Hoornse teams Dance Impression en Double V Benelux Kampioen formatiedansen

28-1-2014

HOORN - Op zaterdag 26 januari werd in sportcentrum De Dars in Wervershoof de Step In Time Trophy 2014 georganiseerd, dit jaar tevens de wedstrijd waar gestreden werd om de officeële Benelux Titel van 2014.

Het beloofde direct in zowel de Ballroom als Latin categorie een spannende strijd te worden. In de Ballroom was het organiserende Step in Time de favoriet. Echter, 2 weken eerder werden zij al verslagen door het relatief nieuwe Hoornse Ballroomformatieteam DSV Dance Impression en beide teams gingen dus vol voor de winst van de Benelux titel. In de latin zoude strijd gaan tussen Double V en Dance Explosion. Dance Explosion is een nieuw latinteam dat op de eerste wedstrijd al had aangetoond niet ver van de Hoornse formatie aft te zitten.

In een tot de nok gevulde Dars vlogen de vonken van de dansvloer en besloten de 5 internationale juryleden na 2 spannende dansrondes wie er uiteindelijk met de winst vandoor zouden gaan. In de Ballroomcategorie versloeg DSV Dance Impression voor de tweede maal step in Time en ging er met de Benelux titel vandoor. Dance Impression danst op een eigen origineel gekozen concept op muziek van Moulin Rouge en kiest voor hoogstaand ballroomdansen met hoge dynamiek en originele en verrassende elementen. Dit beoordeelde de jury dus beter dan het “Final Countdown” concept van Step in time. Zeker is dat het een spannend seizoen zal worden. In de latin ging de winst wederom naar Double V uit Hoorn, met vlak achter zich het nieuwe team DSV Dance Explosion.

Op 8 februari zet het formatiedansseizoen zich voort in Sportcentrum De Vredehof waar de volgende wedstrijd zal zijn.