kan ook zonder koninklijk paar voor veel minder geld, gemeente Hoorn. (dacht trouwens dat je uitsluitend onder je eigen voor- en achternaam mag reageren hier, redactie?)

Reactie: (Gemeente Hoorn)
9-6-2013, 09:09
@voorthuijsen Zoals u kunt lezen in het bovenstaande bericht; het gaat hier om een evenement van 13 tot 19:00 uur, niet 20 minuten.

Reactie: (Jan Luttik)
8-6-2013, 22:13
Zoals Pim Fortuyn het ooit eens zeer goed beschreef. Een achterlijk instituut. Iedere euro daar aan besteedt is weggegooid geld.

Reactie: (voorthuijsen o)
8-6-2013, 20:43
Een evenement van 20 minuten, waarvoor een godsvermogen beschikbaar gesteld mag worden.Leuk voor de vlaggetjes zwaaiers hoor en dat gun ik ze van harte! Maar van mij mogen ze wegblijven want ik weet al een tijdje wie ze zijn, dus een kennismaking tour hoeft van mij niet zo nodig.