Opvang daklozen pas vanaf januari 2015

16-4-2014

De nieuwe nachtopvang en het sociaal pension op Dampten 18 zijn op 1 mei nog niet gereed. De verwachting is dat de dak- en thuislozen vanaf 1 januari 2015 terecht kunnen op het Dampten 18. Zoals het er nu naar uitziet blijft de huidige extra nachtopvang aan de Scheerder 1 open tot
1 januari 2015.

De gemeente is druk bezig een oplossing te zoeken voor de periode vanaf 1 mei tot 1 januari. Zoals het er nu naar uitziet blijft de huidige extra nachtopvang aan de Scheerder tot 1 januari 2015 open, omdat er geen alternatieve oplossing is voor de groep dak- en thuislozen.

Overlast verder beperken
Wethouder Ronald Louwman: ‘We begrijpen dat dit een teleurstelling is voor de omwonenden van de Scheerder. We hebben eerder maatregelen genomen om de overlast voor omwonenden te beperken. We onderzoeken nu ook de mogelijkheden om de overlast in de periode mei tot 1 januari 2015 verder te beperken. We laten de omwonenden zo spoedig mogelijk weten welke maatregelen wij hiervoor kunnen nemen en nodigen hen dan uit voor een bijeenkomst om hier verder over te praten.’

Redenen vertraging
De verbouwing die nodig is om het pand aan het Dampten geschikt te maken voor de nieuwe functie is veel ingrijpender dan vooraf ingeschat. Er blijken onder andere grote aanpassingen nodig aan de riolering en verwarming. Daarnaast wilde Het Leger des Heils vanwege financiële risico’s pas starten met de verbouwing als duidelijk was wat wel en niet mogelijk was binnen het bestemmingsplan. Die duidelijkheid is er inmiddels: voor de voorzieningen zijn geen wijzigingen in het bestemmingsplan nodig.

Reacties
Reactie: (Jaap Verver)
17-5-2014, 12:48
Een dag mooi weer en onze "vrienden" zitten weer te zuipen en te schreeuwen bij de vijver. Er staat ons weer een zomer met ontzettend veel overlast te wachten. Van de gemeente, ondanks eerdere toezegging, hebben wij niets te verwachten.