Architectuurfim over recycle architectuur

10-4-2014

Architectuurcentrum Hoorn in samenwerking met Cinema Oostereiland organiseren op woensdag 16 april om 20:00 uur:
Architectuurfim over recycle architectuur; the Garbage Warrior, lezing; Rikkert Paauw van de Stortplaats van Dromen

The Garbage Warrior
Architect Michael Reynolds maakt gebruik van bierblikjes en autobanden om thermische massa en energie onafhankelijk huisvesting te maken. Al 30 jaar lang wijdt hij zijn tijd aan het bouwen van Earthship Biotecture: zelfvoorzienend, off-the-grid gemeenschappen waar design en functionaliteit samenkomen in een ecologische harmonie.
Inmiddels zijn Earthships ook al in Nederland geland. Maar deze experimenten zijn nogal eens in strijd met de verouderde en generieke wetgeving. Gefrustreerd lobbyt Reynolds voor het recht op een duurzame pilot. Terwijl politici veel met de mond beleiden slaat inmiddels Moeder Natuur toe met tsunami’s en orkanen, zodat hele gemeenschappen dakloos zijn.
Reynolds en zijn aanhang nemen de gelegenheid te baat om hun kennis en ervaring uit te lenen aan diegenen die het het meest nodig hebben. De film is gemaakt in meer dan drie jaar tijd en in vier landen, een must voor iedere ecobouwer.
Stortplaats van Dromen
Inleiding op deze film wordt gegeven door Rikkert Paauw van Stortplaats van dromen. De naam Stortplaats van dromen is minstens zo inspirerend als datgene wat ze maken. SVD is een ontwerp- en bouwbedrijf in Utrecht, opgericht in 2006 en houdt zich hoofdzakelijk bezig met ontwerpen, bouwen en (concept)ontwikkelen. Verbetering van de leefomgeving is daarbij belangrijk.
Zij werken waar mogelijk met gebruikte materialen in combinatie met natuurlijke materialen. De projecten kunnen uiteenlopen van het ontwerpen en maken van meubels en interieurs tot herontwikkeling van een gebied of gebouw. Een onderzoekende ontwerpmethode met ruimte voor improvisatie en participatie van de gebruiker kan hierbij worden ingezet.
Rikkert Paauw; “Ik maak graag dingen die ontbreken van dingen die er al zijn. Ik werk vanuit liefde voor het materiaal en probeer altijd optimaal gebruik te maken van de kwaliteiten van de materialen waarmee ik werk.”

datum: woensdag 16 april 2014
tijd: aanvang 20:00 uur
plaats: Cinema Oostereiland
reserveren via de site van Cinema Oostereiland www.cinemaoostereiland.nl
kosten: € 8,50
info: coördinator Gytha Heeren
t: 06.12030238
e: info@archicentrumhoorn.nl
w: www.archicentrumhoorn.nl www.cinemaoostereiland.nl