Roefeldag Hoorn zoekt bedrijven!

20-4-2014

Op vrijdag 30 mei en zaterdag 31 mei 2014 organiseert stichting Netwerk weer de jaarlijkse Roefeldag. De naam Roefeldag komt van het Belgische woord ’roefelen’ wat ’snuffelen’ of ’ontdekken’ betekent. Al meer dan 20 jaar laat stichting Netwerk door de Roefeldag kinderen van 6 tot 12 jaar een kijkje nemen in de wereld van volwassenen. Een mooie gelegenheid om organisaties, verenigingen en bedrijven in hun buurt te leren kennen en te beleven wat volwassenen doen.


Ook u als bedrijf of organisatie kunt uw deuren openen om kinderen mee te laten kijken. Zij kunnen dan zelf ervaren hoe het bij u op het werk is. Want Roefelen betekent niet alleen kijken en luisteren, maar vooral zelf doen. Geschikte Roefelplaatsen zijn er in allerlei soorten en maten en variëren van bij de bakker tot bij een grote verzekeringsmaatschappij. Zaken die voor u vanzelfsprekend zijn, zijn vaak voor kinderen juist bijzonder: het ontvangen van mensen bij de receptie, het bedienen van een slagboom, achter de kassa in de bedrijfskantine of het bakken van brood. Het enthousiasme van de kinderen is ook voor uw eigen mensen zeer verfrissend. Het is leuk om af en toe met een andere bril naar uw eigen werkzaamheden te kijken.

Voor meer informatie over uw mogelijkheden als Roefelplaats kunt contact opnemen met wijkcentrum Kersenboogerd; 0229 219966 of per e-mail: roefeldag@netwerkhoorn.nl