Hennepkwekerijen opgerold

16-4-2014

HOORN - Op verschillende adressen, onder andere in Hoorn, Hoogkarspel, Zwaag en Hoogwoud heeft de politie dinsdag 15 april zes hennepkwekerijen ontmanteld.

Er werden in totaal zo’n 1000 planten ontruimd. Door de politie zijn twee verdachten, uit Zwaag en Hoogkarspel, aangehouden. Op enkele adressen bleken de kwekerijen illegaal stroom af te tappen en de kwekers kunnen dan ook een naheffing verwachten. Tegen de verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt, waarbij ook nadrukkelijk gekeken zal worden naar wat de verdachten verdiend hebben met deze illegale handel.

Reacties
Reactie: (Maaike)
22-4-2014, 08:14
Dankjewel Constance...! een bloemetje zou leuk zijn maar de reputatieschade en de emotionele schade blijven, helaas. Het is tegenwoordig ook wel erg makkelijk om iemand op deze manier te ruïneren door al die anonieme kliklijntjes waar laffe mensen hun buren vals kunnen beschuldigen zonder enige represailles. En als de politie dan ook nog eens verzuimt gedegen onderzoek te doen, dan heb je dus deze situatie, waar mijn gezin nu het slachtoffer van is. Heel beangstigend voor ons dat er door valse tips zomaar iemand kan komen om je hele hebben en houwen te controleren.......en dat het ook gewoon weer kan gebeuren, omdat er niets aan de melder gedaan wordt.....

Reactie: (Constance Velthuijs)
20-4-2014, 10:22
Wij vinden het jammer,dat wij geen hennepplantage hebben gevonden! Dat is een ongehoorde BRUTALITEIT van de politie! De politie had moeten zeggen:" Wij vinden het verschrikkelijk, dat wij U op deze niet zo nette manier hebben overvallen en Uw kinderen hebben getraumatiseerd! EXCUUS HIERVOOR!!" Maar de politie doet, of haar neus bloedt en doet vervolgens niets meer! Zelfs geen bloemetje! SCHANDE!!!

Reactie: (maaike)
19-4-2014, 09:12
Er ligt nu een klacht tegen de officier van justitie die de machtiging heeft afgegeven. Ik hoop dan ook dat er serieus gaat worden gekeken naar de gronden voor de machtiging want een anonieme valse tip en een warmtemeting die kant noch wal raakt moeten toch geen reden zijn om mijn grondrechten op grove wijze te schenden.

Reactie: (frits bruin)
18-4-2014, 11:23
De politie/officier van justite past inderdaad vaak een bedenkelijk systeem toe door een verdachte -die dus mogelijk nog een rechtzaak voor de boeg heeft- bij voorbaat te bestraffen (trauma) door de verdachte met grof geweld uit het bed te lichten, waarbij ook onschuldige kinderen ernstig getraumatiseerd kunnen raken..... Men zou een verdachte ook op straat kunnen aanhouden (politie in burgerkleding) om daarna rustig de woning te gaan doorzoeken. Een van de meest schandalige blunders wat dit betreft draait nu in de bioscopen (Lucia de Berk)

Reactie: (maaike)
18-4-2014, 02:34
Aplaus aplaus! Maar de missers meldt de politie niet in de politieberichten, erg jammer dat zij zich wel op de borst willen kloppen met deze persberichten, maar hun fouten niet openbaar toegeven.Dus dan doe ik het zelf maar.: Op dinsdag 15 april is in Hoorn een inval gedaan in een woning. De aanleiding was een valse tip van de buurman over een vermeende hennepplantage. Er werd niets gevonden en de politie keerde teleurgesteld huiswaarts. De bewoner van het pand voelt zich niet meer veilig na het gebeurde en slaapt al een aantal dagen nauwelijks. De politie verklaarde later aan de bewoner: "wij vinden het jammer dat wij geen hennepplantage hebben gevonden." Met deze reactie is de bewoner het weinige vertrouwen dat zij nog had in de politie officieel verloren.