Hoorn Kunst en Cultuur voor 9e jaar: ruim 200 kunstenaars

30-6-2013

HOORN -  Hoorn maakt zich dit jaar op voor de generale repetitie van de kunstmarkt voor het 10-jarige jubileum in 2014. Ook voor de negende editie dit jaar wordt er flink uitgepakt op alle verschillende aspecten van het culturele weekend.

Even vrij houden
30 en 31 augustus en 1 september staat het centrum van Hoorn weer in het teken van de jaarlijkse culturele weekend. Zoals ieder jaar wordt op vrijdagavond het culturele weekend ingeluid en kunt u op de eerste zondag van september terecht voor de grootste kunstmarkt van Nederland.

Nog meer op zondag
Kom in contact met ruim 200 kunstenaars op de kunstmarkt.  Op Montmartre kunt u zelf getuige zijn van de kunst die daar ter plekke wordt gemaakt. De jongste bezoekers kunnen weer terecht op de Roode Steen bij YoungArt en u kunt alvast ideëen opdoen op de cultuurmarkt voor het komende culturele seizoen. Natuurlijk kunt u ook bij tientallen verschillende kunstenaars een kijkje in de keuken nemen via de Open Atelierroute. Of u volgt de Hoornse Cultuurroute langs de verschillende musea, galeries en andere kunst- en cultuurgerelateerde locaties die Hoorn rijk is.

Wist u dat?
U kunt zich vast de prachtige breiwerken herinneren van vorig jaar tijdens de markt. Ook dit jaar kunt u weer genieten van het wildbreiproject, maar nu nog grootser, tot zelfs in de haven! Laat u verrassen en komt dat zien in ons weekend.

Het geheim achter het succes
Stichting Hoorn Kunst & Cultuur is trots op de kwaliteit die zij ieder jaar levert tijdens dit culturele evenement. De kwaliteit van de kunstmarkt is waar Joke van der Meij, Ron Dol en Wim Zwijsen, die de markt organiseren, zich elk jaar weer voor inzetten. De combinatie van succesvolle onderdelen en kunstenaars samen met de vernieuwende insteek zorgt ieder jaar voor een succesvol weekend.

Samenwerking
Steeds meer organisaties sluiten zich aan bij het culturele weekend in Hoorn. Door een intensieve samenwerking tussen instellingen, kunstenaars, vrijwilligers, media en sponsors gaan we ook dit jaar weer samen voor het beste resultaat.

Informatie
Kijk voor meer informatie, het uitgebreid programma en een impressie van vorig jaar op de vernieuwde website van Stichting Hoorn Kunst & Cultuur: www.hoornkunstencultuur.nl.