Kopklas Hoorn iets voor jou?

11-3-2014

HOORN - De komende week moeten alle leerlingen uit groep 8 aangemeld zijn bij een school voor Voortgezet Onderwijs. Een klein gedeelte van deze groep leerlingen heeft zich aangemeld bij een andere school dan de meest gangbare scholen. Namelijk bij Kopklas Hoorn.

Kopklas Hoorn is een extra leerjaar na de basisschool voor leerlingen (allochtoon en autochtoon) die een achterstand hebben op het gebied van taal. Ook wordt er aandacht besteed aan de sociale en emotionele ontwikkeling en worden de leerlingen nog eens extra voorbereid op het Voortgezet Onderwijs. Door een jaar Kopklas te doen, stromen leerlingen met een hoger advies uit dan zij hadden na de basisschool en dat is ook meteen het doel van de Kopklas. Door een taalachterstand behalen leerlingen namelijk soms niet het advies dat eigenlijk wel bij hun niveau hoort.

Zowel kinderen met advies VMBO-basis tot en met kinderen met het advies HAVO kunnen terecht in de kopklas. De afgelopen jaren heeft de Kopklas goede resultaten behaald. Alle leerlingen stroomden uit met een hoger advies dan zij in eerste instantie kregen van de basisschool.

Zijn er nog twijfels over het advies van uw kind of denkt u dat uw kind in aanmerking zou kunnen komen? Dan kunt u voor meer informatie over de Kopklas contact opnemen met J. van den Hof of M. van Wier, telefoon 0229-217169 of u mailt naar: kopklashoorn@obsdejulesverne.nl

Reacties
Reactie: (beyonce)
10-2-2016, 17:18
ik zou best naar de kopklas willen maar ik twijfel nogal veel maar ik ga toch.