Van Ree Hoorn scoort slecht in landelijke AD friettest 2013

5-12-2013

HOORN - Ook dit jaar heeft het dagblad AD een friettest gedaan. Van Ree op het Aagje Dekenplein in Hoorn is bezocht en komt er niet genadig van af. Met een score van 4 uit 10 zijn ze terecht gekomen op de 101e plaats

De conclusie van de test luidt: Lokale beroemdheid valt door de mand. Uit de schuimende olie komt erg vette, donkere friet. Is nog wel enigszins krokant, maar heeft weinig smaak. Zacht van binnen.

Hoorngids is benieuwd naar uw ervaringen, rijdt u om voor een patatje bij Van Ree vandaan of juist ervan weg. Wij vernemen graag uw reactie onderaan het artikel.

Bron: www.ad.nl

Reacties
Reactie: (Lise)
2-9-2014, 21:20
Goede patat en snacks, lekker van smaak en zoals een ieder weet, niet elke oogst aan aardappelen smaakt hetzelfde, daarom zal de smaak nooit constant kunnen zijn, maar wel altijd goed. Niets op de kwaliteit aan te merken! Tegenwoordig ook wat flinkere porties in de Kersenboogerd want die waren vroeger wel wat karig! Voor mij altijd een feest als ik bij Van Ree ben geweest :)

Reactie: (Diny)
21-7-2014, 11:03
Zondag 20-7 bij van ree aan het station, vieze patat, weet niet wat men ermee gedaan heeft, maar het was niet te eten, zo ook de loempia, die rook niet fris, over datum? Die ging dus ook de vuilnisbak in!! De kwaliteit is de laatste tijd slecht te noemen, te heet of oud vet? Ons zien ze voorlopig niet meer, zonde van je geld!

Reactie: (Dirck de Vries)
23-6-2014, 00:25
Met 52 man personeel en een helaas iets te hoog verloop moet je wel blijven opleiden en zorgen dat er altijd 1 persoon is die kan bijsturen. Nu is het te laat, harde test maar als ik 1x kom en het is matig zie je me nooit meer terug. Dat je het overleef is wegens de vaste tevreden klanten, maar vergeet die nieuwe die eerste keer komen niet. Dus Benno, opleiding en constante kwaliteit....

Reactie: (Bertus)
20-6-2014, 19:12
Ik lees nu net over de test van van Ree-patat.ik ben nooit fan van hun patat geweest : de patat was altijd een krokante, donkere huls waarvan de binnenkant vaak leeg was ! Hoe kan je dat eten. Ongezond zelfs. De laatste maanden ( vanaf januari 2014) is de kwaliteit opmerkelijk verbetert. Moet ik er wel bij zeggen dat het de laatste weken weer wat minder is ( te doorbakken patat ). Dus chef : een beetje vinger aan de pols houden kan geen kwaad. Momenteel geef ik een cijfer 7,5.

Reactie: (ingrid)
20-1-2014, 09:20
Ik kom altijd graag bi j van ree aan de koepoortsweg en daar was het altijd prima!

Reactie: (Margriet)
19-12-2013, 19:29
Vanavond een broodje krokret en een broodje frikandel bij Van Ree bij de Koepoortsweg gehaald. De kroket en de frikandel waren koud en de broodjes waren oud en zo droog dat ze in mijn handen uiteenvielen. Ik heb het eten weggegooid. Belachelijk, wat een kuttent. Ik heb er een kwartier op moeten wachten opeengepakt tussen tien wachtende klanten. Nooit meer dus, zonde van je geld.

Reactie: (Jethro van Dijk)
8-12-2013, 02:08
Het is mijn smaak niet de verse patat, maar het is nartuurlijk belachelijk dat een gerenomeerde krant een slecht onderbouwd oordeel velt over ondernemers! De betrokken journalisten, redacteurs en fijnproevers moeten zichzelf serieus afvragen of ze niet beter patat kunnen gaan bakken! Duidelijk is dat media niet de juiste keuze was! En niet lullig doen over mijn spelfouten want ik ben nu lamdronken! Ga lekker kebab testen in Syrie, mischien loop je tijdens het testen nog tegen echt nieuws aan!

Reactie: (Anja van Cittert)
6-12-2013, 18:44
Iedere vrijdag eten m'n schoonouders patat van filiaal Aagje Dekenplein en smullen er iedere keer weer van. Ze zijn 86 en 88 en kijken iedere week uit naar de lekkere patat en nasischijven. Ook de medewerkers zijn erg vriendelijk en behulpzaam.

Reactie: (Derk Vos)
6-12-2013, 13:16
Het zeer hoge vetpercentage (18 %) van de friet wordt niet verklaard door gebruik van oude of nieuwe aardappels.

Reactie: (Juliette Schouten)
6-12-2013, 09:16
Sowieso zijn aardappels niet meer zo smakelijk als voorheen. En dat geldt ook voor zoveel meer ander natuurlijk voedsel.

Reactie: (pieter de berk)
6-12-2013, 08:52
Benno juist goed dat je jouw verhaal hier ook doet. Ik weet zeker dat je je best zal soen om e.e.a. te verbeteren. Dat is toch ook het doel van de test.

Reactie: (peter kerstens)
6-12-2013, 08:07
Benno, wat sterk van je dat je reageert. Heel goed. Uiteraard geeft het ook een andere blik op de test. Hamvraag blijft wel, als jij vindt dat het oneerlijk is geweest qua testperiode, dien je een klacht in bij het AD? Zijn andere friettenten in dezelfde periode getest of niet? Ik zou als eigenaar dit wel nagaan....

Reactie: (waterbeek)
6-12-2013, 00:26
Van Ree is niet meer zoals het was. De laatste drie jaar met sprongen achteruit gegaan. Benno het ligt misschien een beetje aan de aardappel maar ook veel aan de manier van bakken. Je spullen zijn niet in orde en ik kom nog zelden bij van Ree. Als ik er kom en eet, heb ik alweer spijt dat ik niet naar elders ben gegaan. Doorbakken dubbel gebakken, lekker makkelijk snel klaar. Pittige pinda is meestal op of huesmolen krijg je zelf slechts een zakje sambal erbij. Nee sorry Benno je wil te hard de grote man zijn. Ga weer eens terug naar de basis.

Reactie: (Benno van Ree)
5-12-2013, 23:13
Normaal reageer ik niet op berichten die op internet verschijnen. Zo makkelijk van achter je computer te oordelen over iemand! Maar toch wil ik hier wel even mijn verhaal kwijt. Er is nu eenmaal periode in een jaar dat het best moeilijk is om constante kwaliteit te leveren. We hebben met een natuur product te maken dat niet altijd de juiste kwaliteit heeft. Je hebt een oud en nieuw aardappel seizoen. Die omschakeling is in jullie/augustus. Een oude aardappel heeft een hoog suiker gehalte waardoor de patat sneller donker word. Maar ook meer smaak heeft. Als je het meteen op eet merk je daar niets van. Om het niet te donker te laten worden? Moet de temperatuur naar beneden waardoor het sneller slap wordt. Vooral als je mee het neemt. Laten wij nu net getest zijn in die periode!? Deze test is dus niet helemaal eerlijk gegaan. Al wil ik het ook niet helemaal goed praten.. Want wat ik hier op die foto zie kan beter.. Ook in die moeilijke tijd. En ja wij hebben ook jonge mensen werken. En daar zijn er ook veel die het gewoon goed kunnen! Er werken 52 personen bij van Ree. En het team word al sterker. Ik zit er boven op. Maar heb niet alles in de hand. Er zijn heel veel mensen die er begrip voor hebben dat het niet altijd top kan zijn. Maar over het algemeen is het altijd lekker. We doen het nog steeds op de zelfde manier als 30 jaar terug. Begin 2013 was de aardappel oogst niet echt geweldig maar het nieuwe seizoen is goed. Vriendelijke groeten Van Ree Patat.

Reactie: (mariagoeree)
5-12-2013, 22:32
woon zelf bij de huesmolen en vind de patat van ree niet lekker! hardee stukken en veel te zout!

Reactie: (redactie)
5-12-2013, 21:28
Reacties op HoornGids.nl met uw voor- en achternaam en geldig emailadres! Anders worden reacties verwijderd conform onze reactie-regels, zie Colofon-pagina.

Reactie: (Peter voorschot)
5-12-2013, 19:50
Het ligt er ook echt aan welk filiaal je gaat. Wij wonen zelf vlakbij de huesmolen maar rijden toch om naar de koepoortsweg. Wij zijn daar erg tevreden over en erg vriendelijk en hard werkend personeel. Dat mag ook wel eens gezegd worden.

Reactie: (Jan Luttik)
5-12-2013, 17:09
Het valt me inderdaad op dat de laatste jaren de patat er niet op vooruit gaat bij Van Ree. Veel harde doorbakken stukken er in, misschien eens tijd voor Benno om de vinger meer aan de pols te houden.

Reactie: (Jan Koelemeij)
5-12-2013, 15:45
Ik ben eerlijk gezegd ook niet weg van de patat van van Ree. Het lijkt mooi, verse aardappels. Maar de patat is vaak te doorbakken. En dat komt omdat ze al gebakken patat teruggooien in de frituur.