Stoomtram garandeert vroege tulpen!

12-4-2014

HOORN - Steeds meer mensen bewonderen de kleurrijke bollenvelden van West-Friesland vanuit de rijdende stoomtram. Dit jaar verwelkomt de Museumstoomtram weer meer dan 10.000 meest Aziatische toeristen in de trams tussen Hoorn en Medemblik, maar ook in eigen land groeit de belangstelling voor de kleurrijke Tijdreis.

Tulpenstation
Wanneer de velden op hun mooist zullen zijn is moeilijk in te schatten. Wel is duidelijk dat de meeste tulpen als gevolg van de milde winter al in de tweede helft van april in bloei staan. Om de reizigers op weg te helpen biedt de Museumstoomtram een tulpengarantie voor stoomtramreizigers! Hoe werkt dit? De stations Hoorn en Wognum-Nibbixwoud worden als speciaal ‘Tulpenstation’ ingericht. En er wordt een verwachting afgegeven wanneer de vele kleurrijke velden die langs het spoor staan op hun mooist zullen zijn.

Grote tulpenvelden
Bij station Hoorn en Wognum zijn in het afgelopen najaar een grote hoeveelheid bollen geplant. Beide stations ondergaan op dit moment de gedaanteverwisseling tot kleurrijke ‘Tulpenstations’, waar bijna 3.000 tulpen de gebouwen en perrons zullen sieren.
Maar, de echte grote tulpenvelden zijn ook dit jaar weer op diverse plaatsen langs de twintig kilometer lange spoorbaan tussen Hoorn en Medemblik te bewonderen.

April & Mei
De meeste tulpenvelden zijn te bewonderen in de tweede helft van april en begin mei. Ook tijdens de beide Paasdagen (20 & 21 april) rijdt de Museumstoomtram volgens een uitgebreide dienstregeling.
De tulpenverwachting en de dienstregeling van de Museumstoomtram is te vinden op www.stoomtram.nl

Reacties
Reactie: (Jeroen Vogel)
13-4-2014, 07:56
En natuurlijk kunnen de internationale toeristen meer (achtergrond)informatie vinden over de stoomtram in dit Engelstalige artikel: http://jeroenvogel.com/2014/03/24/for-whom-the-whistle-blows/