Opening fietscrossbaan in Bangert en Oosterpolder

9-7-2013

Op woensdag 10 juli om 14.00 uur openen de wethouders Aart Ruppert en Michiel Pijl de tijdelijke fietscrossbaan in Bangert en Oosterpolder. De afgelopen tijd hebben jongeren uit de wijk hard gewerkt om de openbare baan aan te leggen. De opening is tijdens de Mega Summer Games die ook in Bangert en Oosterpolder gehouden worden.

De baan ligt aan de westzijde van De Strip ter hoogte van de Hoge Weere. Het gaat om een tijdelijke baan die er kan blijven zolang er geen woningen worden gebouwd in het gebied.
Omwonenden hebben diverse suggesties gedaan voor de tijdelijke invulling van het terrein. Een van de uitkomsten daarvan is de fietscrossbaan. Onder leiding van twee BMX’ers zijn verschillende jongeren aan het werk gegaan om de baan aan te leggen.

Voor iedereen
De fietscrossbaan is openbaar en voor iedereen geschikt die kan fietsen. Zowel voor beginners als gevorderden zitten er uitdagingen in. De obstakels hebben verschillende namen zoals kombocht, roller, tabletop en opstap. Deze baan is een kleine uitvoering van een volwaardige fietscrossbaan waar ook wedstrijden op gereden worden. Door de strategische plaatsing van de bulten en bochten ligt de baan mooi verscholen in het gebied. Over een aantal maanden zal de baan begroeid zijn.

Meedoen
Wie tijdens de opening ook wil fietsen op de fietscrossbaan is van harte welkom. Het is mogelijk om verschillende stunts te oefenen. Professionele BMX’ers geven workshops en clinics. Fietsen en beschermmateriaal zijn aanwezig op de locatie.

Onderhoud
Bij de fietscrossbaan komen enkele spelregels die de gebruikers oproepen om de baan samen is netjes te houden en veilig te gebruiken. De jongeren die de baan hebben aangelegd zorgen zelf voor het noodzakelijke onderhoud.


Hoorn, 9 juli 2013

Reacties
Reactie: (out voorthuijsen)
13-7-2013, 14:17
Ik ben er van de week langs gereden. Een prachtige baan is het geworden!! En inderdaad er waren een behoorlijk aantal op bezig. Eindelijk is geen nutteloze investering voor de verandering.

Reactie: (Arthur Helling - D66)
10-7-2013, 13:30
Goed om te lezen dat de crossbaan goed bevalt. Hoop dat dat ook geldt voor de andere inrichtingsideeen, zoals het maisdoolhof. Een delegatie van bewoners is bij de tijdelijke inrichtingsplannen betrokken geweest. Mooie vorm van samenwerking!

Reactie: (Claudia)
10-7-2013, 09:16
De fietscross baan is een aanwinst voor de jongeren in de wijk. Iedere dag zijn er 10-tallen kinderen aan het fietsen. Ik hoop dat deze tijdelijke baan blijft zodat de kinderen er nog lang van kunnen genieten.